Kandidatas vadovauti Klaipėdos savivaldybei – Gintaras Neniškis

Politika, Svarbu

„Atviros Klaipėdos” šaltinių teigimu, jei spec. tarnybų pažymos bus teigiamos, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriumi bus skiriamas savivaldybės VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” (KKT) vadovas Gintaras Neniškis.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, kuris ir turi teikti tokią kandidatūrą, sako „nei tvirtinsiantis, nei neigsiantis tokią informaciją”.

Gintaras Neniškis, dirbęs Savivaldybės administracijoje transporto specialistu, jau daugiau nei 16 metų, nuo pati įstaigos įkūrimo vadovauja VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas”. Martyno Vainoriaus nuotr.

Meras patvirtino, kad ketvirtadienio vakarą vyko koalicijos susitikimas. Tai esą buvo „neformalus susitikimas”.

„Pasikalbėjome, pasidžiaugėme, įkvėpėme vieni kitus”, – sakė jis.

Paklaustas, ar susitikimo metu buvo kalbėta apie kandidatus į Savivaldybės administracijos direktorius, jis teigė, kad tokių susitikimų metu visada „minima daug kandidatų ir šis susitikimas nebuvo išimtis”.

„Netrukus manau, kad bus galima kalbėti visiškai viešai. Dar nėra formalaus kandidato sutikimo”, – teigė V. Grubliauskas.

Paklausus, ar tiesa, kad kandidatas yra būtent G. Neniškis, meras atsakė: „Nei tvirtinsiu, nei neigsiu”.

Visgi, anot jo, kandidatu „gali būti kiekvienas, vertas pasitikėjimo ir atitinkantis reikalavimus”.

Su pačiu G. Neniškiu susisiekti nepavyksta – jis penktadienį yra išvykęs į Vilniuje vykstantį Susisiekimo ministerijos organizuojamą Darnaus judumo forumą.

2003 m. balandį įkurta KKT mieste sukūrė bendrą autobusų sistemą (iki tol egzistavo skirtingi autobusų bilietai privatininkų ir Klaipėdos autobusų parko maršrutuose), įdiegė elektroninio bilieto sistemą, kuri pernai buvo atnaujinta iš esmės, atlikto maršrutinių taksi integraciją, integravo į bendro bilieto sistemą kai kuriuos priemiestinius maršrutus.

Savivaldybės viešųjų įstaigų vadovai yra tiesiogiai pavaldūs merui.

25 Comments

  1. Geda

    Vargšė Klaipėda. Mažai mąstančių turime. Gėda skaityti kai kuriuos komentarus. Jokio noro suprasti , pasidomėti kas per pareigos yra saviv. ‘ administratorius. Kas tas G. Neniškis, pasidomėkit, o paskui visokius nesąmones rašykit. Viskas labai rimta ir svarbu. Mums , klaipėdiečiams…
    Aš pasidomėjau ir žinau, kad G. Neniškis pradėjo savo darbus eiliniu tarnautoju savivaldybėje. gerai sugebėjo atlikti savo darbą ir kilo aukštyn. Paskui miesto transporto sistemos darbai. Kas blogai? Ar važinėjate kiekvieną dieną miesto vis, transportu? Kas taip, tai garantuoju ,kad džiaugiatės. Modernizuota bilietų sistema. Taip kaip ir skandinavijos šalyse ,kt. Kas blogai? Gintaras Neniškis pats tinkamiausias į sav. administratoriaus pareigas. Jis protingas, išsilavinęs jaunas vyras. Taip jauna ir jau su savivald. darbo patirtimi.. Atverkime kelią jauniems. šiuolaikiškai sugebantiems tvarkytis. Savivaldybėje turbūt trečdalis pensininkų. Tai gal norite dar vieno kokio Makūno, ar Šimkaus ar pn.?

