Bibliotekoje apdovanoti geriausi skaitovai

Fotoreportažai, Kultūra

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Klaipėdos apskrities viešojoje I. Simonaitytės bibliotekoje įvyko antrasis moksleivių I. Simonaitytės meninio skaitymo konkurso etapas, kuriame dalyvavo 17 mokinių iš Klaipėdos, Mažeikių, Plungės, Palangos miestų ir miestelių.

Eugenijaus Maciaus nuotr.

Rašytojos Ievos Simonaitytės vardo konkursu siekiama ugdyti domėjimąsi Klaipėdos krašto literatūra ir atskleisti kiekvieno moksleivio individualybę, taip pat ugdyti jaunų žmonių kūrybiškumą. Konkurse dalyvavo mokiniai nuo pirmos iki dvyliktos klasės.

Skaitovus vertino komisija, kurią sudarė Klaipėdos dramos teatro aktoriai Vaidas Jočys ir Toma Gailiūtė, rašytojai Juozas Šikšnelis ir Nijolė Kepenienė, kultūros vadybininkė Inga Norkūnienė ir šio konkurso meno vadovė, aktorė, skaitovė, UNICEF Geros valios ambasadorė Virginija Kochanskytė.

Baigiamajame renginyje buvo apdovanoti ne tik mokiniai, bet ir juos paruošę mokytojai. Iš viso buvo įteikta dešimt nominacijų tiems mokiniams, kuriuos geriausiai įvertinimo komisijos nariai. Taip pat konkurso dalyviams buvo įsteigti du papildomi prizai.

Ievos Simonaitytės meninio skaitymo konkurso apdovanojimai skirti: Algimantui Kozlovui iš Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijos už rašytojos Ievos Simonaitytės kūrinio interpretaciją (mokytoja Virginija Aurylaitė), Rimantei Andrijauskaitei iš Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos už Klaipėdos krašto rašytojo ar poeto kūrinio interpretaciją (mokytoja Joana Jovaišienė), Elzei Kotrynai Kuliešiūtei iš Plungės r. Platelių gimnazijos už įtaigiausią interpretaciją (mokytoja Gražina Kazlauskienė), Rugilei Žilevičiūtei iš Klaipėdos Karalienės Luizės jaunimo centro už savitą kūrinio interpretaciją (mokytoja Audra Lenkauskienė), Urtei Janavičiūtei iš Klaipėdos „Varpo“ gimnazijos už klasikinės literatūros populiarinimą ir individualią interpretaciją (mokytoja Neolė Jucienė), Nerijai Batutytei iš Klaipėdos Karalienės Luizės jaunimo centro už moderniosios literatūros populiarinimą ir individualią interpretaciją (mokytoja Audra Lenkauskienė), Ugnei Aleknavičiūtei iš Klaipėdos „Versmės“ gimnazijos už jaunųjų kūrėjų literatūros populiarinimą ir individualią interpretaciją (mokytojas Mindaugas Urbonas), Rebekai Degtiar iš Klaipėdos H. Zudermano gimnazijos už skaitovo ir teksto dermę (mokytoja Danutė Nevidonskienė), Dovydui Džiogeliui iš Plungės r. Platelių gimnazijos už taisyklingą kalbą (mokytoja Gražina Kazlauskienė), Amelijai Butenytei iš Palangos Vlado Jurgučio pagrindinės mokyklos už įdomiausią meninę raišką (mokytoja Alma Pronckūnienė).

Taip pat apdovanojimas atiteko jauniausiai skaitovei Marijai Rušinaitei iš Klaipėdos r. Ketvergių pagrindinės mokyklos (mokytoja Rolanda Radavičienė) ir specialiu Klaipėdos švietimo skyriaus prizu apdovanotas Dominykas Adomaitis iš Klaipėdos Karalienės Luizės jaunimo centro (mokytoja Audra Lenkauskienė).

Pagrindinį prizą skaitovams įsteigė Vilniaus universiteto leidykla, jie dovanojo naujai išleistą knygą „Aš esu Etmės Evė“ su autoriaus prof. Domo Kauno autografu. Knygynas „Rotas“ skyrė knygų kolekciją nugalėtojų apdovanojimams. Prie prizinio fondo prisijungė ir „Drukos“ leidykla, Klaipėdos dramos teatras, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyrius, S. Jokužio leidykla-spaustuvė, Klaipėdos universitetas.

Pirmą kartą organizuotame moksleivių Ievos Simonaitytės meninio skaitymo konkurse palaikyti skaitovų atvyko ne tik mokytojai, tėvai ir mamytės, bet ir būrys jaunųjų skaitovų klasiokų, draugų. Tikimasi, kad pirmą kartą bibliotekos organizuotas meninio skaitymo konkursas bus tęstinis ir kitąmet pritrauks dar daugiau skaitovų ne tik iš Klaipėdos, bet ir iš aplinkinių miestų bei miestelių.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”76883,76884,76890,76882,76885,76886,76887,76888,76889″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Pagerbti originaliausių eglučių kūrėjai

Trečiadienio vidurdienį Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje apdovanoti geriausiais pripažinti jau dešimtą kartą čia įkurdinto eglučių kiemelio dalyviai, sukūrę ...
2024-01-10
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Bibliotekoje - jubiliejinis eglučių kiemelis

Trečiadienio vakarą Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos kiemelyje jau dešimtą kartą sužibo vadinamasis eglučių kiemelis, kasmet suburiantis bendruomenes. Martyno ...
2023-12-06
Skaityti daugiau

Švietimas

Kviečia mokinius dalyvauti nacionaliniame konkurse „Skaidrumą kuriame kartu“

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) trečius metus iš eilės organizuoja nacionalinį konkursą mokiniams „Skaidrumą kuriame kartu‘23“. Šiuo konkursu siekiama ugdyti antikorupcines ...
2023-10-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This