Nuo rugsėjo autobusuose atsiras pradinuko bilietas

Svarbu, Transportas

Klaipėdos miesto taryba penktadienį beveik vienbalsiai pritarė, kad nuo šių metų rugsėjo atsirastų tik 10 eurų kainuosiantis devynių mėnesių trukmės autobusų bilietas, skirtas pradinukams. Kol pirmąsyk iškelta tokia idėja tapo kūnu, prireikė net keleto metų.

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” turimais duomenimis, šiuo metu autobusais važinėja tik apie 7 proc. uostamiesčio pradinukų – 545 vaikai. Martyno Vainoriaus nuotr.

Šiuo metu mėnesinis darbo dienų bilietas moksleiviams perkant internetu kainuoja 3,9 Eur, metinis – 39 Eur, galiojantis ir savaitgaliais bei švenčių dienomis atitinkamai ir 5,1 ir 51 Eur.

Politikai pritarė, kad nuo naujų mokslo metų atsirastų Klaipėdos mieste esančių mokyklų 1–4 klasių mokiniams skirtas nuo rugsėjo 1 d. iki gegužės 31 d. galiosiantis darbo dienų bilietas, kuris kainuos 10 eurų.

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” (KKT) turimais duomenimis, šiuo metu autobusais važinėja tik apie 7 proc. uostamiesčio pradinukų – 545 vaikai. Skaičiuojant lėšų poreikį buvo daroma prielaida, kad atsiradus tokiai lengvatai pradinuko bilietais pradės papildomai naudotis apie ketvirtadalis tokių moksleivių. Tokiu atveju kompensacijoms iš miesto biudžeto metams reikėtų apie 194 tūkst. eurų.

KKT vadovas Gintaras Neniškis pripažįsta, kad šis sprendimas yra labiau ekonominis variantas, nes Vilniuje tokia lengvata pradinukams taikoma ištisus metus, taip pat ir savaitgaliais bei švenčių dienomis.

Pasak jo, kontrolė, ar pagrįstai naudojamasi tokia lengvata bus vykdoma tikrinant moksleivių pažymėjimus, tačiau bent jau iki šiol išduodamuose nėra jokio užrašo, liudijančio, kad jis priklauso pradinukui. Pažymėjime rašoma tik vaiko gimimo data, jo galiojimo laikas (pradinukams pažymėjimas išduodamas ketveriems metams).

Pradinuko bilieto idėją dar prieš keletą metų buvo iškėlusi socialdemokratė Lilija Petraitienė, tačiau ji vis nesulaukdavo politinio palaikymo. Dėl to politikė 2017 m. sausį netgi buvo nutarusi pasitraukti iš valdančiosios koalicijos.

Dar balsuojant dėl tokio sprendimo jį palaikė visi posėdyje dalyvavę politikai, susilaikė tik Jurijus Šeršniovas.

1 Comment

  1. Miestietė

    5 eurai tik kainuoja moksleivių mėnesinis. Argi čia kažkam brangu?… Pensininkams tegul pigina, jiems juk i poliklinika ir vaistines važiuoti, turgų, tai daug išeina.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

Paaiškėjo metinio bilieto laimėtojas

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ skelbia, kad ketvirtadienį uostamiesčio viešojo transporto sistemoje buvo pažymėtas 100 000 000-asis bilietas nuo naujosios e-bilieto ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This