Klaipėdietei įteikta Metų mokytojos premija

Švietimas

Ketvirtadienį Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje prmejeras Saulius Skvernelis ir ministras Algirdas Monkevičius įteikė Metų mokytojų premijas ir diplomus. Viena iš premijų buvo skirta Klaipėdos Vitės progimnazijos matematikos mokytojai metodininkei Jurgitai Kupšytei-Karbauskei.

Dariaus Janučio (smm.lt) nuotr.

„Man norisi nusilenkti visiems tiems mokytojams, kurie šiandien yra čia, taip pat visoje Lietuvoje. Turime 114 mokytojų, kuriems buvo įteiktas Metų mokytojo apdovanojimas, – daug nuostabių, puikių profesionalų. Pastebėjau vieną sėkmės dėsnį – jeigu į mokyklą pasikvieti bent vieną gabų mokytoją, nesvarbu, kokio dalyko, staiga gabūs tampa ir visi mokiniai, jie atgyja, pražysta, ima tobulėti. O mokytojui nieko nėra svarbiau, kaip jo mokinių sėkmė. Tai pati nuostabiausia profesija“, – sveikindamas sakė ministras Algirdas Monkevičius.

Šiemet komisija nusprendė skirti šešias, o ne penkias, kaip įprastai, premijas. Kitos bus įteiktos Dainiui Stasiui, Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijos geografijos mokytojui ekspertui; Rūtai Bakūnienei, Vilkaviškio r. Pilviškių „Santakos“ gimnazijos pradinių klasių mokytojai metodininkei; dr. Renatai Burbaitei, Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazijos informacinių technologijų mokytojai; Jolantai Žilionienei, Varėnos „Ąžuolo“ gimnazijos chemijos mokytojai ekspertei; Nijolei Trinkūnienei, Ignalinos kultūros ir sporto centro Dailės studijos vadovei, dailės mokytojai ekspertei.

„Jurgitai Kupšytei-Karbauskei, Klaipėdos Vitės progimnazijos matematikos mokytojai metodininkei, matematika yra kaip kūryba. Ji ne tik moka sudominti mokinius, paskatina juos dalyvauti olimpiadose ir konkursuose, bet ir sutelkia, uždega kitus mokytojus bendriems projektams. J. Kupšytė-Karbauskė kartu su kitais mokyklos mokytojais rengia integruotas matematikos pamokas ir projektinius darbu su daile, technologijomis, IT, lietuvių, vokiečių kalba, etika, muzika, kūno kultūra ir kt. Pvz., mokytoja inicijavo matematikos ir technologijų projektą „Keturkampiai mūsų aprangoje“: septintokai kūrė modelius ir aksesuarus su keturkampio formos detalėmis, pristatydami keturkampio savybes. Mokytoja savo mokiniams organizuoja edukacinius užsiėmimus muziejuose, veda pamokas kitose netradicinėse erdvėse, organizuoja viktorinas, Pi pyragų dieną, į pamokas pasikviečia su matematika susijusių profesijų atstovų, pvz., iš Klaipėdos jūrų uosto direkcijos, banko ir kt. Mokytoja tobulinasi seminaruose, taip pat ir tarptautiniuose, šiemet irgi pateikė prašymą dalyvauti mokytojų meistriškumo ir lyderystės programoje JAV („Teaching Excellence and Achievement“) ir tapo viena iš 173 pasaulio mokytojų, pakviestų į šią stažuotę”, – rašoma pranešime.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Svarbu, Švietimas

Metų mokytojas: „Mano tikslas – kad kiekvienas patirtų sėkmę“

Artėjant Tarptautinei mokytojų dienai, minimai spalio 5-ąją, uostamiesčio savivaldybė antradienį tradiciškai pagerbė Klaipėdos pedagogus. Ir jos atstovai, ir 23-iuoju miesto ...
2023-10-03
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Svarbu, Švietimas

Metų mokytoja: „Pirmiausia reikia tikėti mokiniu“

Ketvirtadienio popietę Klaipėdos piliavietės kurtinoje surengto tradicinio Mokytojų dienai skirto renginio metu buvo pagerbti nusipelnę pedagogai bei paskelbta Metų mokytoja. ...
2022-10-06
Skaityti daugiau

Švietimas

Mokinių žiemos atostogos nebus ilginamos

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, kartu su epidemiologais išanalizavusi situaciją švietimo įstaigose, mokinių žiemos atostogų laiko nusprendė nekeisti. Mokiniai kalėdinių ...
2020-12-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This