Eligijui Masiuliui kardomųjų priemonių nesugriežtino

Kriminalai ir nelaimės

Lietuvos apeliacinis teismas išnagrinėjo Vilniaus apygardos prokuratūros skundus dėl Vilniaus apygardos teismo protokolinės nutarties, kuria vadinamoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje buvo atsisakyta tenkinti prokuroro prašymą dėl griežtesnių kardomųjų  priemonių skyrimo kaltinamiesiems Raimondui Kurlianskiui ir Eligijui Masiuliui.

Eligijui Masiuliui ir toliau bus taikoma švelni kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimą neišvykti. Martyno Vainoriaus nuotr.

Prokuroras prašė R. Kurlianskiui paskirtas švelnesnes kardomąsias priemones – užstatą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti – pakeisti į griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą, o E. Masiuliui rašytinį pasižadėjimą neišvykti pakeisti į namų areštą, kadangi, prokuroro nuomone, kaltinamieji sistemingai pažeidžia paskirtų kardomųjų priemonių sąlygas, tiesiogiai ir netiesiogiai bendraudami. Kaip vieną iš pažeidimų prokuroras buvo nurodęs R. Kurlianskio atliktą 10 000 Eur pervedimą E. Masiuliui. Kaltinamieji teigė, kad šis pervedimas yra susijęs su tarp jų sudaryta paskolos sutartimi.

„Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija nustatė, kad dėl paskolos sutarties sudarymo buvo tartasi (nors ir per advokatus) ir taip kaltinamieji pažeidė jiems skirtų kardomųjų priemonių sąlygas, tačiau konstatavo, kad toks kardomųjų priemonių pažeidimas nėra tokio pobūdžio, jog pateisintų griežtesnių kardomųjų priemonių skyrimą”, – rašoma teismo pranešime.

Anot jo, teisėjų kolegija taip pat atsižvelgė į baudžiamojo proceso stadiją (pirmosios instancijos teisme bylos nagrinėjimas jau yra pažengęs, kaltinamieji jau yra davę parodymus) ir padarė išvadą, kad nėra pagrindo konstatuoti, jog kaltinamiesiems skirtų švelnesnių kardomųjų priemonių tikslai nėra užtikrinami ir kad minėtas kaltinamųjų elgesys galėtų trukdyti tolesniam bylos nagrinėjimui.

Taigi Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija, įvertinusi, kad kaltinamojo R. Kurlianskio suteikta paskola kitam šioje byloje kaltinamajam – E. Masiuliui – neįrodo siekio trukdyti teismo procesui, nutarė atmesti prokuroro skundus ir paliko galioti kaltinamiesiems anksčiau paskirtas kardomąsias priemones kaip adekvačias siekiamiems tikslams.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Eligijus Masiulis: ilgas teisminis procesas jau savaime žmogui yra bausmė

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) pirmadienį toliau nagrinėjo nuteistųjų vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje kasacinius skundus. Buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

ELTA

Aukščiausiasis Teismas atvertė „MG Baltic“ politinės korupcijos bylą

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) trečiadienį pradėjo nagrinėti kasacinius skundus vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje. LAT pradėjus posėdį, vienas iš ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

ELTA

Eligijus Masiulis: „Teisėjai galėjo būti šališki"

Vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje nuteisti buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis ir parlamentaras Vytautas Gapšys mano, kad buvo ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This