Robertas Petrauskas pristatys „Barbarosą“

Kultūra

Kitą ketvirtadienį, balandžio 11 d. 17 val. Klaipėdos piliavietės šiaurinėje kurtinoje (Priešpilio g. 2) vyks žinomo TV laidų vedėjo, intelektinių žaidimų kūrėjo, sporto komentatoriaus, istoriko bei rašytojo Roberto Petrausko knygos „Barbarosa“ pristatymas.

„Barbarosa“ – tai trečioji knyga iš R. Petrausko serijos apie Antrąjį pasaulinį karą Europoje. Visas dėmesys joje sutelktas didžiausiai karinei operacijai pasaulio istorijoje, kurios metu iki 1941–ųjų pabaigos žuvo, dingo be žinios ar buvo sužeisti 5 milijonai abiejų pusių karių.

Teigiama, kad ši knyga yra išsamiausias lietuvių autoriaus darbas iki šiol, tačiau tai nėra dar vienas mėginimas sudėlioti viską į lentynėles.

Esą gali būti, kad perskaičius knygą,  kils dar daugiau klausimų, nei jų buvo iki tol, nes „Barbarosa“ –  tai ne tik karinė operacija, tai milijonų žmonių likimai, pasaulinės svarbos geopolitinis posūkis, tai istorija, kuri pakeitė  Europos veidą visiems laikams.

Renginio pradžioje vyks interaktyvi prezentacija, kurios tema „Kam operacija „Barbarosa“ buvo nesėkmės istorija?“

Diskusiją ves ir į lankytojų klausimus atsakinės knygos autorius R. Petrauskas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Žymūs keliautojai gimnazistus drąsino veikti

Klaipėdos Baltijos gimnazija tęsia prasmingų susitikimų ciklą. Sausio 27 d. gimnazistai turėjo progą pasikalbėti su keliautojais-žurnalistais Martynu Starkumi ir Vytaru ...
2023-01-31
Skaityti daugiau

Švietimas

Gimnazistams – prasmingas laikas su Robertu Petrausku

Klaipėdos Baltijos gimnazija tęsia Prasmingų susitikimų ciklą. Ketvirtadienį mokykloje svečiavosi Robertas Petrauskas, istorikas, TV laidų vedėjas, krepšinio komentatorius, istorinių romanų ...
2022-04-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This