Koks velnias milijonierius nešė į tą Tarybą arba Ką parodė nupuolusios angelų kelnės

Nuomonės

Artūras Šulcas
2019-03-19

Komentarų: 15

„Pasiektas rezultatas šiuose rinkimuose yra fantastiškas“, – tvirtina didis vyras ArvydasVaitkus. Tikrai taip: praėję rinkimai Klaipėdoje į šipulius sudaužė ilgai puoselėtą krištolinio tyrumo Uosto direkcijos įvaizdį, bei, nuplėšę kandidatų milijonierių ir jų klapčiukų drapanas, parodė tikruosius užpakalinius vaizdelius.

Eugenijaus Malinausko piešinys

Vaizdeliai, daugiausiai dėka LRT ir ,,Atviros Klaipėdos” publikacijų pasirodė esą visai netyri, o netgi vietomis visiškai nuodėmingi (pornografija, sukliko davatkos). Tačiau iš tiesų už šį nedorų kėslų demaskavimą turėtumėme būti dėkingi patiems šios istorijos herojams: valstiečiams kolūkiečiams, jų Malkų įlankos donorams bei jų lyderiui Arvydui – už pasišovimą būti politikais.

Koks velnias nešė į tą galerą, – plaka save dabar avantiūristai?

Koks turi būti naivus (nesakau ,,durnas“), kad eitum į politiką ir tikėtumei, kad pavydi Marijos žemės tautelė neras tavo spintoje skeleto. Rado. Ir ne vieną. Su korupcijos karieso apniktais dantimis, giminystės, draugystės ir kitokiais neviešais interesais viešuose pirkimuose ir postų pasidalijime, apie kuriuos nėra nė žodžio itin blizgiame, bet išties tuščiame Uosto direkcijos tinklapyje.

,,Kokia gali būti meilė, jei mylimoji matė tavo užpakalį“, – rašė J. Mačiukevičius.

Išties, pamatę, kas slypi po prašmatniomis uosto milijonierių bei jų statytinių drapanomis išsižiojo ir pašiurpo net tik prasčiokai bet ir funkcionieriai. Panašu, kad meilė didžiajam uosto vyrui ir jo turtingai kompanijai išgaravo Susisiekimo ministerijoje, prezidentės, ministerio širdyse (tipo, kažin ar ir buvo), uosto valdyboje.

Nyksta ji ir tautoje. Apie tai byloja ir beviltiškai prapilti mero rinkimai. Kita vertus, jie prapilti ir dėl vaikiškų bene geriausių šalyje ,,piarščikų“ klaidų. Už didelius pinigus valstiečiams šie padarė Klaipėdoje meškos paslaugą. Arba lyg katinai patys pergudravo save, įsikirpo į uodegą. Mat pinigus įsisavino vilniečiai, kurie nė velnio nenutuokia apie klaipėdietišką specifiką.

O į mero postą startuota buvo puikiai. Tipo, manęs geidžia visos (partijos, jeigu ką).

Jokios programos – tik keletas itin asketiškų ir erotiškų frazių. Tipo, šliesiuos arčiau tavęs (brrr…), esu ne politikas (nafik socdemus). Nepolitikuosiu, o šieną ravėsiu. Sumažinsiu kamščius (tipo, butelio), įrengsiu slipą, sumažinsiu taršą, linksminsiu pensininkus. I vsio. Tipo, finito, mylėkit, tipo. Tobula.

Pirmąją klaidą, prigimtinę (tipo, koks velnias nešė į tą galeriją?), galime ir nurašyti: pritrūko valios atsisakyti erotiško pasiūlymo, kęsti laužomų rankų skausmą. Nieko nepadarysi: kenčiantiems – dangus, neiškentusiems – dygliuotos vielos vainikas. Kryželis, taip sakant, visam gyvenimui.

Antroji klaida – pakeista retorika. Buvęs narsus intensyvios pramonės plėtros apologetas užuot ir per rinkimų kampaniją tęsęs šią temą bei išlaikęs tvirto vyro įvaizdį, nūnai prabilo apie ramunėlių dulkinimąsi, taršos šaltinių iškastravimą. Užuot toliau kalbėjęs: užtvenksim marias, supilsim jūroj salas, išgilinsim dangų, išvarysim iš miesto dvikojus, keturkojus, nariuotakojus ir Florą…

Gerbėjai suglumo, o žoleėdžiai šiuo atsivertimu į šventą tikėjimą nepatikėjo. Kaip nei vieni, nei antri iš jų (kalbu apie proto bent truputį turinčius) nepatikėjo pažadu, tipo, išspręsime ,,miegamųjų rajonų automobilių aikštelių trūkumą“.

Ir sugalvok tu man klausyti ,,piarščikų“ – vapėti tai, kuo pats netiki, o tai, ko tauta nori. Tokiu būdu galima pražudyti bet kurį herojų.

Na, ir kaip tiksliai išsireiškė seimūnas Vaičkus (nepainioti su Vaitkumi): paskutinę dieną prieš rinkimus ,,kulkosvaidžiu šaudyti į savo rinkėjus“. Tipo viešai ir trydavai atsiriboti nuo gospodin Titov ir kitų nelietuviškai mąstančiųjų piliečių, kurie pavargo kankintis Kongo nualintoje žemėje. Ir laukė mesijo. O šis, užuot išmintingai patylėjęs, tik pirst ir pavarė juos atgal, į džiazą. Pramonė krito. 10 proc.

