Pasveikino Olgą Žalienę su nauja kadencija

Veidai

Kultūros ministerijos kancleris Laimonas Ubavičius pasveikino Olgą Žalienę, penktadienį pradedančią naują Lietuvos jūrų muziejaus vadovės penkerių metų kadenciją.

Alfonso Mažūno nuotr.

Kancleris palinkėjo muziejaus vadovei ir darbuotojams sėkmės vystant ir stiprinant muziejaus veiklas, kurios padeda pažinti, džiaugtis ir saugoti žmogaus harmoniją su jūra, pristatyti Lietuvą kaip jūrinę valstybę.

Muziejininkė, istorikė, klaipėdietė O. Žalienė kovo mėnesį laimėjo Kultūros ministerijos surengtą konkursą eiti Lietuvos jūrų muziejaus direktoriaus pareigas antrai kadencijai. Muziejui ji vadovauja nuo 2002 metų.

2014 metų kovą įsigaliojusiame Muziejų įstatyme nacionalinių, respublikinių ir savivaldybių muziejų vadovams įvestos penkerių metų kadencijos. 2018 metais įstatymas papildytas nuostata, kad to paties muziejaus vadovu tas pats asmuo gali būti skiriamas ne daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Jūrų muziejus pradeda naują sezoną

Nuo šio trečiadienio – balandžio 17 dienos – Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgalį, o nuo ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Veidai

Olga Žalienė lieka vadovauti Jūrų muziejui

Kultūros ministerija skelbia, jog konkursą eiti Lietuvos jūrų muziejaus direktoriaus pareigas laimėjo dabartinė jo vadovė Olga Žalienė. Konkurse iš viso ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Kultūros projektų finansavimas: lems ir valdančiųjų nuomonė (atnaujinta)

Kultūros ir meno tarybą pakeitusi Klaipėdos kultūros ir meno politikos formavimo darbo grupė, antradienį susirinkusi į pirmą posėdį, didžiausią jo ...
2024-02-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This