Dėl ,,Klaipėdos vandens” vadovo konkurso sulaukta ir skundo

Verslas

Uostamiesčio savivaldybės kontroliuojamos AB „Klaipėdos vanduo“ valdyba pranešė, kad dėl naujojo įmonės vadovo ketina apsispręsti balandžio 4 d.

„Klaipėdos vanduo” šiuo metu primena audringą vandenyną. Martyno Vainoriaus nuotr.

Bendrovė vadovo parinkimui yra pasamdžiusi personalo atrankos kompaniją  ,,Master Class LT”. Pagal konkurso sąlygas vadovo atranka vyksta trimis etapais. Pirmame etape dalyvavo 17 kandidatų. Jo metu buvo tikrinama, ar kandidatų pateikti dokumentai ir ar jie patys atitinka keliamus reikalavimus. Antrajame etape buvo atliekami testai raštu ir žodžiu, vyko pokalbiai su kandidatais.

,,Į trečiąjį atrankos etapą buvo pakviesti penki didžiausią balą surinkę kandidatai. Kandidatų įvertinimas balais buvo paskaičiuotas pagal personalo atrankos kompanijos parengtą ir bendrovės valdybos patvirtintą kandidatų kompetencijų vertinimo matricą”, – rašoma pranešime.

Trečiajame atrankos etape dalyvauja penki didžiausią balą surinkę kandidatai. Jie turi parengti ir bendrovės valdybai pristatyti bendrovės penkerių metų veiklos programą. Kandidatai pristatys programas balandžio 2 d. vyksiančiame valdybos posėdyje. Dėl konkurso nugalėtojo valdyba ketina apsispręsti balandžio 4 d.

,,Atviros Klaipėdos” duomenimis, trečiadienį vykusio posėdžio metu įmonės vadyba pritarė jos nario Tomo Eikino siūlymui, kad Stebėtojų taryba ir Klaipėdos miesto savivaldybė deleguotų po vieną atstovą į balandžio 2 d. vyksiantį valdybos posėdį, kad jie dalyvaudami stebėtojų teisėmis užtikrintų vykdomo konkurso skaidrumą.

Taip pat valdyba sureagavo į gautą anoniminį skundą, kad jos narys Dainius Budrys turi galimų ryšių su vienu iš kandidatų į bendrovės vadovo pareigas, kuris yra atrinktas į antrąjį konkurso etapą. Valdyba vienbalsiai pritarė (posėdyje nebuvo D. Budrio), kad pastarasis turėtų raštu paaiškinti anoniminiame rašte išdėstytas aplinkybes.

Pats D. Budrys, atsiliepę į žurnalisto skambutį, sakė negalintis kalbėti ir žadėjo tai padaryti už poros valandų. Gavus jo komentarą, publikacija bus papildyta.

,,Klaipėdos vandens” generalinio direktoriaus postas atsilaisvino praėjusių metų pabaigoje, kai iš jo savo noru, motyvuodamas nesutarimais su Savivaldybės administracijos direktoriumi Sauliumi Budinu, nusprendė pasitraukti Leonas Makūnas.

Klaipėdos miesto savivaldybė valdo 86,07 % įmonės akcijų, Klaipėdos rajono savivaldybė – 13 %, Neringos miesto savivaldybė – 0,93 %. Įmonės valdybą sudaro  jos darbuotojos Jūratė Spudulienė, Eglė Alonderienė, Savivaldybės administracijos atstovė Indrė Butenienė ir ,,Fortum Klaipėda” vadovas T. Eikinas bei MB ,,Dūminė laboratorija” steigėjas D. Budrys.

2 Comments

  1. o tai

    „užkoncervuoto komiteto” narys netaps direktoriumi? Juk kam ta valdžia jei postų nėra?

    Reply
  2. Valio

    Pagaliau, kažkas išdrįso prabilti apie visiems seniai žinomus ryšius ir galimai tikslingą veikimą!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This