Šiemetinio džiazo festivalio simbolis – Tom Ibarra

Kultūra

25-ojoKlaipėdos pilies džiazo festivalio organizatoriai pristato dar vieną šiemetinės fiestos svečią – jauną, perspektyvų, ir talentingą kompozitorių bei gitaristą Tom Ibarra, kuri atvyks drauge su savo grupe.

„Tom Ibarra yra žavus ir gaivus šių metų festivalio siurprizas, jis kupinas jaunatviško entuziazmo, pozityvumo bei nenuginčijamo įgimto talento. Nors jam tik 19 metų, scenoje jis jau grojo kartu su tokiu džiazo veteranu kaip – Marcus Miller, jo gebėjimas virtuoziškai valdyti gitarą tiesiog gniaužia kvapą, o kiekviename kūrinyje jaučiamas savitas jaunojo muzikanto braižas kaip mat įtraukia į svajingą džiazo muzikos garsų sūkurį. Džiaugiamės ir esame dėkingi, kad šį koncertą globoja Prancūzų kultūros institutas“, – pranešime spaudai cituojama Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

Prancūzijoje gimęs Tom Ibarra meilę gitarai paveldėjo iš savo pirmojo mokytojo – senelio. Išmokęs džiazo ir bliuzo pagrindų, būdamas vos 11-os, jaunasis muzikantas ir pats ėmė kurti, dalyvauti įvairiuose tarptautiniuose jaunųjų talentų konkursuose bei festivaliuose, kuriuose buvo įvertintas aukščiausiais balais ir pelnė daugybę prizinių vietų.

Būdamas vos 15-os jis išleido savo debiutinį albumą „15“, buvo pakviestas kartu scenoje pasirodyti su tarptautiniu mastu pripažintais atlikėjais: Didier Lockwood, Sylvain Luc,Thomas Enhco, Richard Bona bei džiazo muzikos legenda – Marcus Miller.

2018 m. jaunasis kompozitorius išleido savo antrąjį puikiai autorių ir kūrėjų asociacijos įvertintą albumą „Sparkling“, kuris pateko į 2018-ųjų kovo mėnesio Prancūzijos „Jazz Magazine“ žurnalą bei atvėrė kelius į vietines ir Europos radijo stotis. Po tokio pasisekimo, Tom Ibarra su grupe leidosi į pirmąjį savo turą po Europą.

Tom Ibarra tapo pagrindiniu, menininko Algio Kriščiūno nutapytu 25-ojo festivalio simboliu.

XXV Klaipėdos pilies džiazo festivalis birželio 6-8 d. vyks Kruizinių laivų terminale. Visi renginiai nemokami.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdos pilies džiazo festivalis pristato pirmuosius svečius

XXX Klaipėdos pilies džiazo festivalis šiemet vyks birželio 27-29 dienomis Teatro aikštėje. Jo organizatoriai pagarsino pirmuosius renginio svečius –  grupę ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdos universitetas kvies įkrauti smegenis

Klaipėdos universiteto (KU) skelia pradedantis rinkodaros kampaniją, kurios raktažodis – „Įkrauk smegenis“. „Įkrauk smegenis žiniomis, žmonėmis, veiklomis ir patirtimis – ...
2024-01-17
Skaityti daugiau

Kultūra

„JazzFest Budapest“ ir Klaipėdos pilies džiazo festivalis pasirašė bendradarbiavimo sutartį

„JazzFest Budapest“ – mieste, koncertų salėse, klubuose bei viešose erdvėse vykstantis džiazo festivalis, kuriame pasirodo pasaulinės džiazo žvaigždės ir vietiniai ...
2023-11-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This