Teatro dieną paminėjo ir universitetas

Švietimas

Kovo 27-toji – Tarptautinė teatro diena, paminėta ir Klaipėdos universitete (KU), kur nuo pat šios Alma Mater įsikūrimo gyvuoja studentų teatras. Jame kuria įvairiose studijų programose besimokantys studentai.

Egidijaus Jankausko nuotr.

„Teatro kūrybiniame procese dalyvauja įvairių pakopų ir studijų programų studentai. Teatre jie įgyja daugiau pasitikėjimo savo jėgomis, randa naujų draugų, susipažįsta su vaidybos, režisūros, scenos kalbos ir judesio pagrindais, kuria vaidmenis studentiškuose spektakliuose, kai kurie savo jėgas išbando režisuodami ar kurdami dramas, rašydami scenarijus“, – pranešime cituojama dr. Jūratė Grigaitienė, universiteto teatrui vadovaujanti kartu su doc. Virginija Kochanskyte.

Tarptautinę teatro dienos proga, KU Socialinių ir humanitarinių mokslų fakultete vyko teatralizuotas pasirodymas pagal Stasio Krasausko grafikos darbus.

„Sujungėme jėgas ir pasikvietėme Klaipėdos Eduardo Balsio gimnazistus, pianistę Saulę Pukinskaitę, tarptautinių konkursų laureatę, ir kartu su KU teatro studentais padarėme bendrą improvizaciją pagal S. Krasausko grafikos darbus, kuriuos studentai atkartojo per judesį“, – dr. Jūratė Grigaitienė.

Anot teatrologės, šis pasirodymas, skirtas Teatro dienai, šįkart turi ir labai svarbią reikšmę.

„Mano nuomone, lietuviams teatras labai svarbus. Juk Lietuvą pasaulyje išgarsino teatras ir krepšinis. Gaila, kad šiemet teatro pasaulyje buvo liūdni metai. Netekome daug kūrėjų. Tad šis pasirodymas savotiškas teatro pašlovinimas, dedikacija a. a. režisieriui Eimuntui Nekrošiui“, – kalbėjo dr. J. Grigaitienė.

Tuo metu pasirodyme dalyvavę moksleiviai tikino, kad teatro, kaip ir bet kurią kitą su kultūra susijusią dieną – būtina paminėti.

„Esu muzikantė, teatro dienos minėjime dalyvauju pirmą kartą. Manau, visos dienos, kurios susiję su kultūra turi būti minimos kuo įvairesniais būdais ir pritraukiant kuo daugiau žmonių“, –  kalbėjo vienuoliktokė Lina, besimokanti Eduardo Balsio menų gimnazijoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Verslas

Apie tvarios energijos gamybą ir kaip tam pažaboti Baltijos vėją

Kaip Baltijos jūros vėją pažaboti tvarios energijos gamybai? Atsakymo į šį klausimą bus ieškoma su AB „Ignitis grupė“ vadovu Dariumi ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This