„Auksiniuose scenos kryžiuose” – klaipėdiečių triumfas

Kultūra, Svarbu

Penktadienio vakarą Valstybinio Šiaulių dramos teatro scenoje įteikta 17 Profesionalaus teatro meno kūrėjų darbų premijų: 16 atminimo ženklų „Auksiniai scenos kryžiai“ ir Boriso Dauguviečio auskaras.

Tarp laureatų atsidūrė ir šeši Klaipėdos bei su ja susiję kūrėjai. Trys iš jų pelnė pagrindines nominacijas – pagrindinio aktoriaus ir aktorės bei režisieriaus.

Kategorijos „Teatras vaikams ir jaunimui“ laureate tapo Agnija Šeiko už šokio ir muzikos spektaklį „Mano Piteris Penas“, pastatytą Šeiko šokio teatre.

„Iš tikrųjų šis spektaklis, kaip mes komandoje juokaujame, jei taip galima pasakyti, mūsų likiminis spektaklis. Tokių labai daug įvykę pasikeitimų gyvenime pas visus ir, man atrodo, didžiausias poveikis yra įvykęs, kad žmonės, kurie ateina žiūrėti šio spektaklio, yra labai ypatingi. Man atrodo, kad pasirinkimas, kad Mano Piterio Peno rolę atliktų Julius Jurevičius, šiek tiek pakeičia šokio teatro istoriją. Pirmiausia labai džiaugiuosi visa komanda, be kurios būtų neįmanoma viso to padaryti, kad tai yra nepriklausomas teatras. Ateina publika ta, kuri galbūt anksčiau nebuvo laukiama”, – sakė A. Šeiko.

Metų baleto artisto/šokio atlikėjo vardas atitekto Mantui Daraškevičiui už Birbanto vaidmenį balete „Korsaras“, Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre bei Zorbos vaidmenį balete „Graikas Zorba“ Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre. Jis šio apdovanojimo scenoje atsiimti negalėjo.

Metų kompozitoriaus nominacijai atrinktas Sven Helbig už muziką šokio ir muzikos spektakliui „Mano Piteris Penas“ Šeiko šokio teatre.

Metų dramos aktoriumi (pagrindinis vaidmuo) buvo pripažintas Darius Meškauskas už Mamos Drąsos vaidmenį Klaipėdos dramos teatro spektaklyje „Mama Drąsa“.

„Tikrai nesitikėjau. Šiemet jau per daug pririnkau visko. Vienur duoda, kitur atima. Man didelė garbė buvo būti tarp šių nominantų. Čia aktoriai, kuriems rūpi profesija, aktorystė, todėl jie taip dažnai ir nominuojami. Noriu padėkoti visai latvių komandai, su jais buvo lengva ir linksma, o kai nėra įtampos, viskas savaime ir gaunasi”, – sakė D. Meškauskas.

Pagrindinio vaidmens metų dramos aktore tapo Karolina Kontenytė už Lotės vaidmenį spektaklyje „Kalės vaikai“.

„Šitą apdovanojimą dalinuosi su režisieriumi Nekrošiumi, dėkoju jo visai šeimai, kūrybinei komandai, visam teatrui. Vien darbas su juo, kad suspėjau, tai jau buvo didžiulis apdovanojimas, nieko nesitikėjau, nieko nebereikėjo, bet ačiū. Prisimenu paskutinį spektaklį, kurį jis matė ir paskui jau išvažiavęs pasijuto blogai. Buvo aptarimas ir pastabos. Tada sulaukiau vienintelės pastabos, kad Lotė buvo labai kapota, kad jai trūksta vientisumo. Dabar jau galiu visai kitomis akimis pažvelgti. Linkėčiau visiems vientisumo. Savo žodžiuose, darbuose. Kitaip tariant, kuo daugiau harmonijos”, – sakė K. Kontenytė.

Metų režisieriumi už spektaklio „Kalės vaikai“ režisūrą Klaipėdos dramos teatras tapo Elmārs Seņkovs, režisavęs spektaklį „Mama Drąsa“.

Režisierius tikino, kad būnant tarp tokių lyderių savijauta tokia, kad niekada nepamirš. Jis dėkojo Klaipėdos dramos teatrui ir Lietuvai, broliškai lietuvių tautai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

„Mūzos“ apdovanojimas - Eglei Barauskaitei

Šeštadienį vakare į Klaipėdos dramos teatro spektaklį „Fragmentas“ susirinkę žiūrovai tapo tradicinio „Mūzos“ apdovanojimo teikimo ceremonijos liudininkais. Jau eilę metų ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas

Penkiuose Vakarų Lietuvos miestuose vyks sporto festivaliai

Kovo mėnesį sėkmingai finišavo antroji projekto „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“ dalis, kurio metu buvo organizuojamos sportinės mankštos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Kultūra

Filme „Mano laisvė“ Darius Meškauskas prabilo latviškai

„Kino pavasaryje“ Lietuvos žiūrovams pirmą kartą parodytas latvių režisierės Ilze Kunga-Melgaile filmas „Mano laisvė“ jau šią savaitę, balandžio 5 d., ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This