Aštuoni Klaipėdos medikai pažeidė įstatymą

Sveikata

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pranešė, jog vienbalsiai nusprendė, kad aštuoni Klaipėdos jūrininkų ligoninės, Klaipėdos universitetinės ligoninės ir Respublikinės Klaipėdos ligoninės darbuotojai laiku ir tinkamai nedeklaravo ryšių su asociacijomis. Tokiais veiksmais jie pažeidė privačių interesų deklaravimą reglamentuojančias Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo (VPIDVTĮ) nuostatas.

Uostamiesčio atveju daugiausia tyrimų atlikta dėl Klaipėdos jūrininkų ligoninės darbuotojų. Martyno Vainoriaus nuotr.

Tokius pažeidimus padarė Klaipėdos jūrininkų ligoninės Diagnostikos skyriaus vedėjas Giedrius Šimulionis (nedeklaravo narystės ir pareigų Lietuvos gastroenterologų draugijoje); gydytojas neurologas Saulius Taroza – Lietuvos insulto asociacijoje; gydytoja kardiologė Sigutė Norkienė – Lietuvos hipertenzijos draugijoje; gydytojas anesteziologas reanimatologas Nerijus Klimas – Lietuvos intensyviosios kardiologijos ir skubiosios medicinos asociacijoje; Kardiochirurgijos skyriaus vedėjas Gediminas Kundrotas – Lietuvos krūtinės ir širdies chirurgų draugijoje.

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje tokius pažeidimus padarė Mikrobiologijos skyriaus vedėja Jelena Kopeykinienė, nedeklaravusi narystės ir pareigų Lietuvos laboratorinės medicinos draugijoje ir Vertebroneurologijos skyriaus vedėja Irena Virketienė nedeklaravusi narystės Lietuvos neurologų asociacijoje.

Vieninteliu pažeidėju iš Respublikinės Klaipėdos ligoninės tapo Pulmonologijos alergologijos skyriaus vedėjas Marius Zolubas, nedeklaravęs narystės ir pareigų Lietuvos pulmonologų draugijoje.

Anot VTEK, privačių interesų deklaravimas yra svarbi interesų konfliktų prevencijos priemonė. Jos svarbą akcentuoja ir Europos Tarybos valstybių prieš korupciją grupė (GRECO) bei Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija.

Atsižvelgusi į tyrimų rezultatus, VTEK siūlo šių ligoninių vadovybei imtis prevencinių priemonių ir užtikrinti, kad darbuotojai privačius interesus deklaruotų VPIDVTĮ nustatytais terminais ir tvarka.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Buvusi slaugytoja teisybės ieškos ir Žmogaus Teisių Teisme  

Ir apeliacinės instancijos teismas dviem sprendimais patvirtino, kad Brožynų seniūnaitė Irena Gailiutė nepagrįstai bandė atnaujinti pralaimėtas bylas dėl jos atleidimo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Teises pragėręs kapelionas prašo teismo malonės 

Vieną šių metų vasario sekmadienį lengvai išgėręs prie vairo sėdęs ir policijai pakliuvęs Jūrininkų ligoninės kapelionas ir Palangos Švč. Mergelės ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

COVID-19 pirkimai vis dar aidi teismuose

Teismuose dėl jos dalimi tapusios Klaipėdos universitetinės ligoninės pandeminio laikotarpio pirkimų tebesimurkdanti Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje laimėjo dar du ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This