Siūlo naikinti Dainiaus Kepenio komisiją

Sveikata

Pirmadienį Seimo Sveikos gyvensenos komisijos pirmininkui  Dainiui Kepeniui kartu su asociacija „Objektyviai apie skiepus“ surengus diskusiją  „Saugios vakcinos – saugiai Lietuvai“, keli Seimo opozicijos nariai užregistravo siūlymą naikinti Klaipėdoje išrinkto parlamentaro vadovaujamą komisiją.

Seimo nuotr.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovai teigia, jog D. Kepenis naudojasi savo statusu, Seimo tribūna, o jo vadovaujama  Sveikos gyvensenos komisija, pasak Gabrieliaus Landsbergio, „skleidžia  melagingas ir visuomenės sveikatai ypač pavojingas sąmokslo teorijas ir sąmoningai klaidinančius teiginius apie skiepus”. Konservatorių nuomone, tokia veikla, ypač esant tymų protrūkiui, kelia pavojų visuomenės saugumui bei prisideda prie dezinformacijos skleidimo.

Tuo metu Seimo svetainėje skelbiamas D. Kepenio pranešimas, kuriame jis teigia, kad esą diskusijos „Saugios vakcinos – saugiai Lietuvai“ tikslas – atkreipti žiniasklaidos, atsakingų institucijų dėmesį dėl šiuo metu viešojoje erdvėje skleidžiamos nepakankamai objektyvios informacijos apie skiepus, jų naudą ir žalą sveikatai.

„Apgailestauju, kad panašūs debatai ar susitikimai skiepų tema dalyvaujant farmacijos, švietimo, sveikatos priežiūros įstaigų atstovams ir specialistams, mokslininkams nėra inicijuojami. Žiniasklaidoje tik skelbiama informacija, gąsdinanti įvairių ligų protrūkiais, gyventojai raginami primygtinai skiepytis, skatinami pirkti įvairius farmakologinius produktus“, – pranešime cituojama D. Kepenis.

Jo teigimu, esą viešojoje erdvėje pasigendama informacijos apie vakcinų naudą ir ypač – apie nepageidaujamus šalutinius reiškinius, kontraindikacijas, skirtingus veikimo principus, priklausomai nuo konkretaus gamintojo sukurtos vakcinos.

Pasak Seimo nario, dėl skelbiamos vienpusės informacijos gyventojai neva negali priimti apgalvotų, atsakingų ir moksliškai pagrįstų sprendimų dėl kokybiškos vakcinos pasirinkimo ar sprendimo atidėti skiepijimą.

Pranešama, kad Seime surengtoje diskusijoje dalyvavo tėvų, šeimų asociacijų, vaiko teisių apsaugos atstovai, švietimo, sveikatos priežiūros įstaigų specialistai, ministerijų ir jų pavaldžių įstaigų atstovai, atsakingi už sveikatos stiprinimą, sveiką gyvenseną, mokslininkai, kiti suinteresuoti asmenys.

INFORMACIJA 

66 metų Dainius Kepenis, kaip Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas, 2016 m. spalį buvo išrinktas Seimo nariu vienmandatėje Marių rinkimų apygardoje. Jis yra Seimo Švietimo ir mokslo mokslo komiteto narys, taip pat vadovauja minėtai Sveikos gyvensenos komisijai, save vadina sveikuolių judėjimo pradininku Lietuvoje, yra įvairių iniciatyvų, tarp jų – ir maudynių žiemą Baltijos jūroje propaguotojas. Pastaruoju metu aktyviai palaiko vadinamuosius antivakserius, pasisakančius prieš privalomąjį vaikų skiepijimą nuo užkrečiamų ligų.

2 Comments

  1. karlas

    Ponas Kepeni, jus ne nuoširdus. Kovodami prieš skiepus, jus tiesiogei veikiate prieš sveiką gyvenseną, nes neigiate tas seniai atrastas tiesas apie skiepus. Jūs tik šnekate, bet ar galite pasiremti pasaulio sveikatos apsaugos organizacijos (PSO) duomenimis, kiek mirė žmonių po skiepijimo, kas gamino skiepus, dėl kurių menama, kad galėjo mirti nuo skiepų?
    Pagal jus, visi, kurie gyveno iki jūsų skelbiamų sveikos gyvensenos tiesų, turėjo būti jau mirę, nes dar didžiulė masė žmonių nesimaudo jūroje, ežere, upėje net tvenkinyje, nes per šaltas vanduo. Žinoma tas išvardytas vietas gali pakeisti šaltas dušas. Gal tada galite pasidalinti duomenimis, kiek tų „Sveikuolių” pailgino savo gyvenimą ,skaičiumi.

    Reply
    • Ką čia

      apie tą kaušą dar kalbėti. Ėjo į seimą vien dėl to kad susigražinti savo ,,sveiko gyvenimo mokyklos” biznio populiarumą. Pasižiūrėkit – visi jo darbai tik į tą pusę. Manau nėra Palangoj navaro tai svajoja apie tų laikų kai ėmė tūkstančius, susigrąžinimą. Daugiau tik nesamones peza – proto nerasta

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Nuomonės

JT pareigūnai teroristų gretose

Dar nė viena Jungtinių Tautų (JT) organizacijos struktūra nebuvo taip susimovusi. JT Pagalbos ir darbų Palestinos pabėgėliams (angl. UN Relief ...
2024-01-31
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Sausio 1-ąją į jūros bangas vėl nėrė ir pirtininkai, ir sveikuoliai

Nemažai į II Melnragės paplūdimį pirmosios 2024-ųjų dienos popietę išsiruošusių klaipėdiečių ir stebėjo, ir mobiliaisiais telefonais įamžino, kaip į jūros ...
2024-01-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This