Uoste besidarbuojanti policija tapo mobilesnė

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Trečiadienio rytą Klaipėdos pilies jachtų uostelyje buvo pakrikštyti greitaeigis kateris ir dvi motorinės valtys, kuriuos policija perėmė iš Lietuvos transporto saugos administracijos.

„Vyčio”, „Laisvės” ir „Kopos” vardus gavę „tarnai” pakeis iki šiol naudotą laivą „Audra”, kurį arba perims Viešojo saugumo tarnyba, besirūpinanti suskystintųjų gamtinių dujų terminalo laivo „Independence” saugumu, arba bus parduotas aukcione.

Naujuosius Jūrų uosto policijos pagalbininkus pašventino Marijos Taikos Karalienės bažnyčios klebonas, policijos kapelionas Vilius Viktoravičius. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Audrą” turėjome nuo 2004-ųjų, kai šis laivas buvo perduotas Uosto direkcijos. Laivas 1973 metų gamybos ir paskutiniu metu jo eksploatacija buvo pakankamai brangi. Žiemą jį reikėdavo šildyti, variklis dyzelinis. Pats korpusas gana geras, metalinis, su juo galima išplaukti į marias ir šaltuoju periodu, prie ižo, sudėtingesnių sąlygų. Bet pastebėjome, kad tokio poreikio žiemą per daug nėra. Turistiniai, žvejybiniai laiveliai, vieša tvarka uosto akvatorijoje, kas mums yra priskirta kontroliuoti, labiau reikalauja darbo vasarą. Atsiradus galimybei, kai buvo pertvarkoma Lietuvos saugios laivybos administracija, sužinoję, kad yra galimybė perimti tam tikrus katerius ir motorines valtis, mes tą proga pasinaudojome ir perėmėme juos be jokių materialinių sąnaudų. Labai džiaugiamės, kad turėsime efektyvias transporto priemones, ypač greitaeigiu, gana galingu kateriu, atitinkančiu mūsų poreikius. Jos pakankamai ekonomiškos, saugios. Jos turi dar ir priekabas, kurių pagalba galime iškelti  ir nuvežti saugoti ne sezono metu”, – sakė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas.

Pasak jo, sezono metu laivai stovės Kruizinių laivų terminale, iš kurio galima operatyviai išplaukti. Yra galimybė vienu metu išplaukti ir su visomis transporto priemonėmis, nes grupėje dirbantys pareigūnai turi laivavedžių teises. Laivams vardai buvo išrinkti po kolektyvo apklausos.

Naujuosius policijos pagalbininkus pašventino Marijos Taikos Karalienės bažnyčios klebonas, policijos kapelionas Vilius Viktoravičius.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”78144,78145,78146,78147,78148,78149,78150,78152,78153,78141,78154,78155,78156,78157,78158,78159,78160,78161,78162,78163,78164″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

1 Comment

  1. Buriuotojas

    Vėjo! Vėjo! Vėjo!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Transporto saugos administracija nepagrįstai nuskriaudė „Gargždų geležinkelį“

Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) išplėstinė teisėjų kolegija išnagrinėjo bylą dėl Lietuvos transporto saugos administracijos (LTSA) sprendimo, kuriuo nuspręsta UAB ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Pernai sukčiai Klaipėdos apskrityje išviliojo 1,5 mln. eurų

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovai penktadienį pristatė 2023 m. veiklos rezultatus: per praėjusius metus buvo užregistruota 4816 nusikalstamų veikų, ...
2024-02-09
Skaityti daugiau

ELTA

Siūlo liberaliau vykdyti laivų ir valčių techninę apžiūrą

Vidaus vandenų transporto priemonių techninės apžiūros funkcijos turėtų būti praktiškai perduotos atestuotoms įmonėms vietoje dabar tai darančios Lietuvos transporto saugos ...
2023-12-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This