„Po oda mes visi vienodi“

Fotoreportažai, Kultūra

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Šešios valandos intensyvaus darbo ir žymios Klaipėdos muzikinio teatro balerinos Ingos Briazkalovaitės kūnas atrodė kaip šiai būtų nulupta oda.

Keturių menininkų projektas – tai žinutė visiems rasinę ar kitokią diskriminaciją, homofobiškas idėjas palaikantiems ir skleidžiantiems žmonėms.

„Po oda mes visi vienodi“, – sako projekto autorė ir iniciatorė vizažistė Lina Šimulytė-Belovė.

„Mums pabodo klausytis ir žiūrėti, kaip žmonės vieni kitus menkina ir žemina, kaip atsiranda lygesni už kitus, kiek nepakantumo, nesantaikos ir pykčio viešojoje erdvėje, kokie pasibjaurėtini yra komentarai apie kitokius ar kitaip gyvenančius. Šis projektas atsirado iš nenoro tylėti ir taikstytis su žmonių diskriminavimu pagal amžių, sudėjimą, rasę ar gyvenimo būdą“, – kalba L. Šimulytė-Belovė, kuri yra ir TV projekto „Lietuvos balsas“ vyr. vizažistė. Anot jos, po oda visi žmonės yra tobulų anatominių stebuklų savininkai.

Menininkai šiam projektui pasirinko itin sudėtingą tapybos techniką – aerografiją, kuomet dažai purškiami naudojant specialų instrumentą ir suspausto oro slėgį.

Prie šio unikalaus projekto Lina Šimulytė-Belovė dirbo kartu su žymiu aerografu Donatu Valčiuku, kuris paprastai piešia ant automobilių, fasadų ar drobės. Piešti ant žmogaus kūno, pasak D. Valčiuko, buvo įdomus iššūkis.

Projektą įamžino fotografai Ruslan Bolgov ir Dovilė Čižaitė-Jonikė.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”75147,75148,75153,75149,75150,75151,75152″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

„Šokio pavasaryje“ skleidėsi per 300 talentų

Klaipėda tradiciškai pasveikino kovą sukviesdama jaunuosius baleto ir šiuolaikinio šokio atstovus iš visos Lietuvos į konkursą „Šokio pavasaris“. Šokių mokyklos ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdos uosto 100-mečiui - ir vakarienė Melnragėje

1923 metų sausį Lietuvai atgavus Klaipėdą, birželio 27-ąją šaliai perduotas ir Klaipėdos uostas. Šimtmečio jubiliejaus proga antradienį prie Klaipėdos valstybinio ...
2023-06-30
Skaityti daugiau

Kultūra

Tarptautinė šokio diena - pėsčiųjų perėjose ir ant pastatų sienų

Balandžio 29 dieną minima Tarptautinė šokio diena. Šeiko šokio teatras sudarė šiai progai skirtą alternatyvų renginių maršrutą vakarui mieste. Ketvirtadienio ...
2021-04-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This