    Reply
    • Bet

      Niekas juk nerašė, kad jis kažkuo blogas. Visas miestas jį žino ir gali būti visokių nuomonių, bet iš esmės viskas su juo gerai, ypač gerai, kad nesenas dar, išsimokslinęs, reprezentatyvus, turi sėkmingo vadovavimo patirties, moka gražiai viešai pakalbėt. Tik buvo diskusijų, kuo jam gali baigtis. Manau, kad jei bus geras berniukas ir klausys tam tikrų tetų ir dėdžių bei klusniai vykdys jų paliepimus – viskas jam bus gerai. Jei bandys priešintis nurodymams ir vadovautis savo galva – baigsis taip kaip pirmtakui. Tokia jau realybė toj valdžios irštvoj. Savarankiškų ir mąstančių nelabai mėgsta deja.

  2. R

    Užsisedėjęs valdininkas, kaip ir visa nukvakusiu valdininkų armija, klaiki situacija ir tiek!

    Reply
  3. Brigita

    Bet algikės kokios geros jiems, po 2000€-4000€! plius priedukai ir visi kiti „bajeriukai”!… (:
    „Geriau gyventi neuždrausi. Ypač, jei tą praturtėjimą savanoriškai-priverstinai finansuoja mokesčių mokėtojai. „… (; (Kodėl nepasiimti?!) 😀
    Kad bent teisybę pateiktų tiems mokėtojams, o ne miglą pūstų, bet tada avelės atsibustų… Nevalia įsigalėti mūsų gražioje Klaipėdoje tikram kokybiškam valdymo modeliui…

    Reply
    • Atsirado mat

      Tai eikit pati į tas pareigas ir dirbkut nepriekaištingai už 500 Eur 🙂 Juokingai rašot, už atsakingą darbą turi būt ir apmokama teisingai!

    • Brigitai

      Tai ne jų algikės didelės ,tai mūsų algikės ir pensijikės mažos.?Gerai pagalvojus,o juk administracjos direktoriaus darbas yra sunkus ir atsakingas.Żymiai blogiau yra tai ,jog tarybos nariai kas mėnesį kanceliarinėms išlaidoms apmokėti gauna po 300 eurų ,kai tuo tarpu žmogus , dirbęs ir turintis privalomą darbo stažą,mėnesiui išegzistuoti gauna vos daugiau nei 200 eurų .Kažkaip taryboje nesimato išrinktų vargšiukų,kurie negalėtų patys ir pasidengti tų išlaidų .Juk į valdžią veržėsi dirbti miestiečių labui,ar ne taip ??

    • Brigita

      Nu tai ir sakau, kad lyginant su kitomis algomis. Visi darbai yra atsakingi. Stogas užgrius, jei statybininkas blogas bus, širdis sustos, jeigu medikas nieko nesuvoks ir t.t. Nėra neatsakingo darbo, todėl finansinis įvertinimas pas mus nenormalus. Beje gydytojams mokama ne iš biudžeto lėšų, o iš PSD įmokų…

    • Atsakau atsirado mat

      Atsirado mat, pagal jus už 500€ galima dirbti ir ant durniaus, neatsakingi? O už 2000€ jau bus atsakingai?

    • Kai kuriais atvejais

      Dar yra tokia nuomonė kad į politiką einama su vienu tikslu, pralobti… Todėl atlyginimas šiuo atveju visiškai nereikšminga detalė, smulkmena…

  4. Proliberalus sistemos žinovas

    Kai nieko geresnio nėra, nes visi atsisako, tiks ir Neniškis: savas, sistemą dirbant su liberalais ir Grubliausku žino, taigi asmeninių iniciatyvų nebus. Paklusnus, todėl nepavojingas. Jokio autoriteto, bet geras Šulco, Masiulio ir co draugelis. Dūdoriui tinka! O miesteliui?

    Reply
    • Anonimas

      Dar vienas Budinistas..

    • Anonimui

      Nėr nė ko lyginti, kaip sakoma, šalia nepastatysi. O jūs visiems etiketes klijuojate ar tik kartais toks protrūkis įvyksta? Iš įpročio, taip sakant? Kai lyginami savi ir nesavi?

