„Klaipėdos vandens” pelnas – daugiau nei milijonas

Verslas

Klaipėdos savivaldybės kontroliuojama AB „Klaipėdos vanduo” per praėjusius metus uždirbo 1,239 mln. eurų grynojo pelno. Įmonės valdyba beveik visą jį siūlo skirti investicijoms ir paskoloms grąžinti.

2107 m. „Klaipėdos vanduo” buvo patyręs apie 350 tūkst. eurų nuostolio. Pernai jau vėl dirbo pelningai. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Klaipėdos vandens” valdyba vienbalsiai patvirtino 2018 m. įmonės finansinių ataskaitų rinkinį ir dėl jo padarytas audito išvadas. Posėdžio metu taip pat buvo svarstoma, kokį siūlymą teikti akcininkams dėl pelno paskirstymo.

Valdybos nuomone, iš 1,239 mln. eurų grynojoje pelno į privalomąjį rezervą reikėtų pervesti beveik 62 tūkst. eurų, o investicijoms ir paskoloms grąžinti reikėtų numatyti 1,178 mln. eurų. Už tokį pasiūlymą balsavo keturi valdybos nariai – Jūratė Spudulienė, Eglė Alonderienė, Indrė Butėnienė ir Tomas Eikinas, susilaikė vienas – Dainius Budrys.

Pasak laikinojo įmonės generalinio direktoriaus Algirdo Špučio, investuojama būtų į tris didelius Europos Sąjungos remiamus vandentvarkos ūkio projektus ir mieste, ir Klaipėdos rajone. Jie apima visas didesnes rajono gyvenvietes, tenkina Klaipėdos poreikius ten, kur galima daryti pagrįstą tinklų plėtrą dėl vykdomų naujų statybų, taip pat bus investuojama į dalies uostamiesčio paviršinių nuotekų tinklų rekonstrukciją.

2017 m. „Klaipėdos vanduo” buvo patyręs apie 350 tūkst. eurų nuostolių.

Nuo šių metų vasario vienašališku Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos sprendimu yra nustatytos naujos „Klaipėdos vandens“ paslaugų kainos. Vartotojams, perkantiems paslaugas bute taikoma 1,38 Eur/m³ (be PVM) geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų kainą (3,75 proc. didesnė nei iki tol). Gyvenantiems individualiame name ji padidėjo 4 proc. – nuo 1,25 iki 1,3 Eur. Tačiau apskaitos kaina buvo sumažinta 2 ir 2,4 proc. – gyvenantys bute moka nebe 1,29, o 1,26 Eur/per mėn. (be PVM), individualaus namo atveju – nebe 1,67, o 1,63 Eur.

Klaipėdos miesto savivaldybė valdo 86,07 % įmonės akcijų, Klaipėdos rajono savivaldybė – 13 %, Neringos miesto savivaldybė – 0,93 %.

10 Comments

  1. bcd

    bcd

    Reply
  2. abc

    abc

    Reply
  3. Karolis

    Paskaičius apie “„KLAIPĖDOS VANDENS” PELNą – DAUGIAU NEI MILIJONAS, iškyla labai daug klausymų. Paimtos paskolos , kreditai, technikai, darbo proceso gerinimui seniai tūrėjo būti grąžinti kreditoriams. Pirminės paskolos paimtos įrengimams įsigyti dengiamos iš pelno. O visiems įrengimams skiriami amortizaciniai atidėjimai, kurie baigus įrengimams atidirbti skirtą laiką , jau perkami iš sukauptų lėšų. Pats darbo procesas turi tik gerėti, nes įsigijami įrengimai tam ir skirti. Vienintelis pateisinamas dalykas, tai darbuotojams atlyginimų didėjimas pagal įdėtą darbą, O įmonėje, jos gaunamos pajamos turi neteisėtų dalykų, kurie turi įeiti bendragamyklines sąnaudas. O iš tikrųjų gaunamos atskira eilute įrašytas apskaitos sanaudas, bet ne pateikto vandens sąskaita. Paskaičiavus sumas, kurias surenka įmonė pritrenkianti, nes kiek pateikiama sąskaitų tiek eurų ir tai tik apytikriai. O kainos už tiekiamą vandenį, kanalizavimą tik didėja, kodėl?

    Reply
  4. varguoliai amžiuje

    O kokia Dainiaus Budrio ten rolė? Juk Tautos prisikėlimo partija jau senokai užribyje, socdemai- nebe valdžioje( Dainiokas jų buvo delguotas ?) O kiek KL,V atseikėdavo Kongo šeimos džiazui? Atlyginimai bendrovėje klaikiai maži, o liberalai ponai klestėjo, gyveno kaip rojuje. Ir mažasis susiraukėlis Šulcas, seilėmis ir snargliais besidrabstantis Atvirai portale, taip pat.

