„Maximos” programos finale – du klaipėdietiški projektai

Miestas

Jau penktus metus bedrovės „Maxima LT” vykdomo projekto „Mes – bendruomenė“ finaliniame etape šiemet atsidūrė du klaipėdietiški projektai.

Tarp finalininkų yra Klaipėdos Ąžuolyno gimnazijos projektas „Mokomės visi kartu“ ir Klaipėdos bendruomenių asociacijos projektas „Piliečių dalyvavimas savivaldoje – nauda ir galimybės“.

Šiuo iniciatyvų konkursas bendrovė siekia prisidėti prie visos Lietuvos bendruomenių, kuriant alternatyvias edukacijos, laisvalaikio ir pramogų erdves, didinant neformalaus mokymosi ir užimtumo galimybes bei vystant edukacijos, kultūros, sporto infrastruktūrą. Konkursas yra skirtas bendruomenes vienijančioms (nevyriausybinėms, ne pelno siekiančioms) organizacijoms.

Po administracinio bei eksperto vertinimo iš 94 paraiškų šiemet buvo atrinkta 15 bendruomenių pateiktų projektų, kurie dalyvauja jau prasidėjusiame internetiniame balsavime. Tarp šių projektų yra Klaipėdos Ąžuolyno gimnazijos projektas „Mokomės visi kartu“ ir Klaipėdos bendruomenių asociacijos (KBA) projektas „Piliečių dalyvavimas savivaldoje – nauda ir galimybės“.

„Tiek daug yra ko mokytis ir tiek mažai turime tam laiko“, – sakė A. Einšteinas. Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos bendruomenė nenori prarasti brangaus laiko, todėl kviečia į mokyklos suolą kartu sėsti visus, kurie pasirengę savęs, vienas kito ir pasaulio pažinimui, naujoms patirtims. Mūsų bendruomenei tai svarbu, nes mokymasis yra bendruomenės susibūrimo, kūrimo vieta, išgyvenama bendrystė, dalijamasi patirtimi ir teigiamomis emocijomis”, – taip trumpai pristatomas Ąžuolyno gimnazijos projektas.

Tuo metu KBA šį rugsėjį nori surengti konferenciją „Piliečių dalyvavimas savivaldoje – nauda ir galimybės”.

„Konferencija sieks skleisti savivaldos, kylančios iš miesto bendruomenės, idėjas. Ko išmokti turi visi – ir piliečiai, turintys rengtis tam, kad savivaldybės jau netolimoje ateityje perduos jų pačių sprendimams ir valdymui vis daugiau savivaldos funkcijų; ir patys savivaldos tarnautojai, daugelio kurių bakalauro ar magistro studijų programose Dalyvaujamosios valdysenos ir piliečių įtraukimo temų dar nebuvo; ir verslas, vis dar besimokantis būti socialiai atsakingu, derinantis ekonominius tikslus su socialine ir aplinkosaugine dedamąja”, – rašoma projekto pristatyme.

Balsuoti už projektus galima čia iki iki balandžio 29 dienos.

Galutinį vertinimą suteiks ir gegužės pradžioje projektus-nugalėtojus paskelbs „Maximos“ komisija. Planuojama, kad bus paskelbti 8 projektai laimėtojus.

Kiekvienas iš laimėjusių projektų gaus iki 10 tūkst. eurų siekiančią paramą. Programos „Mes – bendruomenė“ lėšomis bus finansuojama iki 70 proc. projekto vertės.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Vandenilio gamyba Klaipėdoje: vandens nepavogs, miesto nesusprogdins

Kilus šaršalui dėl vandenilio gamybos ir užpylimo punkto plėtros Klaipėdos uosto teritorijoje, pateikiu trumpą santrauką atlikto poveikio aplinkai vertinimo, kad ...
2024-03-17
Skaityti daugiau

Spyglys

Paaiškėjo tikroji direktorės atleidimo priežastis*

Spyglys išsiaiškino, jog meras Arvydas Vaitkus atleido iš pareigų Klaipėdos socialinės paramos centro direktorę Dianą Stankaitienę visai ne dėl to, ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Vietoje Liepojos gatvės vaiduoklio - prekybos centras (atnaujinta)

Sausio pradžioje uždarius prekybos tinklo „Maxima” parduotuvę Liepojos gatvėje prasidėjo ir šio pastato rekonstrukcija, ir šalia nuo nepriklausomybės pradžios stovėjusios ...
2024-01-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This