Buvusi klaipėdietė dirbs Eurojuste

Veidai

Penktadienį generalinis prokuroras Evaldas Pašilis, atsižvelgęs į Atrankos komisijos pateiktą išvadą, naujai ketverių metų kadencijai paskyrė Lietuvos nacionalinį narį Eurojuste ir jo pavaduotoją.

Generalinio prokuroro pavaduotoja M. Šniutytė – Daugėlienė tapo 2016 m. lapkritį. www.prokuraturos.lt. nuotr.

Pranešama, jog Lietuvos nacionaline nare Eurojuste tapo atrankoje dalyvavusi buvusi klaipėdietė Margarita Šniutytė-Daugėlienė, generalinio prokuroro pavaduotoja.

Darbą uostamiestyje beveik prieš 20 metų tuomet dar M. Šniutytė pradėjo iškart po teisės studijų M. Romerio universitete. Nuo eilinės prokurorės iš pradžių Klaipėdos apylinkės, vėliau – ir Klaipėdos apygardos prokuratūroje, ji greitai ėmė kopti karjeros laiptais, vadovavo vienam jau šiuo metu panaikintam skyriui, o prieš tapdama generalinio prokuroro pavaduotoja ėjo Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiosios prokurorės pareigas.

Puikiai mokėdama anglų kalbą, gebėdama teikti konstruktyvius pasiūlymus, racionaliai spręsti ginčytinus klausimus, prokurorė ne kartą buvo kviečiama dalyvauti įvairiose darbo grupėse, komisijose bei tarptautiniu mastu vykdomuose projektuose. Klaipėdos apygardos prokuratūroje paskutiniais metais ji dar buvo buvo atsakinga ir už teisinės pagalbos prašymų su užsienio šalimis vykdymą.

Vyriausioji justicijos patarėja generalinio prokuroro pavaduotoja tapo 2016 m lapkritį.

Prokuratūra praneša, kad M. Šniutytė-Daugėlienė dirbs Eurojusto buveinės valstybėje, Nyderlandų Karalystėje, naujas pareigas ji pradės eiti nuo šių metų rugpjūčio 20 d.

M. Šniutytės-Daugėlienės vyras, ilgametis Klaipėdos apygardos teismo pirmininkas Arvydas Daugėla neseniai paskirtas Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėju. Šias pareigas jis pradės eiti nuo birželio 2 d.

Pora augina du nepilnamečius vaikus – dukrą ir sūnų.

INFORMACIJA

Eurojustas (Europos Sąjungos bendradarbiavimo baudžiamosios teisenos srityje agentūra) įkurtas 2002 metais. Eurojusto veiklos tikslas – stiprinti nacionalinių tyrimo ir baudžiamojo persekiojimo institucijų darbo efektyvumą tiriant sunkius tarptautinius ir organizuotus nusikaltimus ir užtikrinti operatyvų bei efektyvų teisingumo vykdymą. Eurojustas glaudžiai bendradarbiauja su nacionalinėmis institucijomis, Europolu, OLAF, Europos teisminiu tinklu, kitomis ES institucijomis, įstaigomis ir agentūromis. 

Lietuvos nacionalinis biuras Eurojuste savo veiklą pradėjo šaliai įstojus į Europos Sąjungą. Nuo 2004 m. gegužės 4 d. Lietuvos nacionalinio nario Eurojuste funkcijas vykdo Generalinės prokuratūros prokuroras.                                   

1 Comment

  1. Jelena

    Nuo labai gero žmogo ir vyro Arvydą Daugėlą žmoną pabėgo į Vilnių, į Generalinį Prokuratųrą…”Seimui paskyrus jos (M. Šniutytės- Daugelenės) vyrą A. Daugėlą LAT teisėju, teisininkų pora, auginanti du nepilnamečius vaikus, persikels gyventi į Vilnių“ (atviraklaipeda.lt). Tik žmona sužinojo, kad vyras paskirtas Lietuvos Aukščiausiojo teismo teisėju – pabėgo į Nyderlandus, į Gaagą…Gerbamasis Arvydas Daugėlą, Dievas labai gerai mato Jusų nešvarus teisėjavimo darbėlius. Ir „dėkoja” Jums. Ačiu, Dievui.
    Jungtynių Tautų Organizacija per 4 metus turęs nustatyti Pasauliojusto pareigas Antarktidoje. Bus kur toliau bėgti. Ir į laikinius pingvinus bus maloniau žiurėti, nėgu į vieną įsimylėjes į savęs, kitų žmonių problemos ir skausmo nematančią pingviną.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Arvydo Daugėlos nepasigailėjo ir buvę kolegos

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) antradienį atmetė savo buvusio kolegos, prieš tai Klaipėdos apygardos teismui vadovavusio Arvydo Daugėlos skundą dėl Lietuvos ...
2023-07-04
Skaityti daugiau

Nuomonės

Apie didžiulius prokurorų darbo krūvius ir jų „apgailėtinus" atlyginimus

Kai po žodžio nesugebančio suregzti buvusio generalinio prokuroro Dariaus Valio, savo nevykusiu vadovavimu iš prokuratūros sistemos išvaikiusio prokuratūros profesionalų elitą, ...
2023-04-04
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Buvęs Seimo narys neišsisuko ir nuo dar vieno teistumo

Buvusiam Seimo nariui, klaipėdiečiui Ričardui Žurinskui bei kartu su juo dirbusiam Sauliui Lenkauskiui ir Apeliaciniame teisme nepavyko įrodyti, kad jie ...
2023-03-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This