Gimnazistai mokosi inžinerijos

Švietimas

Klaipėdos Baltijos gimnazija praneša nuo praėjusio rudens formuojanti inžinerinio ugdymo klases.

Teigiama, jog inžineriniai gebėjimai mokykloje nėra ugdomi kitų pamokų sąskaita, t. y. humanitariniai mokslai dėl to nenukenčia, nes prie bendrojo ugdymo dalykų tiesiog pridedama keletas papildomų užsiėmimų.

Mokiniai pagal savo poreikius renkasi bent vieną iš dalykų, tokių, kaip projektavimas, braižyba, CC programavimas, biomedicina, eksperimentinė chemija, 3D modeliavimas, verslioji inžinerija ir kitus.

Inžinerinio ugdymo klasėje viena biologijos, matematikos, chemijos, fizikos savaitinė pamoka dalijama į grupes, vyksta paralelės biologijos-chemijos, fizikos-matematikos pamokos. Tai ypač veiksminga ir palanku, organizuojant integruotas 2 pamokų trukmės veiklas ar praktinius darbus.

Taip pat mokiniams įvedamas privalomas dalykas – inžinerija. Mokiniai pagal savo poreikius renkasi bent vieną iš dalykų, tokių, kaip projektavimas, braižyba, CC programavimas, biomedicina, eksperimentinė chemija, 3D modeliavimas, verslioji inžinerija ir kitus.

Įgyvendinant inžinerinį ugdymą gimnazija sulaukia ir pramonės bei verslo įmonių palaikymo. Šiais mokslo metais inžinerinės klasės mokiniai vykdo 4 ilgalaikius projektus UAB ,,Fortum Klaipėda“, mentoriaujant inžineriams praktikams.

Be to, mokiniai turi galimybę savo teorines žinias pritaikyti praktiškai Klaipėdos universiteto (KU) Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakultete bei Jūrinių tyrimų institute.

Šiais mokslo metais Baltijos gimnazistai, 2 -5 mokinių komanda, kartu su dalyko mokytoju ir universiteto moksliniu darbuotoju – mentoriumi, atlieka pasirinktus ilgalaikius praktinius tiriamuosius darbus, o jau nuo rudens kai kurias pamokas inžinerinėje klasėje dėstys ir KU dėstytojai.

Paprašyti išvardinti skirtumus tarp gamtos ir tiksliųjų mokslų mokymosi inžinerinėje klasėje, lyginant su turima patirtimi ankstesnėse klasėse, mokiniai kalbėjo apie tai, kad skiriama daugiau laiko temoms, labiau į viską gilinamasi, daugiau atliekama laboratorinių darbų, minėtas klasės dalijimas į grupes. Esą taip ,,lengviau mokytis“, ,, jaučiasi tai, kad čia yra sustiprinta visa sistema“. Paklausti, kokios veiklos labiausiai motyvuoja, mokiniai įvardijo išvykas ir projektus su įmonėmis, KU, edukacinius praktinius užsiėmimus už gimnazijos ribų, įdomesnes temas pamokose bei bendradarbiavimu pagrįstus mokytojų ir mokinių tarpusavio santykius.

Inžinerinės krypties specialistų paklausa Lietuvos ir pasaulio darbo rinkoje vis didėja. Pasak Klaipėdos pramonininkų asociacijos vadovės Jolantos Girdvainės, uostamiesčio verslininkai jau dabar intensyviai ieško inžinierių, o ateityje tokių specialistų poreikis bus dar didesnis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Veidai

„Gintarinė plunksna" - visuomenininkui ir žurnalistui Denisui Nikitenkai

Baigiantis metams, Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) tradiciškai apdovanoja, jos nuomone, labiausiai nusipelniusius žurnalistus, rašančius verslo temomis. Šiemet „Gintarinės plunksnos“ apdovanojimas ...
2023-12-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

„Klaipėda ID” grimzta: už milijoną esam nežinomi Niujorke

Miesto investicijų ir verslo plėtros agentūros „Klaipėda ID” valdyba, sudaryta iš nepriklausomų narių, buvo pašalinta už nepaklusnumą, o buvusi laikinoji ...
2023-12-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This