Tyli Madrido nakties muzika

Kultūra

Festivalis „Klaipėdos muzikos pavasaris“ balandžio 26 dieną, penktadienį, 18.30 valandą kviečia miestelėnus ir svečius paklausyti dar vienos Klaipėdos kamerinio orkestro programos  „Tyli Madrido nakties muzika“. Ją sudarė orkestro meno vadovas Mindaugas Bačkus ir su kolektyvu vėl koncertuosiantis ištikimas jo bičiulis Andresas Mustonenas.

Jau keletą metų šis pasaulyje pripažintas senosios muzikos specialistas, ilgametis ansamblio Hortus musicus meno vadovas, charizmatiškas smuikininkas ir dirigentas atvyksta į Klaipėdą ir rengia programas su mūsų orkestru. Kaip dirigentas A. Mustonenas bendradarbiavo su daugeliu svarbių kolektyvų, kaip Čaikovskio simfoninis, Maskvos valstybinis akademinis, Maskvos ir Sankt Peterburgo filharmonijų, Helsinkio miesto, Suomijos radijo, Ostrobotnijos kamerinis, Lietuvos, Estijos ir Latvijos nacionaliniai simfoniniai orkestrai, „Sinfonietta Rīga“, taip pat įvairiais Italijos, Vokietijos, Izraelio, Lenkijos, Turkijos, Baltarusijos, Armėnijos, Gruzijos, Brazilijos, Švedijos, Meksikos, Belgijos ir kitų šalių orkestrais.

Klaipėdos kamerinio orkestro ir A. Mustoneno kūrybinės partnerystės dėka jau suskambo didingi klasikos šedevrai, buvo išleista kompaktinė plokštelė su Wolfgango Amadeuso Mozarto kūriniais.

Šioje programoje bus įvairiausios muzikos: pradedant vokiečių baroko genijumi Johannu Sebastianu Bachu, italų klasicizmo atstovu Luigi Boccherini ir baigiant pripažintais šiuolaikiniais autoriais – gruzinu Giya Kancheli ir ukrainiečiu Valentinu  Silvestrovu.

V. Silvestrovo kūryba skambesių harmonijomis sietina su Johanno Sebastiano Bacho ir estų šiuolaikinės muzikos kūrėjo Arvo Pärto garsų pasauliais. Jo kūrybinis braižas artimas vakarietiško postmodernizmo krypčiai. „Nesukuriu nieko naujo. Mano muzika – tik aidas to, kas jau egzistuoja“, – yra sakęs kompozitorius.

Gruziniško folkloro įkvėpta G. Kancheli kūryba išsiskiria unikaliu koloritu ir pasaulėjauta. Tai liudys ir programoje skambėsiantis kūrinys „Valse Boston“. Jo muzikos judėjimas sukasi dramatiško valso žingsniu. Kūrinio solo partiją skambins Mikhailas Rudy (nuotr.).

Pasak M. Bačkaus, tai „legendinis pianistas, kuris pirmą kartą koncertuos Klaipėdoje. Mes plečiame scenos partnerių ratą ir norime klaipėdiečiams pristatyti geriausią pasaulinę muzikinę kultūrą“. Uzbekijoje gimęs Maskvos P. Čaikovskio konservatorijos auklėtinis M. Rudy jau daugiau nei 4 dešimtmečius gyvena Prancūzijoje, groja ne tik klasiką, bet ir džiazą, rašo knygas, kuria televizijos laidas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

"Klaipėdos muzikos pavasaris" - jau rytoj

Kovo 29-ąją uostamiestyje prasidės 43-iasis Klaipėdos koncertų salės rengiamas festivalis „Klaipėdos muzikos pavasaris“. 
2018-03-28
Skaityti daugiau

Kultūra

Bundanti Baltija budina pavasarį

Vertinga kūrybinė draugystė, geriausių Baltijos šalių atlikėjų komanda ir autorių kompozicijos – taip su dideliu trenksmu prasidės šių metų „Klaipėdos ...
2018-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This