Pagalbos poreikio pripažinimas – pirmas žingsnis pokyčių link

Konsultacijos

Klaipėdos apskrities vaiko teisių apsaugos specialistai praneša inicijavę susitikimą su psichologėmis, kurio metu aptartos šiandieninės vaikų ir paauglių problemos bei specialistų darbo iššūkiai.

Labai svarbus faktorius, ką vaikai veikia laisvu nuo pamokų metu. Kuo vaikai bus labiau užimti, tuo mažiau jie įsitrauks į neigiamas veiklas, neaiškias kompanijas, mažiau laiko leis prie kompiuterio, naršys socialiniuose tinkluose. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Aš susiduriu su tokiais atvejais, kai ateina žmonės, įpareigoti vaiko teisių apsaugos specialistų apsilankyti pas psichologą, bet nelabai supranta, kam jiems to reikia. Jie vieną du kartus apsilanko ir dingsta. Žmonės pasižymi „varnele“, kad buvo, bet šito nepakanka, taip problemos neišsprendžiamos“, – situacijos sudėtingumą aiškino tarnybos pranešime cituojama psichologė-psichoterapeutė dr. Viktorija Tarozienė.

„Vienas iš specialistų tikslų yra padėti žmonėms suprasti, kad jiems iš tiesų reikalinga psichologo pagalba, jei nori pagerinti santykius su šeimos nariais ir savo vaikais. Bet, visų pirma, žmogus pats turi pripažinti, kad jam reikalinga profesionali pagalba“, – kalbėjo Klaipėdos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Rasa Bekėžienė, susitikimo pradžioje supažindinusi psichologes su vaiko teisių apsaugos specialistų veikla, grėsmės lygiais, atvejo vadybos, mobilios komandos darbu.

Kalbėdama apie vaikų problematiką psichologė Rūta Rudminaitienė teigė, jog su kiekvienu vaiku reikia labai daug dirbti individualiai.

„Labai svarbus faktorius, ką vaikai veikia laisvu nuo pamokų metu. Kuo vaikai bus labiau užimti, tuo mažiau jie įsitrauks į neigiamas veiklas, neaiškias kompanijas, mažiau laiko leis prie kompiuterio, naršys socialiniuose tinkluose“, – sakė ji.

Susitikimo metu vaiko teisių apsaugos specialistai išreiškė pageidavimą įgyti daugiau psichologijos žinių, todėl aptartos bendradarbiavimo galimybės. Tarnybos darbuotojai kasdien dirba su žmonėmis, vyksta į šeimas, todėl svarbu žmones pažinti, gebėti rasti bendrą kalbą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Klaipėdos pareigūnai - treti

Birštone vykusiame geriausios Lietuvos policijos komandos konkurse Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato komanda – Rasa Bekėžienė, Mantas Elzbergas, Aleksandras Beženar, ...
2023-10-12
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Gegužės 9-oji - su dainomis ir pretenzijomis buvusiam merui bei žurnalistams

Nors nuo praėjusių metų liepos Skulptūrų parke nebėra sovietinės ideologijos ženklų, skirtų čia palaidotiems II pasaulinio karo metu žuvusiems kariams, ...
2023-05-09
Skaityti daugiau

Sveikata

Pamokė medikus, kaip elgtis su agresyviais pacientais

Klaipėdos universiteto ligoninė praneša trečiadienį sulaukusi svečių – Klaipėdos miesto policijos atstovų, kurie ne tik neturėjo jokių pretenzijų medikams, bet ...
2023-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This