2018 m. rajone: išasfaltuotos gatvės, suremontuoti pastatai

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė praneša, kad per 2018 metus kelių ir gatvių priežiūrai, remontui, tiesimui buvo panaudota beveik 3 mln. eurų, iš kurių – 937,8 tūkst. eurų – Savivaldybės biudžeto, 2 mln. 59 tūkst. eurų – Lietuvos automobilių kelių direkcijos lėšos.

Pasak rajono savivaldybės mero pavaduotojos Rūtos Cirtautaitės, per 2018 metus Judrėnų seniūnijoje atliktas kapitalinis Sodų ir Vingio gatvės remontas už 77,5 tūkst. eurų, užbaigti valstybinio kelio Klaipėda−Karklė−Dargužiai, sutampančio su Placio g. Karklėje, rekonstravimo darbai – jiems išleista beveiki 400 tūkst. eurų,  tai pat įvykdyta pusė Dovilų seniūnijos vietinės reikšmės kelio Lėbartai−Ketvergiai rekonstravimo darbų sutarties už beveik 220 tūkst. eurų.

Klaipėdos rajono savivaldybė skelbia šiame kvartale už 1,2 mln. eurų įrengusi žvyruotas gatves, nuovažas į sklypus, paviršinio lietaus surinkimo sistemą. Rajono savivaldybės nuotr.

Pranešama, kad visose seniūnijose buvo atliekami einamieji kelių priežiūros ir paprastojo remonto darbai, atlikta kelio ženklų priežiūra, remontas ir naujų įrengimas, gatvių dangos horizontalus ženklinimas ir kt.

Suremontuoti šaligatviai Jakuose Jakų g., Gargžduose Vasario 1-osios g., Žemaičių g. ir Kastyčio g., ištisai išasfaltuotos gatvės Gargžduose P. Cvirkos g., Vingio ir Smėlio gatvių sankirtoje, Gribžiniuose Žemaičių g., Kretingalės seniūnijoje Aušros g..

Naujai išasfaltuotas įvažiavimas į Dituvos sodus už daugiau kaip 60 tūkst. eurų (Turgaus ir Pavasario g.) bei Girininkų kaimo Paversmių gatvė.

Ne viena gatvė remontuota vien Savivaldybės biudžeto lėšomis Dovilų seniūnijoje, Gargžduose (Laukų gatvės akligatvis, Parko gatvės akligatvis), Kretingalės seniūnijoje, Dauparų−Kvietinių seniūnijoje, Priekulės seniūnijoje. Visiems priežiūros ir paprastojo remonto darbams išleista 402 tūkst. eurų Lietuvos automobilių kelių direkcijos ir 606 tūkst. eurų Savivaldybės biudžeto lėšų.

Suremontuoti pastatai   

Pasak R. Cirtautaitės, per 2018 m. buvo įgyvendinti 8 projektai: už beveik 300 tūkst. eurų atliktas kapitalinis Dovilų etninės kultūros centro remontas, už 505 tūkst. eurų  modernizuota Gobergiškės mokykla, už 75 tūkst. eurų suremontuotos Vėžaičių pagrindinės mokyklos patalpos, už 135 tūkst. eurų sutvarkytas Gargždų miesto centrinės dalies skveras, už 641 tūkst. eurų rekonstruoti Girkalių kultūros namai, įrengiant medicinos punktą, už 54 tūkst. eurų penkiose seniūnijose įrengtos vaikų žaidimo aikštelės, už beveik 50 tūkst. eurų įgyvendintas Lėbartų kapinių kolumbariumo įrengimo I etapas, už 7,5 tūkst. eurų Savivaldybės biudžeto lėšų su gyventojų prisidėjimu Gargžduose Pušų g. 42 įrengta 10 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

Informuojama, kad pradėtas įgyvendinti I. Simonaitytės memorialinio muziejaus modernizavimo projektas, praėjusiais metais atlikus darbų už 36 tūkst. eurų. Taip pat pradėta tvarkyti Gargždų muzikos mokykla, 2018 m. tam išleista 93 tūkst. eurų. Pradėtas Endriejavo miestelio kultūros pastato rekonstravimas, tam jau išleista 50 tūkst. eurų.

Vidaus kelių įrengimui 176 gyvenamųjų namų kvartale ir kvartalo prijungimui prie elektros tinklų 2018 m. išleista 1,1 mln. eurų, o Priekulės seniūnijos kelio Mickai–Traubiai – 135 tūkst. eurų. Minėti darbai šiemet tęsiami.

Pranešama, kad prisidedant gyventojams išasfaltuota daugiau nei 4,5 km kelių, kuriems gyventojai skyrė 203 tūkst. eurų, o Savivaldybė – 281 tūkst. eurų. Išasfaltuota 800 m Alyvų gatvės Lelių kaime, 670 m Agilos g. Trušelių kaime, 1,05 km Pamiškės g. Grabių kaime, 192 m Purmalių g. Purmaliuose, 1,8 km Rąžės ir Mėnesienos g. Peskojų kaime.

„Rajone gyvena apie 60 tūkst. gyventojų. Kiekvienas jų turi savo lūkesčių ir norų, daugybė gyventojų teikia įvairius prašymus dėl kelių, statinių ir kitų projektų, tačiau lėšų biudžete yra tiek, kiek jų yra, ir Savivaldybė neturi galimybių įgyvendinti visus prašymus per pageidaujamą trumpą laikotarpį. Savivaldybės lėšų turi užtekti įvairioms sritims ne tik keliams. Jos reikalingos švietimui, socialinei apsaugai, kultūrai ir kt.”, –  pranešime cituojama  R. Cirtautaitė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Grybai Lietuvos gatvių ir gyvenviečių pavadinimuose

Grybų Lietuvoje galima rasti visur: vienur jų daugiau, kitur – mažiau. Tačiau grybų ir grybautojų galima atrasti ne tik miškuose, ...
2023-09-07
Skaityti daugiau

Miestas

Mieste sumažėjo žvyrkelių

Klaipėdoje išasfaltuotos 6 buvusios žvyro danga dengtos gatvės. Asfalto danga įrengta Nidos, Gilijos gatvių ruožuose, taip pat Tauro 1, Tauro ...
2023-07-17
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Vietoje grąžinimo į darbą - solidi sąskaita (dar atnaujinta)

Pernai rugpjūtį iš Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos direktorės pareigų atleistai Indrai Tamašauskienei pirmos instancijos teisme nepavyko įrodyti ...
2023-02-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This