Palangoje „Pajacuose“ dainuos Kristian Benedikt

Kultūra

Balandžio 5 d. 19 val. Palangos koncertų salėje žiūrovai paskutinį kartą galės pasigrožėti režisierės Dalios Ibelhauptaitės režisuota opera – Ruggero Leoncavallo „Pajacais“. Atsisveikinimas su šlovingąja opera išskirtinis – Kanijo partiją atliks Kristian Benedikt (Vaidas Vyšniauskas), dainuojantis Niujorko „Metropolitan“ operoje.

„Dažnai aplinkiniams visai neįdomu, kas vyksta mūsų viduje. Jiems svarbiau, kokia mūsų kaukė ir kaip gerai sugebame vaidinti savo vaidmenį. Gyvenime tai vyksta kur kas ryškiau nei „Pajacuose“, – sako režisierė D. Ibelhauptaitė.

„Visada stengiuosi rasti laiko pasirodymams Lietuvoje už Vilniaus ribų. Be to, įdomu grįžti ten, kur viskas prasidėjo, bet kartu visi spėjo patobulėti. Myliu Klaipėdos publiką. Kanijo vaidmuo tikrai įdomus. Vokalinė partija nors neilga, tačiau reikalauja didžiulės balsinės ekspresijos, technikos bei sceninės patirties. Labai svarbu mokėti kontroliuoti emocijas ir aistras, kad spektaklis nesibaigtų po pirmo veiksmo“, – Klaipėdos muzikinio teatro pranešime cituojamas Kristian Benedikt.

Nedos partiją Palangoje dainuos sopranas iš Rusijos Eugenia Dushina, Tonijo – „Auksiniam scenos kryžiui“ neseniai nominuotas Mindaugas Rojus, Silvijaus – „Metų operos viltimi“ pripažintas Steponas Zonys, Arlekiną – Aurimas Raulinavičius.

Ruggero Leoncavallo operos „Pajacai” pastatymą kūrė režisierė Dalia Ibelhauptaitė, režisierius-statytojas Gediminas Šeduikis, kostiumų dailininkas Juozas Statkevičius.

„Pajacai“ pasakoja apie klajojančią komediantų trupę, kurios gyvenimas tragiškai susipina su scenos realybe.

„Mes visi turime emocijas, savo istorijas. Visi kenčiame, verkiame, bet tik tada, kai niekas nemato. O kai išeiname į sceną, visi vaidiname. Scena gali būti bet kas – gatvė, darbas, bet visada turime užsidėti kaukę. Dažnai aplinkiniams visai neįdomu, kas vyksta mūsų viduje. Jiems svarbiau, kokia mūsų kaukė ir kaip gerai sugebame vaidinti savo vaidmenį. Gyvenime tai vyksta kur kas ryškiau nei „Pajacuose“, – cituojama režisierė D. Ibelhauptaitė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Klaipėdos muzikinio teatro darbuotojai atskleidžia laimės ir šventinio stalo ingredientus

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro menininkams svarbi šeima ir bendrystė. „Žmogiškos laimės ir stiprios sveikatos. Jei būsite sveiki – viskas pavyks, ...
2023-12-22
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdiečių „Lokys“ - milijoninei „OperaVision“ auditorijai

Lapkričio 19 d. Broniaus Kutavičiaus opera „Lokys“ bus transliuojama tarptautinėje Operavision.eu platformoje. Pasaulio operos bendruomenė turės progą pažinti Lietuvos operą, ...
2023-10-20
Skaityti daugiau

Kultūra

,,Impresijų" 10-metis suvienijo Klaipėdos krašto jaunuosius atlikėjus

Kilni, įpareigojanti projekto – tarptautinio kamerinės muzikos festivalio ,,Impresijos”, skirto Klaipėdos miesto ir krašto jauniesiems menininkams (Lietuvoje ir jau išvykusiems ...
2023-09-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This