Klaipėdos jaunimas asociacijos „Apskritasis stalas“ vairą patikėjo Laurynui Gečiui

Mums rašo

Rūta Pereselevičiūtė
2019-04-13

Komentarų: 0

Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacijoje „Apskritasis stalas“ (KLAS) – džiugios naujienos. Čia vykusius asociacijos pirmininko rinkimus antrą kartą iš eilės laimėjo 27 metų Laurynas Gečius, taip pat buvo išrinkta ir patvirtinta naujoji taryba. Tarybos nariai: Agnė Jankūnaitė, Gabija Buivydaitė, Vilius Marauskas, Dovilė Petraitytė, Agnė Zabrynaitė.

Per visuotinį narių susirinkimą buvo išrinkti nauji atstovai į Jaunimo reikalų tarybą: Gabija Buivydaitė, Agnė Jankūnaitė, Dovilė Petraitytė, Gintarė Kareivaitė, Edgaras Jefimovas.

KLAS džiaugiasi, kad prie komandos prisijungė jauni, kompetentingi žmonės, kurie sustiprins organizaciją.

20 metų gyvuojančios asociacijos veikla puikiai žinoma ne tik mūsų mieste, bet ir gerokai už jo ribų. Jauno žmogaus lyderio savybės, veržlumas ir neišsenkanti energija uždega vis daugiau bendraminčių, tad asociacija, vienijanti 26 mieste veikiančias organizacijas, kasmet vis pasipildo naujais nariais, o sutelktos ir organizuotos komandos bei jos lyderio dėka imamasi užkariauti vis naujas aukštumas.

L. Gečius džiaugiasi, kad KLAS gretas sustiprino ir papildė dar 2 organizacijos bei viena narė pakeitė savo statusą iš stebėtojos į nares. Naujos organizacijos suteiks galimybę asociacijai dirbti dar viena labai svarbia ir jautria kryptimi, t. y. atstovauti ir ginti jaunų žmonių su negalia interesus, o taip pat pritrauks tarptautinę jaunuomenę.

Antrai kadencijai pirmininku perrinktas Laurynas, emocijoms nuslūgus, jau planuoja naujus iššūkius ir kasdienius darbus. Jis sako, jog tik komandos, kuria didžiuojasi, dėka, jam pavyko per dvejus metus nuveikti tikrai daug: nuo idėjų įgyvendinimo (pilietinių akcijų, renginių, diskusijų, debatų, apklausų organizavimo) iki pat jaunimo atstovavimo įvairiose savivaldos visuomeninėse tarybose ir darbo grupėse.

Vienas iš reikšmingiausių pasak jo praėjusios kadencijos pasiekimų – tai Klaipėdai iškovotas Europos jaunimo sostinės 2021 titulas.

„Džiugu, kad jaunimą vienijančios organizacijos tiki mano ir komandos aktyvumu, darbais, o svarbiausia- asociacijos ateitimi. – sako KLAS pirmininkas. – Negailiu laiko, energijos, skatinu jaunus žmones burtis ir kurti patrauklų Klaipėdos miestą. Mūsų tikslas – atstovauti ir formuoti jaunimo politiką mieste. Aktyviai reiškiame savo poziciją savivaldybės darbo grupėse, komitetuose bei jaunimo reikalų taryboje. Keliame į viešumą įvairias problemas, atkreipiame valdžios dėmesį į miesto skaudulius ir į naktinių autobusų reisų poreikį mieste, ir į svarbių projektų finansavimo didinimo būtinybę. Nuolat ieškome įvairių priemonių, galinčių sustiprinti organizacijas, organizuojame mokymus, auginame jaunąją lyderių kartą. Per praėjusius dvejus veiklos metus pasiekėme daug: įgyvendinome daug idėjų, projektų. Vykdome Jaunimo reikalų departamento, „Active Citizens”, Savivaldybės sveikatos stiprinimui bei jaunimo aktyvinimui skirtus projektus. Mūsų siekiai ir svajonės paprasti bei kasdieniški – tęsti darbus, laimėti projektus, formuoti jaunimo politiką bei skatinti savanorystę mieste. Kiekvienas Lietuvos pilietis turi atstovauti kažkieno interesus: šeimos, Tėvynės, miesto, organizacijos ar bendruomenės. Jeigu norime gyventi geriau ir būti išgirsti, tai turime išeiti iš namų ir veikti, siekti, keisti ir keistis. Kitu atveju teks tenkintis tuo, ką už mus nusprendė kiti…”

DOSJĖ

L. Gečius gimė ir užaugo Rusnės saloje, viename gražiausių kampelių Lietuvoje, unikaliame savo gamta. Kineziterapijos bakalauro studijas baigė Šiauliuose, tačiau šis miestas nesuteikė galimybių siekti ir gauti tai, apie ką svajojo. Ilgėjosi gamtos, tad su džiaugsmu priėmė pasiūlymą baigiamąją praktiką atlikti Šventojoje, sanatorijoje kineziterapeutu. Ten kuriam laikui ir pasiliko. Vėliau pasigedo bendravimo, žmonių, visuomeninės veiklos, todėl leidosi į platesnės erdvės paieškas, kur, tikėjo, galės realizuoti save. Taip atsidūrė Klaipėdoje. Jau 5 metus Klaipėdos slaugos ligoninėje dirba kineziterapeutu, priklauso Lietuvos kineziterapeutų sąjungai.

Baigė magistratūrą, įgijo sveikatos vadybos magistro laipsnį. Džiaugiasi, kad dirba pagal specialybę darbą, kuris kasdien vis labiau motyvuoja ir patinka, nuolatos skatina tobulėti ir kelti kompetencijas.

Su gyvenimo drauge augina dukrą. Yra Lietuvos socialdemokratų partijos Klaipėdos skyriaus narys.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Klaipėdoje jauniems žmonėms būstą įsigyti vis sunkiau

Klaipėdos miestą sunku įspausti į vienus rėmus – didmiestis, jūrinės infrastruktūros židinys, kurortas, bet tuo pačiu dažnam – ir regionas. ...
2023-12-02
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Klaipėdos liberalai išreitingavo savo kandidatus

Prieš ketvirtį amžiaus į Klaipėdos politikos Olimpą pirmą kartą užkopę liberalai pasitvirtino kandidatų į uostamiesčio tarybą sąrašą, su kuriuo bandys ...
2022-11-20
Skaityti daugiau

Mums rašo

Mokėmės atpažinti ir valdyti emocijas

Klaipėdos kurčiųjų jaunimo organizacija, įgyvendindama projektą „Klaipėdos kurčiųjų jaunimo organizacijos narių psichinės bei emocinės sveikatos stiprinimas“, kurį dalinai finansuoja Klaipėdos ...
2021-07-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This