Smiltynėje ir II Melnragėje vėl kabės Mėlynoji vėliava

Miestas

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad Mėlynosios vėliavos programos Tarptautinė taryba nusprendė Smiltynės I ir Melnragės II paplūdimiams 2019 m. vasaros sezonui skirti Mėlynąja vėliavą.

Teigiama, kad Mėlynoji vėliava yra prestižinis ženklas, į kurį verta investuoti.

Nors savivaldybė savo pranešime naudoja žodį „apdovanojo”, tačiau už tai, kad minėtoji organizacija teiktųsi vertinti šiuos paplūdimius, iš miesto biudžeto reikėjo sumokėti apie 10 tūkst. eurų.

2017 metais tokią vėliavą vasarą turėjo Smiltynės paplūdimys, pernai –ir jis, ir II Melnragės pajūrio ruožas.

Anot pranešimo, norint gauti tokį įvertinimą savivaldybės ir paplūdimius prižiūrinčios tarnybos turi įgyvendinti tarptautinius vandens kokybės, aplinkosauginius, saugumo bei paslaugų reikalavimus. Pastaruosius esą tikrina užsienio ir vietiniai inspektoriai. Jei randama trūkumų, vėliava turi būti nuleidžiama. Pakelti ją galima tik tada, kai visi trūkumai pašalinami.

„Europoje egzistuoja nuostata, kad tuose paplūdimiuose, virš kurių plevėsuoja Mėlynoji vėliava, galima rasti visko, ko reikia poilsiautojui – nuo infrastruktūros iki švaros. Todėl neabejoju, kad tai puikus rodiklis miesto svečiams“, – pranešime cituojama Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė.

Oficiali vėliavos įteikimo ceremonija numatoma atidarant vasaros sezoną.

Mėlynosios vėliavos programą vykdo tarptautinis Aplinkosauginio švietimo fondas, o valstybėse ją koordinuoja nacionaliniu lygiu veikiančios aplinkosauginės organizacijos. Mūsų šalyje nuo 2000 m. šią programą koordinuoja visuomeninė organizacija „Lietuvos žaliųjų judėjimas“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Smiltynėje iškilęs radaro bokštas - saugesnei laivybai

Iš Klaipėdos besikeliant Naujosios Smiltynės perkėlos keltais akis užkliūva už Smiltynės pusėje atsiradusio neįprasto statinio. Šiomis dienomis čia iškilo radiolokacinės ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos valdžia kanalizavo paplūdimių kokybės ženklą*

„Man buvo įdomu stebėti, kaip du buvę merai, kurių laikais ta Mėlynoji vėliava buvo iškelta, balsuojant susilaikė: įdomi pozicija”, – ...
2024-02-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This