Apie lyderystę, atsakomybę ir socialinius pokyčius

Verslas

Į Lietuvą po studijų ar darbo užsienyje grįžtantys lietuviai vis dažniau ieško galimybių įgyvendinti svetur pastebėtas ir juos sužavėjusias idėjas. Prie socialinio verslo steigėjų jungiasi ir tie, kurie turi puikią karjerą, verslus, tačiau nusprendė gyvenime ieškoti kitų savęs realizavimo būdų, todėl renkasi verslą, kuris neatneša didelių pinigų, bet suteikia dvasios ramybę matant laimingus žmones, jų besikeičiančius gyvenimus.

Iš karto po didžiųjų pavasario švenčių, balandžio 23 d. ir balandžio 24 d. Klaipėdos mokslo ir technologijų parke (KMTP) vyks susitikimai ir diskusijos apie socialinius pokyčius, socialines inovacijas, socialinius verslus bei jų kuriamą vertę.

Dar viena grupė žmonių, prisijungiančių prie socialinio verslo – tie, kurių artimoje aplinkoje yra susiduriama su socialinėmis problemomis. Akistatos su tokiomis situacijomis, kurių valstybė nepajėgi išspręsti, paskatina juos ieškoti būdų, kaip jas įveikti, suprantant, kad yra ir daugiau žmonių, susiduriančių su panašiais sunkumais.

Galimybė prisidėti prie visuomenės gerbūvio kūrimo, siekis padėti tiems, kuriems to labiausiai reikia, tampa tokių žmonių siekiu. Socialinių problemų sprendimas taikant verslo modelius Lietuvoje yra gan naujas reiškinys – jis vadinamas socialiniu verslu.

„Nusprendėme populiarinti tuos aktyvius žmones ir jų idėjas, veiklas ir verslus, padedančius spręsti problemas visuomenėje. Susitikimo metu pristatysime mūsų vykdomą projektą „100 socialinio verslo idėjų”, kurio metu renkame ir viešiname sėkmingos socialinės lyderystės pavyzdžius iš Baltijos jūros regiono šalių“, – pranešime cituojama Jurgita Ribinskaitė-Glatzer, organizacijos „Reach for Change“ vadovė Lietuvai ir Baltijos šalims.

Ji pažymi, kad vis dažniau iširstama apie verslininkus, kurie vykdydami savo veiklas imasi spręsti ir visuomenei aktualias problemas: įdarbina neįgaliuosius, suteikia reikalingų įgūdžių iškritusiems iš darbo rinkos asmenims, verslui suburia vietos bendruomenę. Pastaruosius penkerius metus J. Ribinskaitė-Glatzer, dirbdama „Reach for Change“, pastebi, kad vis daugiau žmonių, turinčių patirtį versle, domisi socialiniu verslu ir siekia pokyčio visuomenėje.

„Džiaugiamės galėdami suteikti erdvę informacijos sklaidai apie socialinį verslą, socialinį pokytį bei socialines inovacijas – pirmasis šios tematikos renginys mūsų Pilies dirbtuvėse buvo organizuotas pernai. Darbas minėtose sferose neabejotinai nestokoja iššūkių, reikalauja įvairių kompetencijų ir įrankių įvaldymo, tad labai svarbu socialinio verslo naujokams suteikti platformą gauti tiek žinių, tiek įkvėpimo bei padrąsinimo“, – kalbėjo KMTP direktorė Roma Stubrienė.

KMTP bei KMTP Pilies dirbtuvėse organizuojamų renginių metu bus ne tik pristatyti sėkmingo socialinio verslo pavyzdžiai Lietuvoje, jų daromas pokytis – taip pat bus dalinamasi patarimais, kaip matuoti ir komunikuoti apie daromą socialinį pokytį. Susitikime apie socialinio pokyčio matavimą ir komunikaciją kalbės komunikacijos ekspertė dr. Renata Matkevičienė, savo įžvalgomis dalinsis ir Andželika Rusteikienė, „Junior Achievement Lithuania“ vadovė.

Susitikimas KMTP Pilies dirbtuvėse vyks balandžio 23 d. 15 val. Renginys nemokamas, tačiau visi norintys dalyvauti kviečiami užsiregistruoti. 

Pranešimas ir diskusija Klaipėdos mokslo ir technologijų parke vyks balandžio 24 d. 10-15 val. Ir šis renginys nemokamas, visi norintys dalyvauti taip pat kviečiami registruotis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Klaipėdos Vydūno gimnazistai - eXpo nugalėtojai

Iš beveik 900 jaunųjų bendrovių – mokinių mokomųjų verslų – nacionalinėje „accelerator_x“ programos eXpo pergalės laurus pelnė komanda iš Klaipėdos ...
2022-05-25
Skaityti daugiau

Švietimas

Iššūkį iššūkiui meta ir Klaipėdos moksleiviai

Kovo 8–21 dienomis vyksta jau trečiąjį kartą jaunimo antreprenerystės ir finansinio raštingumo organizacijos „Lietuvos Junior Achievement“ organizuojama internetinė stovykla moksleiviams ...
2021-03-16
Skaityti daugiau

Regionas

Klaipėdos rajono moksleiviai mokysis finansinio raštingumo

Iš kur atsiranda pinigai? Kodėl reikia taupyti? Kas yra mokesčiai? Tai tik nedidelė dalis klausimų, į kuriuos jau nuo rudens atsakymus ...
2020-06-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This