Jaunieji verslininkai moksleiviai kviečia į mugę

Verslas

Kovo 26 d., antradienį, Klaipėdos Kultūros fabrike vyks Mokomųjų bendrovių regioninė mugė (MMB), kurios metus moksleivių komandos pristatys savo paslaugas, produktus ir verslo idėjas, o komisija rinks bei apdovanos geriausius.

Regioninė mugė – tai mokomųjų bendrovių programos renginių ciklo dalis, 9-12 klasių mokiniams suteikianti realią verslo patirtį dar mokyklos suole. Ši programa nėra verslo simuliacija – tai realaus verslo kūrimo patirtis supažindinant, kaip verslas yra vystomas, valdomas bei leidžiant mokiniams patiems priimti svarbiausius su jų verslu susijusius sprendimus.

Įkurdami MMB mokiniai įgyvendina visą verslo valdymo ciklą: įkuria įmonę, sukaupia pradinį kapitalą, planuoja, kuria savo paslaugą arba produktą bei jį parduoda, vykdo rinkodaros kampaniją ir po mokymosi proceso uždaro savo įmonę.

„Ši programa – tai puiki galimybė suprasti, kaip veikia verslas ir kiek pastangų reikia įdėti, siekiant įgyvendinti idėją ar gauti pelną. Džiaugiamės, kad ši programa sulaukia vis daugiau susidomėjimo – šiais metais renginio metu savo idėjas, paslaugas bei prekes pristatys 18 komandų“, – pranešime cituojama Klaipėdos ekonominės plėtros agentūros projektų vadovė Alina Šoparė.

Verslo patirtimi mugėje dalinsis Remigijus Žiogas, renginių organizavimo įmonės „Trys karaliai“ įkūrėjas ir renginių vedėjas. Renginio dalyvius vertins komisija, kurią sudarys viešojo sektoriaus bei verslo atstovai iš VšĮ „Klaipėda ID”, „Lietuvos Junior Achievement“, BĮ „Klaipėdos moksleivių saviraiškos centras“, Klaipėdos senamiesčio „Rotary“ klubo, AB „SEB bankas“, UAB „Fortum Klaipėda“, UAB „Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos valdymo bendrovė“, UAB „Mars Lietuva“, UAB „Vakarų laivų gamykla“, „Akademija Manager.LT“.

Komisija išrinks ne tik nugalėtoją – geriausiai Mokomųjų bendrovių regioninėje mugėje pasirodžiusią komandą, bet ir apdovanos kitus dalyvius pagal įvairiais nominacijas: „Geriausia socialinio verslo idėja“, „ Ekologiškiausia idėja (draugiška aplinkai); „Novatoriškiausia idėja“, „Geriausias prisistatymas“ ir kt.

Ateinantį antradienį vyksianti mugė – atvira visuomenei, joje kviečiami dalyvauti visi, palaikyti jaunuosius verslininkus ir jų idėjas bei įsigyti mugės dalyvių prekių ar paslaugų. Paroda vyks nuo 11 iki 17 val.

Mokomųjų bendrovių regioninę mugę organizuoja „Lietuvos Junior Achievement“, VšĮ „Klaipėda ID“ ir BĮ „Klaipėdos moksleivių saviraiškos centras“.

Daugiau informacijos apie renginį rasite čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Motyvacinis - pramoginis renginys moterims „Aš karalienė"

„Oho, kokios moterys: gražuolės, jų eisena tokia elegantiška, atrodo lyg pakiliai plauktų virš kasdienybės, nejausdamos žemės po kojomis“, – tokius ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

Veidai

Remigijus Žiogas ves „Teleloto“

Naujosios „Teleloto“ vedėjų poros rinkimai pasiekė finišo tiesiąją – žiūrovų sprendimu jau netrukus prie šios televizijos loterijos vairo stos Irūna ...
2021-10-04
Skaityti daugiau

Veidai

Remigijus Žiogas - arti ilgametės savo svajonės

Sekmadienį televizijos loterijos „Teleloto“ vedėjais taps Irūna Puzaraitė-Čepononienė ir klaipėdietis Remigijus Žiogas. Tai viena iš dviejų garsenybių porų, naujajame „Teleloto“ ...
2021-09-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This