Prie dirigento pulto – Modestas Pitrėnas

Kultūra

Balandžio 12 dieną, penktadienį, 18.30 valandą Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras klaipėdiečius pamalonins galingu „Richardo Strausso gala koncertu“. Prie dirigento pulto stovės kolektyvo meno vadovas ir vyr. dirigentas, Lietuvos nacionalinės premijos ir Baltijos Asamblėjos meno premijos laureatas Modestas Pitrėnas.

Pranešama, kad šiame „Klaipėdos muzikos pavasario“ koncerte Klaipėdos koncertų salėje dainuos trys solistės: sopranai Viktorija Miškūnaitė (nuotr.), Gunta Gelgotė bei mecosopranas Anastasia Lebedyantseva.

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro primadona, publikos numylėtinė, spaudos tituluojama operos gulbe V. Miškūnaitė – daugelio respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatė. „Ji – ne žvaigždė. Ji – spinduliuojantis deimantas, kuriuo gali džiaugtis iš arti“, – taip apie ją atsiliepė režisierius Jürgenas Flimmas.  V. Miškūnaitės balsu žavėjosi Leipcigo koncertų salės „Gewandhaus“ klausytojai, ji surengė pasirodymus įvairiuose teatruose bei festivaliuose Italijoje, Austrijoje, Vokietijoje, Estijoje, Latvijoje, Prancūzijoje bei Šveicarijoje. Anot pačios solistės, muzika yra jos didžiausia gyvenimo aistra.

Iš Latvijos kilusi ir Lietuvoje gyvenanti G. Gelgotė išsiskiria itin subtiliu koloratūrinio soprano balsu. Po studijų Rygoje ji atvyko į Vilnių ir LMTA baigė vokalinio meno magistrantūrą. Dainininkė yra parengusi vaidmenų Latvijos nacionaliniame operos ir baleto teatre, surengė pasirodymų su Latvijos nacionaliniu simfoniniu orkestru, dalyvavo keliuose „Vilnius City opera“ ir LNOBT pastatymuose. Taip pat G. Gelgotė yra aktyvi šiuolaikinės muzikos atlikėja.

A. Lebedyantseva baigė vokalo bakalauro studijas Latvijos J. Vītolio muzikos akademijoje, o solinio dainavimo magistro diplomą įgijo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Šiuo metu A. Lebedyantseva yra kviestinė LNOBT solistė.

Jau antrus metus tarp Lietuvos ir Šveicarijos gyvenantis M. Pitrėnas yra ir Sankt Galeno teatro vyriausiasis dirigentas.

Jo diriguojamoje Lietuvos nacionalinis simfoninio orkestro programoje skambės R. Strausso vokalinis ciklas „Keturios paskutinės dainos“, bene žymiausios kompozitoriaus operos „Rožių kavalierius“ fragmentai, simfoninė siuita ir finalinis Sofijos, Maršalienės ir Oktaviano trio, kurį atliks V. Miškūnaitė, G. Gelgotė ir A. Lebedyantseva, kiti R. Strausso kūriniai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Gunta Gelgotė ruošdamasi Julijos vaidmeniui žavėjosi ir Klaipėdos senamiesčiu

„Man tai tarsi įpareigojimas dar stropiau stengtis eiti į priekį savo kūrybinėje veikloje“, – sako Gunta Gelgotė, aukščiausią šalies profesionalaus ...
2023-04-13
Skaityti daugiau

Kultūra

„Auksiniai scenos kryžiai“ - ir Klaipėdos kūrėjams

Sekmadienio vakarą Lietuvos nacionaliniame dramos teatre vykusios „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijos metu pagerbti geriausi praėjusių metų teatro pastatymai ir ...
2023-03-26
Skaityti daugiau

Kultūra

Operos ir klasikinės muzikos festivalis sugrįžta į senąjį elingą

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro antrus metus organizuojamas festivalis sugrįžta į senąjį elingą. Rugpjūčio 1-ąją jis pažymės miesto 770-ąjį gimtadienį pristatydamas ...
2022-07-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This