Aptarė socialinių paslaugų neįgaliesiems plėtrą

Regionas

Po visus Lietuvos regionus keliaujanti ir informacinį renginį-mokymus „Europos Sąjungos investicijų teikiamos galimybės neįgaliųjų reikmėms“ pristatanti Lietuvos žmonių su negalia sąjunga neaplenkė ir Klaipėdos rajono.

Renginyje dalyvavo ir Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Violeta Riaukienė. Savivaldybės nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybė praneša apie Gargždų socialinių paslaugų centre organizuotą renginį, kuriame patirtimi dalijosi rajono neįgaliųjų organizacijų, socialinių paslaugų skyrių, visuomeninių organizacijų, dirbančių su socialinę atskirtį patiriančiais asmenimis, atstovai.

Renginyje dalyvavo ir pranešimus skaitė Lietuvos žmonių su negalia sąjungos prezidentė Rasa Kavaliauskaitė ir projektų koordinatorė Ginta Žemaitaitytė, neįgaliųjų, turinčių proto ir (ar) psichikos negalią, ir jų šeimų srities ekspertė Lina Gulbinė. Kalbėta apie Neįgaliųjų reikalų departamento vykdomos aktyvios neįgaliųjų socialinės integracijos priemones, situaciją Lietuvoje, aplinkos pritaikymą neįgaliesiems, bendruomenines paslaugas, kaip alternatyvą institucinei globai.

Klaipėdos rajono savivaldybės teritorijoje veikiančių organizacijų atstovai viešnias iš Vilniaus supažindino su rajone vykdomomis veiklomis ir teikiamomis socialinėmis paslaugomis.

Gargždų socialinių paslaugų centro direktorė Viktorija Lygnugarienė ir jos pavaduotoja socialiniams reikalams Vilma Bružienė pristatė šiame centre teikiamas socialines paslaugas, ateities tikslus. Apie tai, kaip sekasi vykdyti integralios pagalbos teikimą rajone, kalbėjo Priekulės socialinių paslaugų centro direktorė Vilija Lingienė.

Pasidalinta ir VšĮ Dovilų socialinių iniciatyvų centro ir Klaipėdos rajono paramos šeimai centro gerąja patirtimi, problemomis ir iniciatyvomis įgyvendinant projektą „Kompleksinės paslaugos šeimai Klaipėdos rajone“.

Vietos veiklos grupės „Pajūrio kraštas“ pirmininkė Raimonda Damulienė pristatė šios organizacijos patirtį vykdant projektus, o apie tai, kaip žmonėms su negalia pritaikyti Klaipėdos rajono ištekliai, savo pranešimą skaitė ir Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro atstovai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politikų tribūna

Apie etiką

Pastarąjį pusmetį Klaipėdos rajono savivaldybės vadovai ir jiems palankūs valdančiosios daugumos politikai bandė mane ir mano bendramintį Viktorą Kurą paerzinti ...
2021-03-04
Skaityti daugiau

Regionas

Raktas į sėkmingą viešųjų paslaugų perdavimą - bendrystėje

Klaipėdos rajone veikianti „Brožių virtuvė“ – bendruomenės verslas, ne tik aktyviai ir ekonomiškai tvariai teikiantis maitinimo paslaugas, bet ir įdarbinęs ...
2019-08-19
Skaityti daugiau

Regionas

Rajone kurs amatų ir laisvalaikio centrus

Klaipėdos rajono savivaldybėje vykusiame pasitarime, skirtame bendruomenių rėmimo programoms aptarti, informuota, jog šiais metais jau finansuota 40 nevyriausybinių organizacijų (NVO) paraiškų, ...
2019-05-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This