Ketvergiuose, Plikiuose ir Drevernoje įrengs naujas sporto aikšteles

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė šiemet numato skirti 112 tūkst. eurų keturių sporto aikštelių atnaujinimui prie mokyklų Ketvergiuose, Plikiuose, Dituvoje ir prie buvusios mokyklos Drevernoje.

Iškilus klausimams dėl esamų aikštelių būklės Dituvoje ir Drevernoje, ketvirtadienį jų apžiūrėti nuvykusi darbo grupė, kuriai vadovavo už infrastruktūros plėtrą rajone atsakinga mero pavaduotoja Audronė Balnionienė, sprendė, kokius darbus čia reikėtų atlikti pirmiausia.

Anot savivaldybės pranešimo spaudai, išvažiuojamojo posėdžio metu paaiškėjo, kad krepšinio aikštelė prie Dituvos pagrindinės mokyklos šiuo metu yra geros būklės, reikia pakeisti tik krepšinio lentas. Mokyklos atstovai ir Priekulės seniūnė Daiva Bliūdžiuvienė informavo, kad vaikams labai reikalingi lauko treniruokliai, nes mokykla neturi savo sporto salės. Nutarta į šį prašymą atsižvelgti sudarant lauko ir vidaus treniruoklių aikštelių įrengimo Klaipėdos rajono seniūnijose programą.

Išvykos metu apžiūrėtas ir prie buvusios mokyklos Drevernoje esantis sporto aikštynas. Nuspręsta kartu su Architektūros ir urbanistikos skyriaus specialistais parengti šio aikštyno sutvarkymo projektą, pagal kurį čia turėtų atsirasti universali sporto aikštelė, erdvės vaikų žaidimams ir lauko treniruokliams. Darbo grupės nariai sutiko, kad visuomenės poreikiams skirtoje teritorijoje būtina suprojektuoti ir automobilių stovėjimo aikštelę, taip išsprendžiant dar vieną opią problemą – stovėjimo vietų trūkumą prie marių ar į renginius Drevernoje automobiliais atvykstantiems lankytojams.

Darbo grupė išklausė ir Venckų bei Derceklių bendruomenių pirmininkų pageidavimus, kad šiuose kaimuose taip pat atsirastų daugiau erdvių fiziniam aktyvumui skatinti. Venckų kaimo bendruomenei pasiūlyta pagalvoti apie galimybę šiuo metu netoli gyvenamųjų namų esančią krepšinio aikštelę perkelti į visuomenės poreikiams suformuotą sklypą netoli bibliotekos. Ten jau įrengta tinklinio aikštelė, bendruomenė šioje teritorijoje švenčia kaimo šventes. Darbo grupės nariai turi viziją, kad vienoje vietoje galėtų atsirasti įvairaus amžiaus grupių žmonių poreikius tenkinančios laisvalaikio erdvės.

Darbo grupė dar planuoja apsilankyti Brožiuose ir Šukaičiuose. Bus diskutuojama, kuriame iš šių kaimų šiemet atsiras ketvirtoji universali sporto aikštelė.

Rajone iš viso nuo 2016 metų atnaujinta 11 sporto aikštelių. Taip pat kiekvienoje seniūnijoje įrengta naujų lauko treniruoklių už 24 tūkst. eurų, kuriems įrengti aikšteles parinko pačios seniūnijos. Kadangi gyventojai nori nemokamai mankštintis ir šaltuoju metų sezonu, Kūno kultūros ir sporto plėtros programoje planuojama atitinkama priemonė, o seniūnijos pačios turės siūlyti turimas patalpas, kuriose būtų galima įrengti vidaus treniruoklius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Teismas: smėlio ir žvyro karjero Klaipėdos rajone projektas sustabdytas teisėtai

Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) teisėjų kolegija trečiadienį administracinėje byloje dėl Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos sprendimo nepritarti UAB „Dantora“ planuojamai ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Vietoje stadionų įrengs automobilių parkavimo aikštes?

„Mes nežinom, ką daryti su didžiaisiais stadionais. Jie dabar dirvonuoja, tai juos reikėtų arba remontuoti, arba, grubiai sakau, padaryti automobilių  ...
2024-01-17
Skaityti daugiau

Regionas

Dituvoje užsidegė du sodo nameliai

Sekmadienį priešpiet Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 gautas pranešimas apie kilusį gaisrą Dituvoje. Pranešama, jog čia ...
2023-12-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This