Mažins biurokratizmą meno projektų rengėjams

Kultūra

Naujoji Klaipėdos miesto Kultūros skyriaus vedėja Eglė Deltuvaitė nori palengvinti Savivaldybės lėšomis finansuojamų įvairių kultūros bei meno projektų rengėjų dalią.

Miesto politikų bus prašoma supaprastinti projektų finansavimo tvarką, mažinti administracinę naštą ir projektų vykdytojams, ir savivaldybės administracijai, gerinti projektų kokybę ir kt.

E. Deltuvaitės teigimu, pirmiausia šių programų naudą turi pajusti klaipėdiečiai: nors paties finansavimo gali siekti ir kitų regionų atstovai, tačiau renginiai turi vykti Klaipėdoje ir būti skirti mūsų miesto gyventojų kultūriniams poreikiams tenkinti.

Be kitų pasiūlymų projektų rengėjams norima palengvinti ir atskaitų pateikimą, nereikalaujant finansinių dokumentų kopijų. Palmiros Mart nuotr.

Be to, norima turėti galimybę konkursus skirtingoms programoms skelbti skirtingu metu – esą taip sumažėtų ir administracinė našta, ir pagreitėtų patys procesai.

„Taip pat kalbėjomės su kultūros ir meno bendruomenėmis, atsižvelgėme į jų prašymus nereikalauti perteklinės informacijos, perteklinių pažymų”, – trečiadienį vykusiame Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Finansų ir ekonomikos komitete kalbėjo Kultūros skyriaus vedėja, kurios pateiktiems pasiūlymams be diskusijų buvo pritarta.

Be kitų dalykų projektų rengėjams norima palengvinti ir atskaitų pateikimą, nereikalaujant finansinių dokumentų kopijų, bet pasiliekant teisę jų reikalauti, iškilus kokiems nors neaiškumams.

Numatyta ir dar keletas finansavimo tvarkos palengvinimų, kuriems dar turės pritarti miesto politikai.

1 Comment

  1. Teatro bendruomenė

    Leiskim Šeiko susikurt dar vieną UAB ir su Giedraityte pasiimt visus kultūrai skirtus pinigus.
    Jie jau dabar įsisavino šimtus tūkstančių, o kuria visišką šūdą. Net gėda žiūrėti.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Klaipėdos įvaizdžio komisija pramiegojo kultūrinę revoliuciją*

Nors nauja valdžia didžiojo Mao metodas keičia miesto įvaizdį, braukdama į šiukšlyną maištingus kūrėjus, savivaldybės sukurta Klaipėdos miesto įvaizdžio komisija, ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Kultūra

Iš Kultūros skyriaus traukiasi ir laikinoji jo vedėja

„Informuoju, kad paskutinė mano darbo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriuje diena – sausio 19, jeigu kam nors dar yra ...
2024-01-11
Skaityti daugiau

Kultūra

Kultūros skyriaus vedėjo vieta vis dar lieka tuščia

„Nebuvo laimėtojų”, – lakoniškai į klausimą, ar Klaipėdos miesto savivaldybė jau turi naują Kultūros skyriaus vedėją, atsakė Personalo skyriaus vedėja ...
2023-12-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This