„Fortūna” užgesino „Kibirkštį”

Sportas

MultiGyn Moterų lygoje šeštadienį išvykos rungtynes Vilniuje žaidusi Klaipėdos „Fortūna” minimaliai persvara įveikė vietos „Kibirkštį” 84:83 (23:22, 18:16, 25:18; 18:27).

Pirmajame kėlinyje komandos žaidė apylygį krepšinį – po pirmųjų dešimties minučių „Fortūna“ pirmavo 23:22.

Antrajame ketvirtyje „Fortūna“ apsukų nemažino ir kėlinį laimėjo 18:16. Klaipedietės į ilgąją pertrauką patraukė turėdamos 3 taškų persvarą (41:38).

Po pertraukos Klaipėdos klubas įjungė dar aukštesnę pavarą ir ėmė grėsmingai tolti – „Fortūna“ trečiąjį kėlinį laimėjo 25:18 ir po trisdešimties žaidimo minučių pirmavo 66:56.

Likus 2 minutėms ir 32 sekundėms „Fortūnos“ krepšininkė Andra Gabalytė pataikė tolimą metimą ir padidino atotrūkį nuo varžovių (82:77). Likus minutei ir 4 sekundėms Justina Kraujūnaitė pataikė tolimą metimą ir taip išlygino rezultatą (82:82). Kitoje „Kibirkšties“ atakoje Livija Sakevičiūtė atkovojo kamuolį ir likus 23 sekundėms išprovokavo pražangą. Krepšininkė pataikė vieną baudos metimą ir išvedė Vilniaus ekipą į priekį – 83:82.

Likus sekundei L. Mikelevičienė išmetė sudėtingą metimą iš vidutinio nuotolio, o ant lanko pašokinėjęs kamuolys įkrito į krepšį ir taip persvėrė rezultatą – klaipėdietės buvo priekyje 84:83.

Lemiamoje atakoje vilnietėms sunkiai sekėsi išsimesti kamuolį iš už šoninės linijos. Galiausiai perdavimo sulaukė toli nuo krepšio buvusi Gabija Meškonytė, kuri pabandė savo laimę iš distancijos. Metimas buvo netaiklus, o „Fortūnos“ krepšininkės ėmė švęsti pergalę bei paskendo apkabinimų gausoje.

Į pergalę „Fortūną“ atvedusi L. Mikelevičienė Klaipėdos ekipos krepšininkės pataikė 17 tolimų metimų ir pagerino MultiGyn Moterų lygos rekordą. Iki šiol rekordas priklausė „Kibirkšties“ krepšininkėms, kurios buvo sumetusios 12 tritaškių.

„Kibirkštis“ susitikime vertėsi be ekipos lyderės Morgan Pullins.

Kitas rungtynes klaipėdietės žais kovo 29 d. kai namie priims Ukmergės „Vilkmergę”.

STATISTIKA

„Kibirkštis“: Dalia Donskichytė 21 (7 rez. perd., 6 atk. kam.), Deja Middleton 18 (8 atk. kam.), Livija Sakevičiūtė 14, Justina Kraujūnaitė 13 (5 atk. kam.), Gabija Meškonytė 13 (8 atk. kam.).

„Fortūna“: Lina Mikelevičienė 30 (28 naud. bal.), Brigita Gudelionytė 18 (12 atk. kam.), Ligita Tamutytė 14, Andra Gabalytė 13 (11 rez. perd.).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

LCC - Moterų lygos sidabras

„SMART WAY Moterų Lietuvos krepšinio lygos“ trofėjus grįžta į sostinę. Eglės Zabotkaitės vedamos Vilniaus „Kibirkšties“ krepšininkės Klaipėdoje trečiadienio vakarą rezultatu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

Finalo starte „Kibirkštis“ atėmė namų pranašumą iš LCC

Čempionių titulą ginančios Vilniaus „Kibirkšties“ krepšininkės triumfavo „SMART WAY Moterų Lietuvos krepšinio lygos“ finalo starte. Sostinės komanda Klaipėdoje antradienio vakarą ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūno“ moterys kovos tik dėl bronzos

Lemiamoje „SMART WAY Moterų Lietuvos krepšinio lygos“ pusfinalio akistatoje Vilniaus „Kibirkštis“ Klaipėdoje šeštadienį rezultatu 59:55 (13:9, 19:18, 21:16, 6:12) nugalėjo ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This