Nuo pirmadienio Klaipėdoje įsikurs „Teisingumo kambarys“

Miestas

Lietuvos teismai kviečia klaipėdiečius į nuotaikingą ir netradicinę iniciatyvą, leisiančią geriau susipažinti su teismų veikla ir teisėjų darbo iššūkiais. Savo kelionę per didžiuosius Lietuvos miestus pradėjęs „Teisingumo kambarys“ atvažiuoja į Klaipėdą.

Tai galvosūkis ant ratų, kuriame žaidėjai valandai taps teisėjais, nagrinėsiančiais sudėtingą bylą ir spręsdami galvosūkius turės išsilaisvinti iš kambario.

„Teisingumo kambarys“ kelionę pradėjo Klaipėdoje. 

Nuo balandžio 29 d. iki gegužės 3 d., išskyrus gegužės 1 d., 12-19 val. „Teisingumo kambarys”  lauks S. Daukanto g. 17, šalia Klaipėdos apygardos teismo (Herkaus Manto – S. Daukanto g. kampas). Norintieji išbandyti šį galvosūkį, kviečiami iš anksto registruotis el. paštu olga.sadovskaja@teismas.lt arba telefonu (8 46) 47 47 84, taip pat galima parašyti žinutę Lietuvos teismų FB puslapyje. O esant netoli „Teisingumo kambario“ galima tiesiog pasirinkti pageidaujamą žaidimo laiką ir kambario prižiūrėtojui palikti savo kontaktus.

Žaidimas yra nemokamas ir atviras visiems. Vienu metu galvosūkį spręsti gali ne daugiau kaip 4 žmonių komanda.

Pirmaisiais teisingumo kambario lankytojais Klaipėdoje bus atlikėjai Vilius ir Violeta Tarasovai.

„Tikime, kad dalyvavimas „Teisingumo kambaryje“ ir įsijautimas į teisėjo vaidmenį padės Lietuvos gyventojams geriau suprasti šios profesijos iššūkius, sudėtingumą ir atsakomybę priimant sprendimą”, – rašoma teismų pranešime.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Išaugo visuomenės pasitikėjimas teismais

Naujausių apklausų duomenimis, balandį labiausiai – 5 procentiniais punktais – išaugo vasarį smukęs Lietuvos gyventojų pasitikėjimas teismais. Taip pat aktyvesnio ...
2024-05-05
Skaityti daugiau

Miestas

Kaimynų dienos proga - nemokamas žinomų atlikėjų koncertas

Šį šeštadienį, minint Europos kaimynų dieną, Vitės bendruomenė centriniame Klaipėdos stadione surengs kaimynams bei visiems miestiečiams atvirą šventę. Joje – ...
2023-05-26
Skaityti daugiau

Nuomonės, Svarbu

„Atviros Klaipėdos" kovas: atlaikėme dar vieną išbandymą žodžio laisvei

Ar žurnalistas ir leidinys turi būti nubausti už tai, kad paskelbė tai, kas buvo kalbama viešame teismo posėdyje neiškraipydamas faktų ...
2022-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This