Cituokime toliau: ,,Jei apšaudo, vadinasi, esi įdomus ir dėmesio centre“. Gražu. Gražu, kaip narcizas.

Tai dabar šaudo taip, kad baisu iš apkasų galvą iškišti. O juk dar sunkioji artilerija (tipo, prokuratūra etc.) neįsijungė. Ką bekalbėti apie išrinktosios Tarybos daugumą.

Pakampėse girdisi, kad milijonieriai žada ,,nebeimti“ menkutėmis (jų žodžiai apie pinigus) sąnaudomis iškovotų Tarybos nario mandatų. Mąsto, kad tuomet LRT ir visokie šulcai nustos Malkų įlankos purve irgi gudų trąšose jų auksinį gyvenimą knisti.

Neįsisvajokit, vyrai. Imkit, kaip įpratę. Lupti gausit, kaip nebuvot pratę.

Sūdna apsisprendimo diena (bet dar nepaskutinė) ir didžiajam uosto neva gaspadoriui: imsi mandatą – blogai, neimsi – irgi blogai. Vis tiek skaudės.

Sunku, kaip tai beždžionei apsispręsti  – pas gražius ar pas protingus? Kvailių mūsų kaime nėra, jeigu ką.

Panašu, kad dienos uoste – suskaičiuotos. Kur toliau? Aplinkos ministerio kėdė ar ne jo taip ilgai dyka laukė? Juk myli krabai ir skvernai. Ir tėvynė? Dėl pastarosios meilės kilo abejonės. Po priverstinio esamo ir būsimo striptizo seanso jos didėja ir didės. Nes pasirodė, kad apie galėjimą yra tik kalbėta. Realybė – kitokia.

Sėkmės.

15 Comments

  1. nesuprantu

    Kas tas Šulcas, ar tik jis ne savivaldybėje dirba, ar tik ne jis gyvunėlių balsu pamėgdžiojo per tarybos posėdžius savo koleges, (kiek prisimenu rodė televizija) ar šitoks žmogus atstovaudamas Klaipėdos žmones, šitokia retorika, įžeidinėjimais, gali rašyti, net vargo ir bėdų prispirtas žmogelis prašantis išmaldos nedrįstų šitaip išsireikšti, labai gėda Šulcai, o gal kai taip aukštai sėdi ir mažų mūsų žmogelių nebeišeina pamatyti.

    Reply
  2. siunčiu

    Bučinuką:)

    Reply
  3. Rytis

    Sapalionės ir tiek. Iki galo net neskaičiau.

    Reply
  4. Simona

    Atvira Klaipėda – paskelbkit kursą šiai rubrikai. Sunku tarp visų straipsnių rasti Artūro tekstus .PVZ. Kas naujo Kreivų veidrodžių karalystėje ?

    Reply
  5. prasminga klaida

    Autorius suklydo: aplinkos ministro kėdė pasiūlyta ne Vaitkui, o kitam rinkimus prapylusiam valstiečiui. Nes Vaikus susikopromitavo. Tad klaida atleistina:)

    Reply
    • Liandzbergizz

      Susikompromitavo? Niu-niu, naivuolis 🙂 Tiesiog konservu uabas lrt pradejo smeizto kampanija po tuo, kai jiems buvo parodytas vidurinis pirstas 🙂 Tai politika, nieko asmenisko…

  6. Anonimas

    Pone Šulcai, gal ir yra kažkiek tiesos šiame surašyme, bet kam jau patylėt, tai Tamstai. Turėjai postų visokiausių ir aukščiausių, o kur ta veikla? Viena demagogija. Dabar baisiai gailiesi, kad nesusiuostei prie kurių reikėtų šlietis? O rezultatas – bene pirmasis visiškas fiasko, kaip to Benderio aukcione.

    Reply
  7. čipa

    Gerbiama AK redakcija, jei ir toliau platinsite tokius straipsnius, aš jus mylėsiu ir mokėsiu paramą! Šulcas tikrai kažko gerai užsimetė, sakyčiau šedevras.

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Ačiū. Tačiau kai kurie klaipėdiečiai kaip tik sako, kad nerems AK, jei skelbsime Artūro Šulco straipsnius… Kaip bebūtų su ta parama, galiu dar kartą patikinti, kad kol gyvuos AK, tol čia galės pasisakyti kiekvienas, kuris savo nuomone nepažeidžia teisės aktų.

  8. Mačiukėvičius

    nei širdis apsalo

    Reply
  9. Gerbiamasai

    Šulcai nežinau ką tu rukai ar vartoji bet tiekėjui gera reklama darai

    Reply
  10. Marytė

    Liuks, o ryt vėl bus? Teks daryti AK prenumeratą 🙂

    Reply
  11. Anonimas

    Pažiūrėsim su kokiu velniu eis obuoliaut Grubliauskas, jam vis dar trūksta iki valdančios daugumos….O jeigu jos nebus, galės karpyti kaspinėlius atidarymo renginiuose

    Reply
    • ezys

      jei liberalai neis i koalicija bus didziausias nesusipratimas (juk realiai tai tie patys darbai programoje ir pas vienus ir pas kitus), o jei eis, tai 19 balsu manau pakankama dauguma.

  12. Elytė

    p. Šulcui tradicinis bravo.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Klaipėdos meras: „Esu stabdis pinigų taškymui ir kreiviems projektams“ 

Pirmus savo darbo metus apžvelgęs uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus teigia, jog pajuto, kad ši kėdė nėra pati minkščiausia, bet labai prasminga. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This