Šilutiškiams pristatė vaikų teisių apsaugos mobiliąją komandą

Regionas

Klaipėdos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus mobilioji komanda Šilutės savivaldybės specialistams ir socialiniams darbuotojams pristatė savo veiklos principus.

pxhere.com nuotr,

„Kai vaikas yra paimtas iš nesaugios aplinkos, mobilioji komanda keturiolika kalendorinių dienų atlieka intensyvų darbą su šeima jos gyvenamojoje ar kitoje vietoje, jei gyvenamojoje vietoje sąlygos tam nėra tinkamos. Specialistų grupė teikia ir organizuoja į krizę patekusiai šeimai individualią ar grupinę medicininę, psichologinę, socialinę, teisinę pagalbą. Dirbant su šeima, vieno apsilankymo konsultacija gali trukti iki 2 valandų ar net ilgiau, atsižvelgiant į šeimos poreikius. Bendradarbiaujame su atvejo vadybininkais, gydymo įstaigomis, socialiniais darbuotojais, pagal situaciją, ko būtent tuo metu šeimai labiausiai reikia“, – pranešime spaudai cituojama mobiliosios komandos vyriausioji specialistė Aušra Petkutė.

Priklausomybės ligų specialistė Renata Bružienė tikina, kad dažniausiai žmonės sutinka priimti specialistų teikiamą pagalbą, retai būna, kad atsisakytų.

„Pirmo susitikimo metu turime gauti asmenų sutikimą, kad priima mobiliosios komandos pagalbą šeimai. Susitikimų metu yra renkama informacija apie šeimą, kartu su šeimos nariais pildomas klausimynas, vertinama reali šeimos situacija. Stengiamės ne moralizuoti, o žmogų motyvuoti, atskleisti jo stipriąsias savybes. Baigiantis intensyvaus mobiliosios komandos darbo su šeima terminui, atliekame šeimos situacijos ir šeimos narių elgesio pokyčių vertinimą bei pateikiame rekomendacijas atvejo vadybininkui dėl tolimesnio darbo su šeima organizavimo, pagal kurias vėliau sudaromas pagalbos šeimai planas. Parengtas rekomendacijas aptariame su šeima, tikslinamės, ar visos pasiūlytos pagalbos priemonės tinka“, – aiškina R. Bružienė.

Pasibaigus keturiolikos dienų darbo laikotarpiui, atvejo vadybos posėdžio metu šeimai sudaromas pagalbos planas pagal pateiktas mobiliosios komandos bei kitų specialistų, kurie dalyvauja posėdyje, rekomendacijas.

„Intensyvus darbas su šeima dažniausiai vyksta šeimos namuose, kad šeima, patekusi į krizinį laikotarpį, patirtų kuo mažiau streso. Būna atvejų, kai nuvykus į šeimą matome sutrikusią, viltį praradusią šeimą, tada ją motyvuojame, atsakome į šeimos nariams kylančius klausimus. Įvertinus kylančias grėsmes šeimoje, nuvežame asmenis į gydymo įstaigas“, – pasakojo mobiliosios komandos psichologė Kristina Lekavičiūtė.

Pasitarimo metu ji pasidalino sėkmės atveju.

„Vieniša mama, turinti tris vaikus, pagimdė ketvirtą, tačiau dėl prastos finansinės padėties bijojo, kad nesugebės jo užauginti. Teikdamos intensyvią pagalbą šeimai, motyvavome, kad moteris lankytų vaiką, stiprintų emocinį ryšį su juo. Teikėme moteriai tikslią informaciją dėl socialinių išmokų gavimo ir kitų lengvatų, taip suteikdamos moteriai viltį ir galimybę pačiai auginti atžalą“, – sakė K. Lekavičiūtė.

Susitikime dalyvavo Šilutės rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus, Socialinių paslaugų centro darbuotojai, Šilutės rajono vaiko teisių apsaugos specialistai, Kintų bei Saugų seniūnijos socialinės darbuotojos bei Šilutės Tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Pirmoji balandžio dekada - šilčiausia per visą stebėjimų istoriją

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, balandžio pirmasis dešimtadienis buvo rekordiškai šiltas. Dekados vidutinė oro temperatūra Lietuvoje buvo 10,4 °C (teigiama 5,6° ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Regionas

Šilutės aplinkosaugininkai išgelbėjo žmogaus gyvybę

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos valdybos Šilutės aplinkos apsaugos skyriaus pareigūnai Vitalijus Gutauskas ir Mindaugas Mačiulis antradienį išgelbėjo skendusį žmogų. „Socialinių ...
2024-03-12
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Per dieną - po 9 smurto išpuolius prieš vaikus

Vaiko teisių gynėjų turimi statistiniai duomenys rodo, jog 2023 metais sulaukta iki šiol rekordinio skaičiaus pranešimų dėl galimų vaiko teisių ...
2024-03-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This