Skaitmeninė savaitė Imanuelio Kanto bibliotekos filialuose

Švietimas

Kovo 25–31 d. visoje Europoje vyks kasmetinė akcija „Skaitmeninė savaitė“ (angl. ALL DIGITAL Week), skatinanti naudotis informacinėmis ryšio technologijomis ir ugdyti skaitmeninį raštingumą. Jos metu Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka laukia visų susidomėjusių, ypač smalsių jaunuolių, mokytojų, neformalaus ugdymo organizatorių, kurie kviečiami sudalyvauti atvirose kūrybinėse edukacijose, protų mūšiuose bei susipažinti su bibliotekų techninėmis galimybėmis, išbandyti inžinerinį, kūrybinį ir programavimo paketus.

Pranešama, kad bibliotekos filialuose lauks 3D spausdintuvai, čia bus galima išbandyti konstruktorių elektronikos ir mechanikos pradmenims, dronus, Lego robotus, mikrobitų rinkinius, negatyvų ir nuotraukų skaitmeninimo skenerį, rašalinį nuotraukų spausdintuvą, kompiuterį su 360 laipsnių kamera, programinę įrangą filmuotai medžiagai ir nuotraukoms apdoroti ir kt.

JAUNIMO SKYRIUJE (Tilžės g. 9)

Kovo 26, 28, 29 d. Slaptas proto mūšis „Skaitmeninė agento byla“ ir technologijų desertas (pradinių klasių grupėms). Registracija tel. (8 46) 314719.

Visą savaitę nuo 14 iki 19 val. Atvira Inovacijų laboratorija. Jaunimas kviečiamas išbandyti naująsias inžinerines bei programavimo technologijas – čia bus skraidyklės, Xbox konsolės, inžineriniai elektronikos, mechanikos, optikos ir hidraulikos konstruktoriai, 3D technologijos, mikro:bit, Arduino ir elektronikos įrenginiai.

MENO SKYRIUJE (J. Janonio g. 9)

Kovo 26–29 d. 11 – 18 val. Kūrybinis paketas skaitmeninio turinio kūrimui – naujos paslaugos visuomenei. Čia lauks jaukus individuliam darbui pritaikytas kabinetas, kuriame netrukdomai galima bus skaitmeninti nuotraukas ir negatyvus, kurti grafinio dizaino šedevrus ir piešti specialiai tam skirta grafine planšete, naudotis 360 laipsnių kamera ir mikrofonu balso įrašams; dirbti su vaizdų „PhotoShopElements“ ir video apdorojimo „Vegas Pro“ programomis .

Kovo 28 d. 16 –19 val. VDA dėstytojas, lektorius Virginijus Bakas kviečia į individualias konsultacijas norintiems išmokti piešti su grafine planšete.

KALNUPĖS BIBLIOTEKOJE (Kalnupės g. 13)

Kovo 25, 26, 28, 29 d. Atviros kūrybinės dirbtuvės visiems norintiems susipažinti su Lego robotais ir Mikro:bit. Konstravimas, robotų kovos, futbolas, lenktynės greičio ruože bei mikrobitų galimybės. Grupės kviečiamos registruotis iš anksto tel. (8 46) 366542.

PEMPININKŲ BIBLIOTEKOJE (Taikos pr. 81A)

Kovo 28 d. 11- 16.30 val. Skaitmeninio raštingumo konsultacijos suaugusiems. Reikia pagalbos siunčiant elektroninius laiškus? Norite išmokti iškelti nuotraukas iš telefono ar planšetės į kompiuterį? Nežinote, kaip rezervuoti knygą internetu? Šiais ir kitais klausimais patars, iš anksto užsiregistravus tel. (8 46) 346301.

VAIKŲ CENTRE „GERVIUKAS“ (Taikos pr. 81A)

Kovo 26–29 d. Edukacinės ekskursijos vaikų grupėms: pažintis su biblioteka, 3D spausdinimu, robotais ir virtualios realybės knygomis. Registracija tel. (8 46) 344604.

Kovo 26 d. 15 val. Neformalaus ugdymo užsiėmimas „Sportuok su robotu“.

Kovo 28-29 d. 14-18 val. Atviros kūrybinės dirbtuvės vaikams su Lego robotais ir 3D modeliavimu.

„KARLSKRONOS“ BIBLIOTEKOJE (Laukininkų g. 50)

Kovo 26-29 d. Protų mūšis tema „Aš ir internetas“ pradinių klasių moksleivių grupėms. Registracija tel. (8 46) 323588.

VAIKŲ CENTRE „PELĖDŽIUKAS“ (Tilžės g. 11)

Kovo 25, 29 d. Informacinės dirbtuvės – žaidimai „Geresnis internetas – saugus internetas“.

Biblioteka kviečia registruotis klases smagiam laiko praleidimui, tuo pačiu praplečiant savo žinias apie saugumą ir tykančius pavojus internetinėje erdvėje. Tel. (8 46) 256224.

Renginio organizatorius – projektas „Prisijungusi Lietuva“: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“.

Daugiau informacijos apie „Skaitmeninės savaitės“ renginius – interneto svetainėse www.biblioteka.lt , www.prisijungusi.lt bei www.epilietis.eu

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Ką pasakoja archyvas, Svarbu

Klaipėdos bibliotekoje – Me too

Švietimas, kultūra ir aistros – neatsiejami dalykai. Taip buvo ir ankstyvuoju sovietmečiu Klaipėdoje bei jos krašte. Jau pernai „Atvira Klaipėda” ...
2022-10-22
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija, Svarbu

Legendinio Darželio vitražinė ir pirmieji vitražų kūrėjai Klaipėdoje

2021-uosius paskyriau Klaipėdos vitražų istorijoms, žurnale „Durys“ buvo publikuotas straipsnių ciklas „Klaipėdos vitražų istorijos“. Visus tekstus galima paskaityti Klaipėdos miesto ...
2021-12-25
Skaityti daugiau

Kultūra

Bibliotekoje - filosofo Liutauro Degėsio paskaita

Ketvirtadienį, spalio 28 d.,17.30 val.,Klaipėdos m. savivaldybės I. Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriuje (J.Janonio g. 9) bus tęsiamas Meno filosofijos tinklalaidžių ...
2021-10-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This