„Active Citizens” programa Klaipėdoje

Mums rašo

Smiltė Jonušaitė
2019-04-08

Komentarų: 0

„Palestiniečiai krikščionys į Jeruzalę gali nuvykti tik per Kalėdas ir Velykas ir tik gavę specialų leidimą iš vietinės valdžios. Mišriose Egipto mokyklose krikščionys yra diskriminuojami tik dėl jų išpažįstamos religijos. Meksikoje net neegzistuoja tokie terminai kaip „jaunimas“ ar „jaunimo politika“, nes Meksikoje žmogus iš „vaiko“ iš karto tampa „suaugusiuoju“, – faktus vardina Agnė Mikniūtė.

Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacija „Apskritasis stalas“ dalyvauja „Active citizens” programoje nuo jos įgyvendinimo pradžios 2017 metų vasarą. Su šios programos pagalba įgyvendinti su projektai. Vienas iš jų – Skėčių alėja, kurio metu K. Donelaičio aikštėje buvo pakabinti skėčiai su Lietuvos vėliavos spalvomis.

Iš „kitokio“ pasaulio atvykę Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacijos „Apskritasis stalas“ atstovai Agnė ir Tumas Linas Kvaraciejus visai neseniai susitiko su kitais 12 pasaulių Didžiojoje Britanijoje vykusiuose tarptautiniuose „Active Citizens” fasilitatorių mokymuose. 30 žmonių atkeliavo iš įvairių pasaulio kampelių – Meksikos, Šri lankos, JAV, Pakistano, Palestinos ir kitų, vedami bendro tikslo – suprasti, ką galime ir turime daryti, kad gyventi #kartu būtų gera.

Grįžusi iš mokymų Agnė teigia supratusi, jog „gyvendami Lietuvoje mes pernelyg užsidarome savo mažame burbule“. Šiuos burbulus sprogdino kitų šalių patirtis ir galimybė mokymų eigoje išvykti į kitus miestus.

Išskirstyti į grupes dalyviai lankė organizacijas, įvairias įstaigas, kurias galima panaudoti grįžus į savo bendruomenes. Tumas Linas keliavo į Londoną, o pasakodamas savo įspūdžius sako: „Londone aplankėme „Shoreditch Trust“ organizaciją, kuri vykdo „Peace of Mind“ programą, vėliau keliavome į Šv. Jono bažnyčią, kuri yra įsipareigojusi dirbti socialinio teisingumo, įskaitant klimato kaitą, klausimais. Sužinojome apie „The Faith & Belief Forum“ darbą, kuris siekia kurti bendruomenių tarpusavio supratimą“.

Lietuvis, pats dirbdamas su jaunimu, labai nustebo sužinojęs, jog hindi šventyklas aptarnauja iš esmės tik savanoriai iš pačios bendruomenės – jų beveik 2000!!!

Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacija „Apskritasis stalas“ dalyvauja „Active citizens” programoje nuo jos įgyvendinimo pradžios 2017 metų vasarą. Džiaugiamės, su šios programos pagalba įgyvendinome 2 projektus. Skėčių alėjos metu K. Donelaičio aikštėje pakabinome skėčių su Lietuvos vėliavos spalvomis: geltona žalia, raudona. Skėčiai aikštėje kabėjo iki pat Kovo 11-osios šventės ir džiugino praeivių akis.

Antrojo projekto metu įgyvendinome „Active Citizens Youth lounge” projektą, kurio metu viešuose renginiuose Jūros šventėje, Savanorystės piknike miestiečiams pristatinėjome savanorystės galimybes Klaipėdoje bei kalbėjome apie „Active Citizens” programą.

Šiandien, užmezgę tarptautinius ryšius, Agnė ir Tumas Linas savo bendruomenėse dalinasi įgautomis žiniomis. Šios žinios tikrai duos vaisių, žvelgiant į Klaipėdoje su „Active Citizens” programa nuveiktus darbus.

„Active citizens” programą Klaipėdoje įgyvendina ne tik KLAS, bet ir kiti aktyvūs fasilitatoriai: Vilija Malakauskienė kartu su savo Miško kvartalo bendruomene sėkmingai įvykdė „Virtuvės monų” projektą, suartinusį kaimynus. Dar daug projektų, pozityvių pokyčių drebina Klaipėdą „Active Citizens” fasilitatorių iniciatyva.

Netolimuose planuose – nauji bendruomenių susitikimai, nauji projektai ir pokyčiai, skatinantys žmones susiburti.

Lietuvoje gyventi gera, o #kartu – dar geriau.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Klaipėdos jaunimo organizacijos išsirinko naujus lyderius

Birželio 26 d. įvykusio Klaipėdos jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ (KLAS) kasmetinio visuotinio narių susirinkimo metu ne tik patvirtinti būtini ...
2021-06-28
Skaityti daugiau

Miestas

Rengs jaunimo forumą

Balandžio 27-ąją, 16 val., startuos pirmasis Klaipėdos jaunimo forumas „Tapk pokyčiu“. Anot organizatorių, projekte „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ ...
2021-04-20
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdoje - jaunimo ambasadorių forumas

Klaipėdoje prasidėjus Europos jaunimo sostinės metams, skelbiamos įvairios iniciatyvos jaunimui. Viena jų – Klaipėdos jaunimo ambasadorių forumas, prie kurio gali ...
2021-01-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This