Skolos „Debreceno valdai” – teisėtos?

Miestas

Su „Atvira Klaipėda” susisiekusi Šilutės pl. gyventoja (pavardė redakcijai žinoma) prašė žurnalistės išsiaiškinti, už ką kelių jų name esančių butų savininkai turi mokėti „Debreceno valdai”, jei 64-uoju numeriu pažymėtas namas šiai bendrovei nepriklauso, o jiems patiems esą išsamaus atsakymo iš bendrovės atstovų gauti nepavyksta. Tačiau ir į „Atviros Klaipėdos” paklausimą bendrovės vadovas atsakė gana abstrakčiai.

Žmonėms atsiųstose priminimo pažymose nenurodyta, už ką konkrečiai jie liko skolingi.

„Jau keletą metų mes priklausome bendrijai, bet gavome keistus pranešimus apie kažkokią skolą „Debereceno valdai”, kurios paslaugų esame atsisakę”, – teigė moteris. Pasak jos, paaiškinti nieko negalėjo nei jų bendrijos pirmininkė, kuri esą irgi buvo dėl to nustebusi, nei „Debereceno valdos” atstovai, teigę neva įskolinimas yra už kažkokias suteiktas paslaugas. Tačiau moteris sakė nepamenanti, kad minėtoji bendrovė ką nors jų name būtų dariusi. Skambinusioji atsiuntė ir skolos priminimo pavyzdį.

„Atviros Klaipėdos” žurnalistei susisiekus pranešime nurodytu telefonu, atsiliepusi operatorė irgi nieko konkretaus pasakyti negalėjo, tik patvirtino, jog minėto namo iš tikrųjų „Debreceno valda” nebeadministruoja. Esą skola gali būti susikaupusi už anksčiau atliktas paslaugas, tačiau nei paslaugų pobūdžio, nei kiek butų skolingi bendrovei neįvardijo, pridūrusi, jog nėra įgaliota kalbėtis su žurnalistais. „Yra ne vienas butas skolingas „, – tik tiek pasakė „Debreceno valdos” atstovė.

Išsiaiškinę, jog „Debreceno valda” priklauso Kaune registruotai UAB „Civinity LT“, vieninteliu nurodytu el. paštu dar pirmadienį išsiuntėme du klausimus: už kokias konkrečiai suteiktas paslaugas liko skolingi Šilutės pl. 64 namo gyventojai ir kiek tokių skolininkų iš viso yra.

Antradienį po pietų per atstovę spaudai atsakymą į paklausimą atsiuntė „Debreceno valdos“ direktorius Vaidas Barakauskas.

Atsakyme rašoma: „Šilutės pl. 64 namo butų savininkai pranešimus apie skolas gavo pagrįstai – šiuo metu įmonėje diegiama nauja mokėjimų apskaitos sistema, kuri sugeneravo ir senų skolininkų duomenis. Skolos likusios iš to meto, kai įmonė administravo šį daugiabutį ir dalis savininkų liko nesumokėję už paskutinių mėnesių paslaugas. Atsiprašome, kad apie skolos faktą pranešame tik dabar, tačiau nepriklausomai nuo termino, skolos yra butų savininkų atsakomybėje ir prašysime jas grąžinti. Jeigu butų savininkams reikalinga įsiskolinimo detalizacija, kviečiame skambinti į mūsų klientų aptarnavimo centrą, kur bus suteikta visa reikiama informacija. Duomenys apie įsiskolinimus antstoliams dar nėra perduoti.

Norime pažymėti, kad ilgametės skolos pripažintos tik dviem namams, taigi galime nuraminti esamus ir buvusius klientus, kad tokie įsiskolinimai nėra masinis reiškinys. Nauja mokėjimų apskaitos sistema iš esmės pagerins sąskaitų valdymą ir ateityje tokių uždelstų skolų išvengsime”.  

1 Comment

  1. Klaipėdietė,UAB,,Vitės valdos"klientė

    O p.V.Barakauskas kartais nenorėtų gyventojams paaiškinti KODĖL NEVYKDO 2018 11 29 miesto tarybos sprendimo dėl techninės priežiūros mokesčio tarifo ? Vykdant LR Aplinkos ministro įsakymą nuo 2018 05 03 miesto taryba turėjo patvirtinti naują techninės priežiūros mokesčio tarifo apskaičiavimo metodiką.Tačiau miesto taryba,vadovaujama gerb.mero TEIKĖSI TIK PO PUSĖS METŲ (ir tai Vyriausybės atstovei paraginus) svarstyti šį klausimą.Kokią sumą gyventojai permokėjo gyvenamųjų namų administratoriams kas suskaičiuos ?! Pagaliau taryba sprendimą priėmė (beveik dvigubai sumażino ankstesnyjį tarifą),o meras pasirašė,kad tarifas ĮSIGALIOJA nuo 2018 12 01 d.bet UAB ,,Vitės valdos”,o taip pat ir ,, Debreceno valdos „( draugai tai patvirtino),kad JAU TRIS MĖNESIUS SKAIČIUOJA ir GYVENTOJAI PRIVERSTI MOKĖTI DVIGUBAI DAUGIAU. !!! KADA p.V.BARAKAUSKO vadovaujamos valdos SUGRĄŻINS gyventojams permokėtus pinigus .?!Ar laukia ieškinių teismui ?! Kiek šio administratoriaus valdomų daugiabučių gyvenamųjų namų yra mieste ir kiek NETEISĖTŲ PAJAMŲ SURINKTA ?!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Mažoji renovacija: šildymo sąskaitos gali būti mažesnės penktadaliu

Šildymo sezonas daugeliui šalies gyventojų kelia stresą. Kokios bus sąskaitos, ar užteks lėšų susimokėti, ar priklauso kompensacija? Ar yra būdų ...
2022-11-11
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Daugiabučių administratoriai žada papildomas dezinfekcijos priemones

Būsto ir komercinių pastatų administravimo įmonių grupė „Civinity“ paskelbė imsiantis papildomų daugiabučių ir kitų valdomų pastatų bendrų patalpų dezinfekcijos priemonių. Taip pat ...
2020-03-15
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Naujame name – senos bėdos: gyventojų ir administratoriaus kova

Klaipėdos senamiestyje pastatyto daugiabučio gyventojams užteko vos kelių mėnesių suprasti, kad jų netenkina namo administratoriaus teikiamų paslaugų kokybė ir kaina, ...
2019-11-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This