Pagaliau naikins vieną iš miesto gėdų

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Trečiadienį Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas pasirašė rangos sutartį su Panevėžio statybos trestu (PST) dėl naujo futbolo mokyklos ir sunkumų kilnojimo centro statybos Paryžiaus komunos gatvėje.

11,3 mln. eurų vertės projektui savivaldybė skirs daugiau nei 7 mln. eurų. 1,3 mln. eurų sudarys Europos Sąjungos lėšos, 2 mln. eurų turėtų ieškoti Lietuvos sunkiosios atletikos federacija.

Pasak S. Budino, šis „labai svarbus Klaipėdai” objektas bus statomas trimis etapais – pirmojo metu bus griaunamas tikriausiai nuo nepriklausomybės atgavimo laikų remonto nematęs senasis pastatas, kuriame anksčiau buvo ir baseinas, iškils naujoji mokykla. Antrasis apima dviejų aikštynų įrengimą, o trečiasis minėtąjį sunkumų kilnojimo centrą.

Pagrindinės futbolo aikštės žaidybinio ploto matmenys bus 105×68 m be užribių, o pagalbinė bus šiek tiek mažesnė – 105×65 m įskaitant užribius.

Anot direktoriaus, rekonstrukcijai numatytas beveik trijų metų laikotarpis. PST generalinis direktorius Dalius Gesevičius sakė, kad darbus bus galima atlikti ir greičiau – viskas priklausys nuo finansavimo. Anot jo, logiška būtų vienu metu ir statyti naują mokyklą, ir iškart įrenginėti aikštynus.

S. Budinas sakė, kad kol vyks rekonstrukcija, jaunieji futbolininkai glausis prie „Pajūrio” mokyklos, kur bus pastatyti specialūs konteineriai su dušais, persirengimo vietomis, o šalia yra du mokyklų futbolo aikštynai.

Anot direktoriaus, ant senojo pastato esantis metalinis meno kūrinys, vaizduojantis plaukiką, bus išsaugotas ir galbūt atsiras prie „Gintaro” ar naujojo baseino.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”76017,76016,76015,76014,76013,76012,76011,76010,76008,76007,76006,76075,76076,76077,76078,76079,76080,76081,76082,76083,76084,76085,76086,76087,76088″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

7 Comments

  1. Marius

    O tai kur žadėtas sporto kompleksas su ledo arenomis? Ar čia šis ir bus? Nes buvo žadėta, kad arenoje bus krepšinio, lauko teniso, tinklinio, rankinio, salės futbolo aikštelės, taip pat 2 tarptautinės ledo ritulio federacijos reikalavimus atitinkančios ledo aikštelės.

    Reply
    • Šaiba

      Jūsų minimas kompleksas yra suplanuotas kitoje Paryžiaus komunos gatvės pusėje – buvusios II vandenvietės vietoje. Kai bus naujas miesto bendrasis planas ir paskelbtas koncesijos konkursas.

    • Marius

      Puiku, laukiame..

  2. Lieka neaišku

    O kada sutvarkys dar vieną miesto gėdą – Grubliauskus?

    Reply
    • ->Lieka neaišku

      Ar gerai jaučiatės? Gal išgerkit ramūnėlių arbatos ir atsipalaiduokit?

  3. Nojus

    Niekaip nesuprantu, ar neturime ką pagerbti, kuomet skaičiuodami 30-uosius Nepriklausomybės metus, Klaipėdoje vis dar gyvename Paryžiaus komunos, Komunarų ar dar panašiose gatvėse. Gatvių pavadinimo komisija ar kaip ji ten negali sugalvoti pakeisti pavadinimų?

    Reply
    • Jotas Nojui

      Viskas čia gerai, Nojau, nėr ko nerimaut ir ieškot pagarbuoklių, kurie tose gatvėse vis tiek niekada negyveno (ypač Komunarų, kur išvis nėra gyvenamųjų namų). Nereikia kišti visur savo postsovietinių kompleksų – acipalaiduok. Kad ramiau būtų, galima pritempt, kad pavadinimai susiję su prancūzmečiu 1920-1923 m., tai čia prancūzai užvadino šitas gatves (aišku jų tada nė kvapo nebuvo, bet who gives a shit?)

      komunãras sm. (2) DŽ
      1. istor. 1871 m. Paryžiaus komunos narys ar gynėjas: Atmins komunarus Paryžius ir niekšams parodys vartus V.Mozūr.
      2. komunos narys.

      Komuna (pranc. commune, nuo žodžio commun – bendras) – Prancūzijos ir daugelio kitų šalių mažiausias teritorinis administracinis vienetas, paprastai turintis savivaldos teisę.

      Paryžius (pranc. Paris) – Prancūzijos sostinė, didžiausias miestas ir departamentas. Su 2,20 mln. gyventojų (2015 m.) yra penktas pagal dydį Europos Sąjungos ir devintas pagal dydį Europos žemyno miestas.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino statybų istorija: STT plaunasi rankas 

Nors bylą dėl Klaipėdos baseine palikto broko išnagrinėjęs teismas priėmė atskirą nutartį, kuria Klaipėdos apygardos prokuratūrai pranešė, jog atsakingų asmenų ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This