Arvydo Vaitkaus likimą lems valdyba?

Uostas ir jūra

Susisiekimo ministerija pranešė gavusi Vyriausybės įsteigto Valdymo koordinavimo centro (VKC) išaiškinimą dėl situacijos Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje (KVJUD).

Arvydas Vaitkus. Martyno Vainoriaus nuotr.

VKC buvo viena iš institucijų, į kurią šį pirmadienį kreipėsi susisiekimo ministras Rokas Masiulis, kad jos įvertintų Uosto direkcijos generalinio direktoriaus Arvydo Vaitkaus atitiktį Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatoms. Dar ministras kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, VKC bei KVJUD valdybą.

VKC Susisiekimo ministerijai rekomendavo vadovautis Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos valstybės valdomų įmonių valdymo gairėse nustatytais gerosios valdysenos principais. Pagal šiuos principus „turėtų būti siekiama, kad valstybės valdomos įmonės būtų atskirtos nuo politinės įtakos formuojant valdybą, skiriant ir atleidžiant įmonės vadovą”.

VKC Susisiekimo ministerijai išaiškino, kad prieš priimant sprendimą dėl įmonės vadovo skyrimo ar šalinimo, savininkas turėtų konsultuotis su įmonės valdyba, kuri šiuo atveju yra arčiausiai įmonės vadovo ir gali geriausiai įvertinti susidariusios situacijos įtaką įmonės veiklos perspektyvoms.

Kartu su A. Vaitkumi į Klaipėdos miesto tarybą yra išrinktas UAB „Kaminera“ savininkas Arūnas Tuma bei UAB „Birių krovinių terminalas“ (BKT) generalinis direktorius Vidmantas Dambrauskas. UAB „Kaminera“ kartu su BKT pagal krovą tonomis sudaro 20,7 proc. Klaipėdos uosto krovos apyvartos.

„Visų institucijų nuomonės svarbios, bet šiuo atveju ir VKC pasakė, kad valdybos nuomonei tenka ypatinga svarba”, – taip po šio išaiškinimo dabar esančią padėtį trumpai „Atvirai Klaipėdai” pakomentavo ministras R. Masiulis.

Naujienų agentūra BNS ketvirtadienį cituoja valdančiųjų „valstiečių“ lyderį Ramūną Karbauskį, kad, jo nuomone, A. Vaitkus gali toliau vadovauti Klaipėdos uostui, o priekaištai dėl interesų konflikto esą yra nepagrįsti.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Klaipėdos meras: „Esu stabdis pinigų taškymui ir kreiviems projektams“ 

Pirmus savo darbo metus apžvelgęs uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus teigia, jog pajuto, kad ši kėdė nėra pati minkščiausia, bet labai prasminga. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Gala koncertu atvėrė naująjį Klaipėdos muzikinį teatrą

Šeštadienio vakarą įspūdingu gala koncertu publikai atsivėrė naujieji Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rūmai. Gala koncertas sujungė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This