Būti Klaipėdos vyriausiuoju prokuroru nori 4 kandidatai

Miestas

Praėjusią savaitę baigėsi terminas, kai dar galima buvo pateikti dokumentus dalyvauti atrankoje į Klaipėdos apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas. Pirmadienį paaiškėjo, kas pretenduoja vadovauti uostamiesčio prokuratūrai.

Iš keturių kandidatų trys – šiuo metu Klaipėdoje prokurorais dirbantys asmenys. Tai Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai Saulius Galminas ir Vaida Pužauskienė bei Klaipėdos apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Žilvinas Šiurna.

Ketvirtasis kandidatas – vilnietis. Vilius Paulauskas darbuojasi Vilniaus apylinkės prokuratūroje, jis yra buvusio pirmojo Nepriklausomos Lietuvos prokuroro, vėliau tapusio politiku, Artūro Paulausko sūnus. Beje, vilnietis jau antrą kartą pretenduoja užimti vadovaujančias pareigas uostamiestyje.

Šiuo metu laikinai Klaipėdos apylinkės vyriausiojo prokuroro pareigas einantis Juozas Sykas, kaip paaiškėjo, atrankoje nedalyvauja.

Kada vyks vyriausiųjų prokurorų Atrankos komisijos posėdis – neskelbiama.

Susipažinęs su komisijos išvada bei rekomendacija, vyriausiąjį prokurorą į pareigas skiria generalinis prokuroras. Neretais atvejais generalinis prokuroras pasirenka ne aukščiausiu komisijos balu įvertintą asmenį, o vieną iš kelių jos rekomenduotų.

Taip atsitiko ir skiriant Klaipėdos apygardos vyriausiąjį prokurorą, kai vietoj aukščiausiu balu įvertinto Simono Minkevičiaus, generalinis prokuroras Evaldas Pašilis pasirinko antroje vietoje pagal balus likusią buvusią Klaipėdos apylinkės prokuratūros vyriausiąją prokurorę Dalią Pocienę. Tiesa, šių kandidatų įvertinimas skyrėsi labai nežymiai.

D. Pocienei tapus Klaipėdos apygardos vyriausiąja prokurore, atsilaisvino jos vieta, kurią užimti dabar pretenduoja minėtieji keturi kandidatai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Naujuoju Klaipėdos apygardos vyriausiuoju prokuroru tapo Jevgenij Michailovskij

Pirmadienį generalinė prokurorė Nida Grunskienė pasirašė įsakymą, kuriuo Jevgenij Michailovskij paskyrė į Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas. Daugiau nei ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Dėl sustojusių ligoninės priimamojo statybų norėtų ir policijos pagalbos

Vietoje šią vasarą planuotų įkurtuvių naujame Jūrininkų ligoninės skubiosios pagalbos skyriuje Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) vadovybė buvo ne tik priversta ...
2023-07-13
Skaityti daugiau

Regionas

Palangos valdininkams - įtarimai korupcija

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdyba atlieka ikiteisminį tyrimą dėl Palangos miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo Petro Keinio, ...
2023-05-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This