    Reply
  5. To Alius

    P. Alius pabaigoje savo komentaro rašo -„Žmonės atgavo žodžio laisvę…” Manau kad ta laisvė atėjo per Atviraklaipeda.lt. Nes juk dabar per AK sužinome tokių dalykėlių mūsų miestelyje, kad net plaukai šiaušiasi. Bet juk liberalų partija 20 metų valdė Klaipėdą . Visur jie buvo-yra .Ne tik svarbiausiose gyventojams bendrovėse. Buvo nepajudinama tvirtovė. Kol E.Masiulį ,kt pačiupo… Nėra žodžių kad miestą valdo liberalai Simonavičiūtė, Šulcas ,Budinas, Velykinė… Kas per ta laimės šaltinis „Kl. vanduo”, kad stebėtojų taryboje yra net du liberalai profesoriai – Razbadauskas, Vareikis; milijonierius A.Vaišvila. KU lektorius Cesiulis. Bet svarbiausia Stebėtojų tarybos pirmininkas „išminčius” vicemeras – Šulcas….
    Kur jie, liberalai, tarybos nariai, Stebėtojų tarybos n. kad nematė, nemato kaip Makūnas nepotizmą įtvirtino, skriaudė šimtus bendrovės ‘K.v.” dirbančių. O liberalas meras Grubliauskas Irgi nematė kas darosi savivaldybės valdomoje bendrovėje.

    Reply
  6. Klausimas

    „Klaipėdos vanduo” valdyba nemano, kad laikas didinti atlyginimus eiliniams darbuotojams, tiems, kurie dirba, kad tas pelnas būtų uždirbtas? ar bendrovėje dirba tik garsieji departamentų direktoriai? O eiliniams numetama po 600 eu?

    Reply
    • Alius

      Taip. Kiek girdėjau toje įmonėje dešimt metų paprasti darbuotojai buvo išnaudojami kaip baudžiauninkai. Darbo galybė, visur prijungiami nauji vartotojai. Eilinių specialistų algos labai mažos apie 600 eurų, kurios nekilo nuo krizės laikų. Vis nebuvo pinigų. Bet departamentų vadovų algos išsipūtė iki nenusakomų dydžių 3600 eurų. Ar jums čia normalu? Makūno pateptieji plėtėsi kaip erkės ir imitavo darbą. Dodelio proto nereikėjo jiems turėti, tik popieriukus panešioti. Viską padarydavo specialistai. Darbuotojai žodžio neturėjo, būdavo nutildomi. Viskas buvo daroma slaptai. Žinodavo tik Makūnas , jo direktoriai ir valdantieji liberalai, kurie tokią nesąmonę palaikė ir toleravo. Gi atsiminkite kiek kartų buvo kilęs triukšmas dėl direktorių skaičiaus ir algų. Šunys loja, karavanas eina. Gaila paklausius būdavo tų žmonių. bet darbai Klaipėdoje gi nesimėto, todėl ir lenkė galvas žmonės. Kaži ar ir toliau tokia neteisybė bus? Žmonės atgavo žodžio laisvę.

  7. V

    Edgarai, Jūs neteisus – tarybos nariai ir administracijos darbuotojai tanjemų senai negaun. Artūro Šulco nėra nei valdyboje, nei stebėtojų taryboje, o A.Cesiulis nėra docentas

    Reply
  8. Edgaras

    Jau seniai aišku, kad „Kl, vanduo” bendrovę daugelį metų valdė direktoriai liberalai arba jiems paklusnūs vadovai.. Merai – liberalai. Puiki kompanija … Meras Grubliauskas toleravo šį pelningą lizdelį… Vien už tai nereikėjo jo perrinkti 3-iai kadencijai. Pagaliau pasenus-išėjus į pensiją ( prieš 2-3 mėn) ilgamečiui dir. liberalui Makūnui dabar „KL. vanduo” vadovauja „užtikrintas” specialistas,jau irgi pensininkas Špučys. Tai Savivald. finansų departamento direktorės Špučienės vyras. Gražu, ar ne?
    Bet dar gražiau, kad „Kl.v.” metų pabaigoje paskaičiavusi savo pelną Valybos ir Stebėtojų tarybos nariams gali išmokėti dovanas, taip vadinamas TANTJEMAS . Šis pranc, k.žodis reiškia – papildomas atlyginimas AB valdybų nariams iš bendrojo grynojo pelno… Tai nebereikalo į Stebėtojų tarybą yra įsiveržę „vargšai” – KU rektorius Razbadauskas, KU docentas Cesiulis ,kt. Valdyboje yra pats žymiausias XXI a žurnalistas ir vicemeras toks Šulcas…

    Reply
    • Alius

      AAAA. tai štai ko ten veržiasi visi… Gerkles baigia perkąsti vieni kitiems. Ot specialistai vandentiekio…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This