Į Klaipėdą atveš „Teisingumo kambarį“

Miestas

Klaipėdiečiai balandžio 29 – gegužės 3 dienomis šalia Klaipėdos apygardos teismo galės išmėginti teisėjo profesiją ir patys priimti nuosprendžius sudėtingose bylose.

„Teisingumo kambariu“ pavadintą edukacinį projektą Lietuvos teismai įgyvendina siekdami iš arčiau supažindinti visuomenę su teisėjų darbo specifika.

Pirmieji „Teisingumo kambarį“ įveikti ėmėsi Lietuvoje žinomi žmonės: atlikėjai Dovilė Filmanavičiūtė, Tomas Sinickis, Henrikas Piktuižis bei laidų vedėjas Vaidas Leliuga.

„Jau ne kartą įsitikinome, kad įvairios teismų atvirumo iniciatyvos leidžia žmonėms geriau suprasti teismų darbo procesus ir duoda puikių rezultatų Dabar šalies gyventojus norime išsamiau supažindinti su esminiu teisingumo vykdymo etapu: sprendimo priėmimu“, – pranešime spaudai idėją pristato kampaniją inicijuojančios Nacionalinės teismų administracijos direktorė Reda Molienė.

Jos teigimu, šiandien vis dar dažnai pasitaiko situacijų, kai rezonansinėse, plačiai viešojoje erdvėje nušviestose bylose visuomenė jau iš anksto, teismui dar neišnagrinėjus bylos, tikisi itin radikalaus sprendimo, dažniausiai – įkalinimo bausmės. Tokiais atvejais lūkesčių neatitinkantis, nuosaikesnis sprendimas skatina nusivylimą ir emocionalias reakcijas.

„Galimybė iš arti susipažinti su sprendimo priėmimo procesu ir aplinkybėmis, į kurias savo darbe privalo atsižvelgti teisėjai, padės kurti konstruktyvesnę diskusiją tarp teismų ir visuomenės“, – tikisi R. Molienė.

„Teisingumo kambarys“ – tai nemokamas mobilus galvosūkis, kurio žaidėjai tampa teisėjais ir ištrūkti gali tik išsprendę painią bylą. Galvosūkių kambarys balandžio 15-19 d. bus atviras visiems išmėginti savo jėgas vykdant teisingumą norintiems vilniečiams, o į Klaipėdą atkeliaus balandžio 29 d. ir čia bus iki gegužės 3-iosios.

„Teisingumo kambaryje“ žaisti gyventojai kviečiami komandomis – per valandą išsiaiškinti visas bylos aplinkybes vienu metu kviečiami keturi komandos nariai. Žaidimas skirtas asmenims nuo 13 metų.

Tikslias galvosūkio buvimo vietas ir datas sužinoti bei užsiregistruoti žaidimui visi norintys kviečiami Lietuvos teismų paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ bei interneto svetainėje www.teismai.lt.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Nuteista Šventosios atrakcionuose tautiečius išnaudojusi čekų šeima

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo Čekijos piliečių šeima nuteista dėl prekybos žmonėmis. Teismo sprendimu, 46 m. vyrui, ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Brutaliais veiksmais siekusieji susigrąžinti skolą turės aiškintis teisme

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas, kurio metu išaiškinta įžūliai asmenį užpuolusi ir pinigų reikalavusi trijų vyrų grupė. Du iš ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Konstitucinis Teismas nevertins teisėjų algų

Konstitucinis Teismas (KT) penktadienį nutraukė bylą pagal tris Regionų administracinio teismo prašymus ištirti, ar Konstitucijai neprieštarauja tam tikros Teisėjų atlyginimų ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This