Kokia Jūrų kadetų mokykla bus sukurta klaipėdiečiams?

Mums rašo

Girmantė
2019-04-15

Komentarų: 14

Kodėl Klaipėdos miesto savivaldybė apsisprendė, kad Jūrų kadetų mokykla vis dėlto bus steigiama Sportininkų gatvėje 13? Ar iš tikrųjų tos patalpos yra labai geros? Ar tikrai taip suremontuotų mokyklų Klaipėdos mieste mes neturime?

Apėjus pastatą, kyla labai daug klausimų, kas dedasi už šitų sienų viduje iš tikrųjų.

Pažvelgus į ant stogo ir fasado esančias „istorinių relikvijų” liekanas, į pastato kiemo aplinką kyla klausimas, ar tai yra tinkama vieta mokyklai, kurios tikslas „formuoti mokinių jūrinį mentalitetą, ugdant patriotišką Lietuvos, kaip jūros valstybės, pilietį, puoselėjantį jūrinės kultūros tradicijas ir jūreivystės istoriją”.

Kurioje fasado ar kiemo vietoje turės būti vieta Lietuvos valstybės trispalvei ir Kadetų vėliavoms? Kur ir kaip vaikai, kurie mokysis nuo penktos klasės šioje mokykloje, turės bėgioti, žygiuoti, sportuoti kieme, kur vien duobės ir senovinių betoninių bortelių liekanos, kai vos už keleto šimtų metrų vyksta uosto krovos darbai ir teršiamas oras ir nesimato šalia pastato jokio stadiono ar sporto aikštyno, kai priešais pastato duris eina judri gatvė?

Kas darosi sporto salėje, kurios sienos ir aplinka iš lauko pusės žiūrint yra tiesiog tragiška?

Kokia „Kavinukė” ten veikia, kur būsimieji Kadetų mokyklos moksleiviai turės maitintis? Matant, kokie tos „Kavinukės” langai ir sienos iš išorės, kyla daug klausimų, kas yra viduje.

Tikėtina, kad patalpų viduje dar yra daug tų „istorinių relikvijų” aplinkos liekanų.

Būtų labai gaila ir apmaudu, kad miestiečiai ir jų vaikai, kurie bus patikėję kadetų mokyklos idėja, bus apgauti, patekę į tokią jau vien iš išorės kritikos neatlaikančią aplinką.

Kuri finansinė našta Klaipėdai reikalinga labiau: atnaujinti jau turimų mokyklų kurią nors bazę ar renovuoti šitą „relikviją“? Paklauskime Klaipėdos miesto vadžios drąsiai, ar buvo gerbiamas meras šiose patalpose, prieš kviesdamas į Jūrų kadetų mokyklą laikraštyje, ar matė, kokios patalpos yra už mūsų matomų išorės sienų?

Ar nereikėtų inicijuoti atvirų durų dieną tėvams ir jų vaikams susipažinti su naujai kuriamos mokyklos patalpų vidaus aplinka, į kurią mokyklos steigėjas planuoja sukviesti visus rugsėjo 1-ąją?

14 Comments

  1. Rasa

    Kvieskite po penkiolikos metų anglus iš JK Karališkosios Ispvičo kadetų mokyklos. Juos ištiks šokas, nes kokia mokykla buvo Juodkrantėje, jie tikrai matė, suko videofilmus, žavėjosi ir norėjo bendradarbiauti,,,.

    Reply
  2. C7

    Institucija nėra sienos. Institucija yra žmonės. Svarbiau ne kuriuos griuvėsius Klaipėdoje mokyklai priskirs, bet kas jai vadovaus.
    Jei vadovas/ė bus su „K******S”, tai arba išsimuš normalias patalpas, arba užspaus savivaldybę arba krašto apsaugos ministeriją (Prisiminkim, kad tai yra sukarinta įstaiga), kad susitvarkytų priskirtą pastatą. Jei bus mėmė, dar mūsų laukia daug straipsnių ir sriūbavimų, kad savivaldybė nemyli naujos mokyklos ir vaikučiai vargšeliai skriaudžiami.

