„Akordeono planeta“ su Martynu Levickiu ir Gintaro Rinkevičiaus orkestru

Kultūra

Klaipėdos publikos kasmet labai laukiamas Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras šių metų festivaliui „Klaipėdos muzikos pavasaris“ paruošė ypatingą programą. Su orkestru ir jo vadovu bei vyriausiuoju dirigentu Gintaru Rinkevičiumi scenoje pasirodys ir publikos numylėtinis akordeonininkas Martynas Levickis.

Jų interpretacijoje prabilsianti „Akordeono planeta“ – tai trys įspūdingi muzikos pasauliai viename koncerte. Mikołajaus Majkusiako, Ástoro Piazolla‘os ir Gustavo Holsto kūryba skambės balandžio 24 dieną, trečiadienį, 18.30 val. Klaipėdos koncertų salėje.

Gintaras Rinkevičius Alexander Paley nuotr.

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, vadovaujamas savo įkūrėjo G. Rinkevičiaus, neseniai atšventė 30-ąjį jubiliejų. Per šį laikotarpį kolektyvas mūsų šalies kultūros panoramoje tapo aukščiausio meninio lygio ir meistriškumo ženklu, naujų idėjų simboliu. Jam paklūsta tiek operos, tiek didingi simfoniniai ar vokaliniai simfoniniai veikalai, kurių atlikime neretai dalyvauja ir chorai. Taip bus ir šį kartą – maestro batutos mostus seks ne tik solistas ir orkestro nariai, bet ir Kauno valstybinio choro (meno vadovas Petras Bingelis) artistai.

Akordeono ambasadorius M. Levickis savo talentu ir charizma priverčia klausytojus iš naujo atrasti aistringą, emocingą ir išraiškingą akordeono muzikos skambesį bei plačias šio instrumento galimybes. M. Levickis jau sulaukė tarptautinio pripažinimo – Didžiosios Britanijos spauda šį atlikėją giria už itin technišką instrumento valdymą ir gebėjimą naujai perteikti akordeono muziką.

Atlikėjas yra pelnęs daugiau kaip 30 tarptautinių apdovanojimų, o 2013 m. išleistas jo diskas iškart atsidūrė Didžiosios Britanijos geriausių klasikinės muzikos albumų sąrašo viršūnėje. Muzikas grojo tokiose prestižinėse pasaulio koncertų salėse kaip „Royal Albert Hall“, „Royal Festival Hall“, koncertavo su BBC, Birmingamo ir kitais simfoniniais orkestrais. 2015 m. jis įkūrė kamerinį orkestrą „Mikroorkéstra“, su kuriuo daug koncertuoja.

Programoje „Akordeono planeta“ M. Levickis kartu su LVSO, diriguojamu maestro G. Rinkevičiaus, publikai pristatys šiuolaikinio lenkų kompozitoriaus Mikołajaus Majkusiako kūrinį akordeonui ir orkestrui „Concerto Classico“ ir legendinio argentiniečių kompozitoriaus Ástoro Piazolla siuitą „Punte del Este“.

Antroje koncerto dalyje skambės vienas žymiausių britų kompozitoriaus Gustavo Holsto darbų – orkestrinė siuita „Planetos“. Kūrinio koncepcija veikiau astrologinė nei astronominė (štai kodėl Žemė nėra įtraukta). Siuitą sudaro septynios dalys: „Marsas“, „Venera“, „Merkurijus“, „Jupiteris“, „Saturnas“, „Uranas“ ir „Neptūnas“. Kiekviena iš jų skirta pristatyti planetos charakterį, darantį įtaką žemiškajai žmogaus būčiai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdą užliejo violončelių garsai

Šią savaitę Klaipėdoje prasidėjo trečiasis tarptautinis Klaipėdos violončelės festivalis, truksiantis šešias dienas. Festivalis pirmadienio vakarą Koncertų salėje startavo koncertu „Violončelė ...
2023-05-09
Skaityti daugiau

Regionas

Palangos parko festivalyje - trys išskirtiniai koncertai

Žolinių savaitgalį „Palangos parko festivalis“ kviečia į ypatingose Palangos kurorto vietose įvyksiančius Martyno Levickio, Monikos Liu ir Andriaus Mamontovo koncertus. ...
2022-08-12
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje - Martyno Levickio koncertas

Rugpjūčio 12 d., penktadienį, „Palangos parko festivalyje“ skambės akordeonisto Martyno Levickio ir kamerinio ansamblio „Mikroorkéstra“ vasaros koncertas. Palangos grafo Tiškevičiaus ...
2022-08-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This