Prokurorai Dievo tarno veiksmuose nusikaltimo neįžvelgė

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša, kad buvo priimtas nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios vyskupo galimo turto iššvaistymo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas pernai metų rugpjūtį, po to, kai buvo gautas Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios Priekulės parapijos tikinčiųjų atstovo pareiškimas apie tai, jog Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios vyskupas be Konsistorijos pritarimo 2009 metų pabaigoje paskolos sutartimi vienai įmonei paskolino daugiau nei 289 tūkstančius eurų, kuriuos buvo paaukojęs mecenatas. Pareiškime buvo rašoma, kad pasibaigus paskolos grąžinimo terminui, pinigų bažnyčia neatgavo, mat įmonė bankrutavo.

Išanalizavus visus ikiteisminio tyrimo metu surinktus duomenis, šių metų balandžio 25 dieną buvo priimtas nutarimas ikiteisminį tyrimą nutraukti.

„Ikiteisminiame tyrime itin svarbiu tapo 2009-aisiais tarp vyskupo ir mecenato pasirašytas susitarimas, kurio pagrindu už dalį aukotų lėšų pagal pasirašytą susitarimą vyskupas skyrė reprezentacinio automobilio pirkimui Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios Konsistorijos reikmėms, o kitą dalį pagal susitarimą paskolos sutarties pagrindu paskolino. Pagal tarp vyskupo ir mecenato pasirašytą susitarimą mecenatas norėjo, kad dovanoti pinigai „augintų procentus“, o gauta suma būtų naudojama kunigų paramai. Pagal surinktus duomenis matyti, kad įsipareigojimo vyskupas laikėsi, dalį pinigų skyrė automobilio pirkimui, o kitus iš pradžių padėjo į atidarytą terminuoto indėlio sąskaitą banke, vėliau sudarė paskolos sutartį su įmone, kuri bankrutavo. Surinktų duomenų visumos pagrindu ikiteisminiame tyrime buvo priimtas nutarimas jį nutraukti, nes nenustatyta, kad vyskupas veikė nusikalstamai, siekdamas iššvaistyti Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios turtą”, – rašoma prokuratūros pranešime.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Prokuratūros ieškiniai - dar trims Kretingos politikams (atnaujinta)

Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmai pranešė, kad sulaukė dar dviejų Klaipėdos apygardos prokuratūros civilinių ieškinių 2019-2023 metų kadencijos Kretingos rajono ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Už 16-metei parduotas kanapes laisvės gali netekti ilgiems metams

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša baigusi ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl labai sunkaus nusikaltimo – narkotinių ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This