    Reply
    • ligita

      tame ir beda, kad nei vadovu nei personalo dar turbut nera, o priemimus paskelbs jau geguzes pirma savaite. tai idomu ar daug „durniu” bus kurie aklai rinksis sia mokykla..

  3. Sazine

    Neturi sazines miesto politikai pries vaikus ir ju tevus kurie uz juos balsavo.tokia grazi kadetu mokyklos ideja interesu koridoriuose yra pakabinta virs bedugnes.kur eina Klaipeda?gaila ir graudu.

    Reply
  4. varke

    Čia gi puiki „varkė”- KU sukiužęs pastatas pereina savivaldybei, o už tai KU gauna pinigų naujam objektui.Grublius gi KU tarybos pirmininkas. SIAUBAS, kas dedasi!!!!! Kadetų mokykla mažiausiai rūpi. Simonaitytės mokykla buvo puikus pasirinkimas, bet jug reikia prasukti reikaliukus…

    Reply
    • ezys

      kokiu dar pinigu ir kokiam objektui, prasau patikslinti ar tiesiog paziurejot i lubas ir pamates lempa nusprendete komentara parasyti? 🙂

  5. Klaipediete

    Dar iki registravimosi i Kadetu mokykla, skambinau i Savivaldybe ir klausiau kur ji bus, kai atsake, kad Sportininku g. nusprendeme, kad apsieisime be Kadetu mokyklos. Leisti vaika mokytis ten, kur oras perpildytas plauciu vezi sukelianciomis metalo dulkemis jokio noro NERA!!!

    Reply
  6. Gediminas

    Vaitkus dūrė kaip pirštu į akį – Grubliauskui rūpi tik pompastiški projektai be naudos. Vargšai tėvai ir vaikai kurie mokysis šioje paskubomis suręstoje mokykloje. Užtat mero užgaida bus patenkinta

    Reply
    • ezys

      Paskubomis surestoje? 😀

  7. Klaipėda

    Futbolo mokyklos rekonstrukcija, tai tikras pinigų plovimas, ale gauna iš Europos 1 mln eurų, o savivaldybė turi duoti dar 6 mln, ir taip papluolama į rekonstrukcijos pinkles , nes tada negalimas ir aukščio ir pločio didinimas , todėl salė nebus racionaliai pritaikyta. Realiai ir be Europos pinigų buvo galima pastatyti pastatą naują ir tikrai mažiau nei 6 mln. Apmaudu , kad bus dar papildomai statoma sunkiosios atletikos visas naujas pastatas, kai šios sporto šakos paruošimo metodai yra paremti dopingu, ne manau, kad verta į tai investuoti miestui į tokią sporto šaką. Juokinga apskrita buvo matyt kaip neatsakingas buvo rengiamas rekonstrukcijos projektas ir konsultantas jo buvo futbolo mokyklos direktorius kuris apskritai nei bum bum nieko ten nesupranta.

    Reply
  8. Klausimas

    Matyt kažkam naudingas toks sandoris ir tiek. Įdomu, ką miesto valdžia darys su I. Simonaitytės mokykla, kuri priklauso miestui ir kurios pagrindu yra kuriama Kadetų mokykla? Parduos?

    Reply
  9. Anonimas

    O rašė, kad remontas padarytas už Europos lėšas, kaži kur???:):):)
    Va čia tai ,,rūpestis” vaikų ateitimi, mere, ką tai sako???

    Reply
  10. Di

    Sporto sale atrakinta, uzeikite ir paziurekite. Net vandens nebuvo

    Reply
  11. Grubliauskienė

    Na ir lopas tas jūsų Grubliauskas ir jis problemų jis neišpręs.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Jau galima registruotis į Jūrų kadetų mokyklą

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog nuo 2019 m. rugsėjo 1 d. Klaipėdoje pradės veikti Jūrų kadetų mokykla. Planuojama, kad mokykla veiks ...
2019-02-18
Skaityti daugiau

Švietimas

Jūrų kadetų mokykla: starto link

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog Švietimo ir mokslo ministerija patvirtino Jūrų kadetų ugdymo sampratą. Tai dokumentas, apibrėžiantis jūrų kadetų ugdymo turinį, ...
2018-11-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This