Aurimas Didžbalis diskvalifikuotas 8 metams

Sportas

Tarptautinės sunkiosios atletikos federacijos (TSAF) komisijai nusprendus sunkiaatlečiui Aurimui Didžbaliui skirti  maksimalią 8 metų trukmės diskvalifikaciją Lietuvos sunkiosios atletikos federacija (LSAF) pranešė, kad ir ji, ir pats sportininkas ieško būdų, „kaip bylinėtis teismuose su užterštų papildų gamintojais”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„2018 metų liepos 16 d. gavome maisto papildų tyrimų rezultatus. Kiolno laboratorija patvirtino, kad dveji iš šešių patikrintų maisto papildų yra užteršti draudžiama medžiaga S-22. Mes bandėme susisiekti su šių papildų gamintoju, bet po vieno visiškai bevaisio pokalbio telefonu, jie mus pradėjo ignoruoti ir šalinti produktus iš savo internetinės svetainės, kuri po kurio laiko nustojo veikti apskritai“, – pranešime cituojamas LSAF generalinis sekretorius Vytautas Stašinskas.

Kartu federacija cituoja TSAF komisijos išvadas, kuriose rašoma, jog ji mano, kad „išskyrus atleto ir federacijos atstovų žodžių, nėra daugiau įrodymų, kurie rodytu, kad atletas iš tiesų vartojo užkrėstus papildus prieš dopingo mėginio paėmimą”. Todėl komisija abejoja tuo faktu, kad atleto mėginyje, imtame 2017 m. gruodžio 3 d., rastos draudžiamos medžiagos šaltinis  yra papildai.

„Yra baisiausia, kai esi kaltinamas tuo, ko nepadarei. Mano sąžinė yra rami, kadangi draudžiamų medžiagų nevartojau”, – taip situaciją federacijos pranešime vertina A. Didžbalis.

Pasak A. Didžbalio trenerio Bronislavo Vyšniausko, “čia tas pats, kas įrodyti, jog esi ne kupranugaris”.

„Kai į Lietuvą yra vežami vienas po kito medaliai ir per apdovanojimų ceremonijas yra giedamas Lietuvos himnas, visa Lietuva džiaugiasi. O kai iškyla problema, kuri tikrai turėtų būti išsprendžiama teigiamai, tuomet palaikymo nėra ir nežinome kur kreiptis”, – teigia treneris.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

Medalių lietumi pažymėjo sunkiosios atletikos šimtmetį

Klaipėdoje vykusiame šventiniame Baltijos taurės turnyre, skirtame Lietuvos sunkiosios atletikos sporto šimtmečiui paminėti, buvo visko – ir sportinio azarto, ir ...
2023-10-17
Skaityti daugiau

Sportas

Lietuvos sunkiajai atletikai – 100 metų: ruošiamas didžiulis turnyras ir šventė

Lietuvos sunkioji atletika švenčia 100 metų sukaktį ir šią progą iškilmingai ruošiamasi paminėti jau šį savaitgalį Klaipėdoje – vyks didžiulis ...
2023-10-12
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdoje grumsis sunkiaatlečiai

Šeštadienį į Klaipėdą susirinks keturių šalių – Lenkijos, Latvijos, Estijos ir Lietuvos sunkiosios atletikos meistrai. Čia nuo ryto iki vakaro ...
2022-12-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This