Klaipėdiečiai teisininkai – vėl geriausi transporto ir laivybos srityje

Verslas

Vieno žinomiausio pasaulyje tarptautinio teisės žinynų „The Legal 500“ sudaromame reitinge Klaipėdoje įsikūrusiai advokatų kontorai „AVERUS” šalies mastu skirta pirmoji vieta transporto ir laivybos teisės sektoriuje Lietuvoje.

Tai – jau ketvirtas kartas iš eilės, kai klaipėdiečiai nuskina tokius laurus. Šiemet ant pirmojo laiptelio jie stovi kartu su didžiausia advokatų kontora Lietuvoje „Ellex Valiunas”.

„Kontoros vietą reitinge lemia labai daug parametrų”, – sako „AVERUS” partnerė, advokatė Regina Derkintytė–Kaupienė.

„AVERUS” partnerė, advokatė Regina Derkintytė–Kaupienė sako, kad advokatų kontora, norėdama patekti į reitingus, žinyno komisijai teikia paraišką anglų kalba, kurioje detaliai aprašo savo komandą – advokatus, padėjėjus, techninį personalą, jų patirtį bei išsilavinimą. Taip pat yra siunčiamas per praėjusius kalendorinius metus nuveiktų svarbiausių darbų aprašymas – laimėtos bylos, sandoriai, konsultacijos. Žinyno leidėjams taip pat siunčiami klientų sąrašai. Kontora turi nurodyti kuriose srityse ji nori būti reitinguojama.

Išanalizavę paraiškas „Legal 500″ leidėjai bendrauja su pasirinktais kontoros klientais ir klausia jų nuomonės apie kontoros paslaugų kokybę bei komandos profesionalumą. Po šio etapo startuoja interviu su kontoros partneriais.

„Kontoros vietą reitinge lemia labai daug parametrų – bene svarbiausias jų: per metus nuveiktų darbų sąrašas reitinguojamoje teisės srityje. Siekiant aukštesnių reitingų, reikia bent dešimties bylų ar sandorių, kurie būtų išskirtiniai – pavyzdžiui, laimėta didelės vertės byla tarptautiniame arbitraže, teiktos konsultacijos milijoninės vertės sandoryje, atstovautas pasaulyje žinomas prekės ženklas ir panašiai. Taip pat skiriant vietą reitinguose atsižvelgiama į kontoros klientų portfelį. Kontoros vietą reitinguose lemia ir kolektyvo pasikeitimai. Jei per kalendorinius metus prie kontoros prisijungė atitinkamos srities žinomi Lietuvoje advokatai, jų atėjimas gali lemti pozityvius pokyčius kontoros reitinguose. Labai svarbus kriterijus reitinguojant kontoras – kitų reitinguose dalyvaujančių kontorų nuomonė apie reitinguojamąją. Kitaip tariant, svarbu būti gerai užsirekomendavus ir tarp kolegų”, – sakė Regina Derkintytė–Kaupienė.

„AVERUS” taip pat buvo aukštai reitinguota ginčų sprendimo (3 vieta) bei nekilnojamojo turto ir statybos teisės (2 vieta) srityse.

Kontora turi ofisą ir Vilniuje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Apeliacinis teismas: klaipėdietis teisėtai laikinai išbrauktas iš praktikuojančių advokatų sąrašo

Lietuvos apeliacinis teismas, išnagrinėjęs civilines bylas, kuriose buvo sprendžiama dėl Lietuvos advokatūros Advokatų tarybos priimtų sprendimų, paliko nepakeistus apygardos teismo ...
2023-05-29
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Teismas pasisakė dėl advokato teisės rinkti informaciją

Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) teisėjų kolegija priėmė sprendimą administracinėje byloje, kurioje buvo ginčijamas Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos (VDAI) sprendimo ...
2023-02-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This