Europos Parlamento rinkimuose netrūksta klaipėdiečių

Politika, Svarbu

17 politinių partijų ir visuomeninių rinkimų komitetų, dalyvaujančių rinkimuose į Europos Parlamentą, atstovai antradienį ištraukė savo rinkimų numerius.

Vienuolikoje sąrašų  „Atvirai Klaipėdai” pavyko aptikti su uostamiesčiu susijusių asmenų.

Skelbiama, kad kandidatų į Europos Parlamentą sąrašuose iš viso įrašyta 312 politikų. Partijos kelia 238 kandidatus, komitetai – 74. Martyno Vainoriaus nuotr.

Tarp Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatų yra buvęs Klaipėdos miesto tarybos narys, Uosto direkcijai vadovavęs Sigitas Dobilinskas. Jis buvo ir šios partijos Klaipėdos savivaldos rinkimų sąraše. Su jūriniu sektoriumi susijęs asmuo yra ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąraše. Tai – kapitonas Mindaugas Bastakis. Jis taip pat dalyvavo savivaldos rinkimuose, tačiau į miesto Tarybą nepateko.

Lietuvos centro partijos sąraše yra trys klaipėdiečiai: Seimo narys, Lietuvos prezidento rinkimuose taip pat dalyvaujantis Naglis Puteikis, jo žmona, Klaipėdos miesto tarybos narė Nina Puteikienė ir buvusios kadencijos Tarybos narys Alfonsas Vildžiūnas.

Rusų aljansas sudarė koaliciją su „Valdemaro Tomaševskio bloku” – Krikščioniškų šeimų sąjunga. Pačiame Rusų aljanso sąraše yra vien klaipėdiečiai: Seimo narė Irina Rozova, Tamara Lochankina, Tamara Šuklina, praėjusios kadencijos miesto Tarybos nariai Andrej Kugmerov, Vladimir Vlasov, buvęs Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas  Aleksandr Michailov.

Visuomeninis rinkimų komitetas „Stipri Lietuva vieningoje Europoje“ tarp kandidatų įrašė buvusį  Darbo partijos Seimo narį Raimundą Paliuką, o Lietuvos socialdemokratų darbo partija – ir dabar parlamente esančią Ireną Šiaulienę.

Visuomeninis rinkimų komiteto „Vytautas Radžvilas: susigrąžinkime valstybę!“  sąraše yra meninkė Jurga Karčiauskaitė-Lago ir iš Klaipėdos kilęs politologas Dovilas Petkus. Su komitetu „Aušros Maldeikienės traukinys” kandidatuoja asociacijos „Klaipėdiečių iniciatyva už demokratiją ir ekologiją” vadovė Alina Andronova.

Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) kandidatu kelia su komitetu „Vytautas Grubliauskas ir komanda” savivaldos rinkimuose dalyvavusį Gintautą Babravičių. Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio sąraše yra šios partijos pirmininkas, Seimo narys Eugenijus Gentvilas. Tarp partijos „Tvarka ir teisingumas” kandidatų yra nesėkmingai į Klaipėdos mero postą kandidatavusi Lina Šukytė-Korsakė.

Sąrašuose yra ir keletas Vakarų Lietuvos atstovų. Visuomeninis rinkimų komitetas „Stipri Lietuva vieningoje Europoje“ kelia palangiškę Genoveitą Krasauskienę, o Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis neringiškį, šio miesto Tarybos narį Andrių Bagdoną ir Klaipėdos rajono vicemerė Audronė Balnionienė.

Šie rinkimai vyks gegužės 26 d.  Lietuva rinks 11 europarlamentarų.

Politinių jėgų eilė būsimame rinkimų biuletenyje:

1. Visuomeninis rinkimų komitetas „Prezidento Rolando Pakso judėjimas”

2. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga

3. Lietuvos žaliųjų partija

4. Lietuvos socialdemokratų partija

5. Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai

6. Visuomeninis rinkimų komitetas „Lemiamas šuolis”

7. Lietuvos centro partija

8. „Valdemaro Tomaševskio blokas” – Krikščioniškų šeimų sąjungos ir Rusų aljanso koalicija

9. Darbo partija

10. Visuomeninis rinkimų komitetas „Stipri Lietuva vieningoje Europoje”

11. Lietuvos socialdemokratų darbo partija

12. Visuomeninis rinkimų komitetas „Vytautas Radžvilas: susigrąžinkime valstybę”

13. Visuomeninis rinkimų komitetas „Aušros Maldeikienės traukinys”

14. Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai)

16. Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis

17. Partija Tvarka ir teisingumas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Vicemerė apdovanota „už asmeninį išskirtinį indėlį”?*

Net 171 Klaipėdos savivaldybės klerkas buvo paskatintas ir apdovanotas, įvertinus jų veiklą per pirmąjį šių metų ketvirtį „kaip viršijančią lūkesčius”. Ir net 49 ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Politika

Rinkėjai sulauks dviejų pranešimų apie rinkimus

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, jog rinkėjams pradedami platinti pranešimai apie rinkimus. Šiemet rinkėjai turėtų gauti iš karto du lapelius. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

ELTA

Maitinimo sektoriaus atstovai reikalaujama mažesnio PVM tarifo

Penktadienį Vilniuje prie Vyriausybės maitinimo sektoriaus atstovai pradėjo protestą dėl šiuo metu esančio pridėtinės vertės mokesčio (PVM) dydžio. Nuo naujųjų ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This