  5. Neniškio

    asmeniškai nepažįstu, bet kiek teko bendrauti, matyti – padoraus, nuoširdaus, mandagaus, korektiško žmogaus įspūdį palikdavo. Tik kaip toks galėtų dirbti su tokia mero aplinka ir betarpiška „komanda” ? – savo reputacijos žlugdymas arba teks tapti tokiu pat, bet ir viena ir kita blogai. Taigi reiktų bemaž visus departamentų vadus išvaikyti – kas leis?

    Reply
    • Sveikatos jam

      Nepartinis Rokas Masiulis irgi dirba su ne kokia valdančiaja dauguma, bet kiek padarė susisiekimo sektoriuje, kiek brudo išmėžė. Ir į energetikos ministrus juk buvo Darbo partijos deleguotas – irgi ne koks politinis fonas. Manau, kad Neniškis yra pats geriausias variantas, ką galėjo susirasti ši daug optimizmo nesuteikianti politinė dauguma. Tik sveikatos ir kantrybės jam. Ir tikėkimės, kad nesuges (nesugadins).

  6. Klaipėdietis

    Protingas ir kompetentingas žmogus…..

    Reply
    • Klaipėdietė

      Būna,kad protingus ir kompetentingus żmones sužlugdo neprofesionalios komandos pasirinkimas.Kaip żinome ,jog VIENAS lauke ne karys.Tokie kai kurie ,,profesionalai ” dirba šiandien savivaldybėje (ypač Butų ir energetikos poskyryje ),kad neduok ,Dieve.Jeigu nebus keičiami kadrai,tai žlugs ir būsimas savivaldybės administracijos direktorius.

  7. Jūratė

    KARTU MOKĖSI SU ELIGIJUMI MASIULIU. STUDENTAVIMO METAIS BUVO GERIAUSI DRAUGELIAI.

    Reply
    • Jūratei

      O tai čia nuodėmė,kad mokėsi su E.Masiuliu ?Tai žmogui uždėtas antspaudas visam gyvenimui ?Jeigu Jūsų ,miela Jūrate,buvęs klasiokas ar kursiokas ,sakykim padarė žiaurų nusikaltimą ,ar Jūs dėl to kalta , antspauduota ir jokių aukštų pareigų niekada negalėsite użimti.Pamėgome vienų padarytus ar nepadarytus prasižengimus ar nusikaltimus užmesti ant kitų .Kiekvienas turime atsakyti UŽ SAVE ,o ne uż kitus.

  8. Anonimas

    Rado kvailelį, atpirkimo ožiu pabus

    Reply
    • Anonimas

      eik eik..? 🙂 Nusiramink 🙂

  9. ateik ateik

    ir baigsi kaip Budinas, anas irgi buvo perspektyvus, bet kai tik sistema supyko, out buvo…:)

    Reply
    • Anonimas

      Budino atveju buvo tik jo asmeniniu savybiu beda

    • Viskas gerai

      Nebaigs Neniškis kaip Budinas, nes ir dabar yra linkęs paklusti politikų reikalavimams bei pildyti jų norus. Tai įtiks. Be to, verslo patirties neturi, tai ir noro esminėms reformoms miesto įmonėse ir efektyvinimui didelio nebus tikriausiai, todėl nekils problemų su senąja gvardija. Bet šitoj niūrioj situacijoj visai neblogas pasirinkimas. Bent jau pjautynių tarp merijos ir administracijos tokių nebebus. Klausimas, kokiu būdu jį priprašė eiti į šias pareigas už ženkliai mažesnį atlyginimą?

  10. Miestietė

    Su pačiu G. Neniškiu susisiekti nepavyksta – jis penktadienį yra išvykęs į Vilniuje vykstantį Susisiekimo ministerijos renginį. Taip pat Klaipėdoje nėra ir vyriausiojo architekto. Galimai pačiame įkarštyje vyksta bendrojo plano sprendinių derinimas! (:

    Reply
    • Jo

      Nepanikuoti miestiete

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą, ketvirtadienį, svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This