Pradinukams – lengvatinis metinis bilietas

Transportas

Jei Klaipėdos miesto politikai pritars, jau nuo naujųjų mokslo metų į mokymo įstaigas visi 1-4 klasių mažieji klaipėdiečiai visuomeniniu transportu galės važiuoti beveik veltui, t.y. įsigiję vos 10 eurų kainuojantį nuolatinį metinį elektroninį bilietą.

Trečiadienį tam pritarė posėdžiavę Klaipėdos savivaldybės tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai.

Įsigiję 10 eurų kainuojantį nuolatinį metinį bilietą, pradinukai juo galės naudotis tik mokslo metų laikotarpiu. Martyno Vainoriaus nuotr.

Tiesa, esama ir šiokių tokių išlygų – važiuoti už minėtą simbolinę kainą pradinukai nuo šių metų rugsėjo 1 d. galės tik darbo dienomis ir tik 9 mėnesius, t.y. tik mokslo metų laikotarpiu. Lengvatinis pradinukų vardinis bilietas taip pat negalios savaitgaliais bei švenčių dienomis.

Viliamasi, jog ši lengvata paskatins jaunuosius klaipėdiečius savarankiškai naudotis miesto visuomeniniu transportu, kartu sumažindama automobilių spūstis, tėveliams į  mokyklas vežiojant savo atžalas.

Pasak projektą pristačiusio miesto Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus, buvo paskaičiuota, jog kompensuoti keliones miesto viešuoju transportu pradinukams ištisus metus būtų per sunki našta savivaldybės biudžetui.

Jei siūlymui pritars miesto Taryba, vien tik minėtai lengvatai įgyvendinti iš miesto biudžeto teks atseikėti 194 tūkst. eurų.

3 Comments

  1. Z

    Negi negalima zengti dar vieno zingsnelio ir pasiulyti nemokama transporta visiems vaikams iki 11 metu, nereikalaujant nei kazkokio bilieto, nei kazkokio irodymo kad klaipedietis, neribojant jokiais savaitgaliais ir panasiai. Nusimeskim ta suknista biurokratija.

    Reply
  2. Mams

    Nu nieko gero. Pradinukai vieni vis tiek nevazines. Juos reiks lydeti. Nuo 5 klases jau galima leisti ir vienus i burelius. Va kuri tiksline grupe. Tevams butu zenkli parama.

    Reply
  3. Jurga

    Visada negalima padaryti kažko rimtai TINKAMAI iki galo. Visada kokia nors nenormali išlyga , šį kartą savaitgaliai, lygtais vaikai nevažiuoja i būrelius, muzikos mokyklas, dailės mokyklas savaitgaliais. .. Nesuprantu! čia kai gydau , bet ne iki galo, padedu (tipo esu geras) ,bet su sąlygomis…. Vaikams tai tik painiava ir makalynė, prašau paminėkite pavardes ”idėjos’ autoriaus !!!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Planuoja keisti mokesčius už automobilių parkavimą

Nors vidutiniškai 7 proc. didinant viešojo transporto paslaugų kainas pernai metų pabaigoje buvo kalbama, kad proporcingai bus didinama ir vietinė ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Transportas

Klaipėda perka ir senus miesto autobusus

Nors Klaipėdos savivaldybė tarp 2023–2027 metų veiklos prioritetų įrašė, kad netaršių autobusų dalis jos valdomoje UAB „Klaipėdos paslaugos” sudarys 100 ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Transportas

„Klaipėdos paslaugos” pirks senus tolimojo susisiekimo autobusus

Klaipėdos savivaldybės valdoma UAB „Klaipėdos paslaugos” paskelbė rinkos konsultaciją dėl trijų naudotų tolimojo susisiekimo autobusų pirkimo. Ši bendrovė siekia įsigyti ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This