Naujas Lietuvos rekordas – didžiausia gintarų pirtis

Regionas

Naujas Lietuvos rekordas oficialiai skamba taip: „Didžiausia gintarų pirtis – 22 kv. m. ploto ir 15 vietų – įrengta poilsio ir sveikatinimo komplekse „Atostogų parkas“ Žibininkuose (Kretingos r.) 2018 m. lapkričio 6 d.“.  Šį naują Lietuvos rekordą patvirtino ir įregistravo agentūra „Factum“.

„Kol kas rekordas fiksuotas tik Lietuvoje, tačiau jau esame susisiekę su pasaulio rekordus fiksuojančios „Gineso“ rekordų knygos atstovais. Mūsų žiniomis – tai pirmoji tokia viešai prieinama natūralaus gintaro pirtis pasaulyje,“ – pranešime cituojamas „Atostogų parko“ direktorius Ričardas Jovaiša.

Natūralaus gintaro „Saulės“ pirties įrengimas truko beveik metus. Buvo kruopščiai studijuojama ir tariamasi su ekspertais, kaip žmonių sveikatinimui geriausiai panaudoti Lietuvos auksu vadinamo gintaro savybes.

„Svarbiausiu tikslu sau kėlėme žmogaus sveikatai itin naudingo mineralo gintaro teisingą panaudojimą. Gintaro, šilumos ir infraraudonųjų spindulių sąveika buvo mums atsakymas, kaip ši pirtis pasitarnaus žmonių sveikatai stiprinti. Tarėmės su mokslininkais ir po beveik metų įrengėme pirtį, kuriai panaudota apie 3 tonos natūralaus Baltijos gintaro,“ – sako R. Jovaiša. Tam, kad šilumoje ir infraraudonuosiuose spinduliuose išsiskiriančios gintaro aminorūgštys turėtų jaučiamą poveikį žmogaus savijautai ir sveikatai gintaro turi būti pakankamai daug.

Kad gintaro gultai pagaminti  iš 100 proc. natūralaus gintaro, patvirtino ir sertifikavo Lietuvos prabavimo rūmų Brangakmenių tyrimo laboratorija.

Pranešama, kad gintaro pirtyje jau spėjo apsilankyti apie 20 tūkstančių žmonių.

Pirtis jau buvo pristatyta Izraelyje, Didžiojoje Britanijoje, Estijoje, Latvijoje, o kitą savaitę bus pristatoma Švedijoje vyksiančioje turizmo parodoje.

Didžiausios Lietuvoje gintarų pirties rekordas – ne pirmasis, kurį agentūra „Factum“ registravo „Atostogų parke“.

2015 metais čia užfiksuotas ir objekto, kuriame įrengta daugiausia – net 15 įvairaus dydžio ir paskirties baseinų Lietuvoje: 3 masažiniai, treniruočių, kineziterapijos, mineralinio geoterminio vandens, vaikų, kneipo terapijos bei 6 baseinai po atviru dangumi.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Kultūros ir meno žmonių į pirtį neįleis: persis šoferiai ir meras*

Didžiules pastangas reformuoti (sunaikinti) kultūrinį gyvenimą Klaipėdoje dėjusi jos valdžia pasiekė savo: pagaliau renginių sumažėjo perpus, o Lietuvos žiniasklaida uostamiesčio ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Ką pasakoja archyvas, Svarbu

Atleido pirties direktorių ir kreipėsi į prokuratūrą

Klaipėdoje prasidėjus septintiesiems komunizmo statybos metams tuometinė miesto valdžia turėjo nemenkų rūpesčių su gana svarbiu tais laikais objektu – viešąja ...
2023-11-26
Skaityti daugiau

Ką pasakoja archyvas, Svarbu

Dėl pirties – grasinimai teismu

„Aš noriu šventę švęst“ – tikriausiai tokiu moto vadovaudavosi ir pokarinės Klaipėdos valdžia spalio mėnesiais, kai stengėsi, kad bent jau ...
2023-10-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This